Skip to main content
Til toppen
Ungdomsminner med Gråtass

Gråtassen fra 1954 «Fergie» har blitt trivselstraktor på Linåkertunet Bo og Rehabilitering i Ringebu. Her er Britt Karen Hagen sammen med Jul Guttuhaugen (på traktoren), Pål Løkkum i rullestolen, Hans Steig (bak Løkkum) og Jon Romsås. Foto: Ole Mauritz Nybakken.

Ungdomsminner med Gråtass

Linåkertunet Bo og Rehabilitering i Ringebu har hentet hjem en Gråtass til demensavdelingen. Den vekker gode minner hos mange som husker at det stod en slik traktor på gårdstunet i ungdommen.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ole Mauritz Nybakken

– Ideen sprang ut fra et ønske om å ha et tiltak som treffer de mannlige beboerne. Vi har en liten sansehage, men den er mest tilrettelagt for damene. Og det er enklere å få tak i en gammel traktor enn en gammel bil, og da jeg så denne på finn.no tok jeg kontakt, forteller avdelingsleder Britt Karen Hagen ved demensavdelingen Linåkertunet Bo og Rehabilitering på Fåvang i Ringebu kommune.

Da selger Sverre Sørensen på Atna hørte hva Gråtassen fra 1954 skulle brukes til, slo han like godt av halve kjøpesummen.

– Da vi kom kjørende med «Fergie», som vi kaller traktoren, stod alle beboerne oppstilt ute her, og den har virkelig slått an. Vi kjørte med den i Amcar-opptoget under Fåvangdagene, men da vi flere ganger startet den uten å kjøre fikk vi klar beskjed av en beboer om at vi måtte ta den en runde så den ble smurt. Det kommer mange gode historier fra beboerne når de ser «Fergie», så det er åpenbart at de setter pris på den.

Den gamle Gråtassen vil danne sentrum i en ny sansehage.

– Den gamle sansehagen har mest blomster og urter. Nå lager vi et område rundt traktoren med grønnsaker, bærbusker og annet du forventer å finne på en gård. Vi har allerede fått innvilget penger fra kommunen for å gjerde inn området, forklarer Hagen entusiastisk.

Vil du vite mer om dagens modeller fra Massey Ferguson? Da kan du lese mer her.

 

Lenker
Min side