Til toppen

ROBOTKLIPPERGUIDE

HVORDAN VELGE RIKTIG ROBOTGRESSKLIPPER?

Har du en større tomt med stor plen? Med en vanlig gressklipper kan det føles som en utfordrende jobb å takle gressklippingen. Fra mai, når gresset begynner å vokse, til sesongen er over i slutten av oktober, må plenen klippes en gang i uken for å holde seg i topp stand. 

En robotgressklipper passer best for deg som har en plen på opptil 5.000 kvm - men hvis området er større enn det, kan du selvfølgelig også velge å bruke flere roboter.
Den største fordelen med robotgressklipperen er selvfølgelig det åpenbare - at du ikke trenger å gjøre jobben selv og få mer tid til andre ting. 


Noen punkter å tenke på når du skal velge robotklipper

Det er noen punkter du bør tenkte på før du velger robotklipper:

  • Velg en gressklipper tilpasset størrelsen, utformingene og hellingene på plenen din. 
  • Sørg for at roboten har pinkodelås, alarm og helst også en GPS-sporer
  • Forsikre deg om at displayet er lett å forstå
  • En gressklipper med beskyttelsesplate og svingbare blader gir ekstra sikkerhet for barn og dyr
  • En god forhandler eller verksted hjelper deg med reparasjoner, vedlikehold, programvareoppdateringer og vinteroppbevaring

Robotklipper - gjør jobben for deg

Den største fordelen med robotgressklipperen er selvfølgelig det åpenbare: Du ikke trenger å gjøre jobben selv. Men her er noen andre viktige aspekter:

  • Det er veldig stille, noe som er fint både for deg og dine naboer.
  • Fordi klipperen går på batteri, trenger du ikke kjøpe og fylle drivstoff eller inhalere noen eksosgasser.
  • Den klipper litt hele tiden, noe som betyr at plenen alltid er nyklippet. Det er ikke bare fint, men også bra for gresset fordi de korte gressklippene går tilbake til plenen som næring. Regelmessig klipping reduserer også mosedannelse i plenen.
  • Du kan velge robotklippere med mange instillingsmuligheter, som når roboten skal klippe, hvilken klippehøyde gresset skal ha, og hvor i hagen den skal klippe ekstra. 
  • En robotklipper tar veldig lite lagringsplass.


Husqvarna NERA – en ny æra med kabelfri robotgressklipping

Ny i 2023, Automower® NERA robotgressklippere med Husqvarna EPOS™ Plug-in-sett tillater en fullstendig kabelfri installasjon. Dette gir deg full fleksibilitet og kontroll slik at du enkelt kan justere de virtuelle grensene dine i henhold til hagens behov for hver sesong.

Et utvalg av våre robotklippere

Husqvarna Automower 105 robotklipper

En Automower som er lett å bruke og har mulighet for personlige innstillinger
S0572846

Husqvarna Automower 420 robotklipper

Godt utstyrt robottklipper for effektiv klipping av utfordrende gressområder. Passer for større områder på opptil 2200 m² og kan håndtere bratte bakker med en helling på så mye som 45%. Smart teknologi tilpasser mengden klipping til gressets vekst, spotklipping på områder med høyt gress og styrer klipperen enkelt gjennom smale passasjer. Den intuitive menyen på den store, brukervennlige skjermen tillater personlige innstillinger for når du vil at maskinen skal klippe. Polar hvit farge er tilgjengelig som et alternativ.
S0709333

Husqvarna Automower 430X robotklipper

En effektiv og stor pålitelig robotgressklipper som håndterer skråninger med stigning på 45 prosent og smale passasjer. Godt egnet for store og krevende plener på opptil 3 200 m2.
S0737919

Husqvarna Automower 450X robotklipper

Toppmodell i X-line-serien til verdens ledende aktør innen robotgressklipping. Den er smart nok til å takle utfordringene i store og komplekse plener – som mange smale passasjer, hindringer, røft terreng og hellinger på inntil 45 %. GPS-assistert navigasjon og en rekke funksjoner, inkludert Automower Connect, gjør den til den intelligente måten å holde plenen din grønn, sunn og perfekt klippet på. Gjenstandsregistrering gjør det mulig med høyere klippehastighet og større arealkapasitet. Automower Connect-appen gir deg full kontroll. Spor, samhandle og hold deg oppdatert med et trykk på en skjerm, uansett hvor du er i verden.
S0737920

Cramer RM800 robotklipper

Enkel å bruke- Full av avansert teknologi! Perfekt for mindre hager Toppmoderne Robotklipper fra Cramer for plener opptil 800 m2
S0849828

Cramer RM1500 robotklipper

Cramer tilbyr deg innovative robotklippere, hvor den aller nyeste teknologien er tatt i bruk. Cramer RM1500 er en toppmoderne robotklipper for plener opptil 1500 m2. Den kommer med imponerende og smarte funksjoner som vil sørge for perfekt klipperesultat, og gjør at den er ekstremt enkel å installere og bruke.
S0891857

Cramer RM2000 robotklipper

Den splitter nye modellen RM2000 for hager opp til 2.000 m2 er ekstremt enkel å installere og bruke. Den kommer med imponerende funksjoner og smart funksjonalitet som vil sørge for perfekt resultat - alt dette til en svært hyggelig pris.
S0824867

Cramer RM2700 robotklipper

Cramer tilbyr deg innovative robotklippere, hvor den aller nyeste teknologien er tatt i bruk. Cramer RM2700 er en toppmoderne robotklipper for plener opptil 2700 m2. Den kommer med imponerende og smarte funksjoner som vil sørge for perfekt klipperesultat, og gjør at den er ekstremt enkel å installere og bruke.
S0896809
Enkelt å få installert robotgressklipper

Med stor og utfordrende tomt sparte Erling Evensen tid og hodebry ved å få robotklipperen montert av fagfolk fra Eiksenteret.

Slik klargjør du robotgressklipperen for sesongen

En Husqvarna Automower robotgressklipper er enkel å vedlikeholde. Produktekspert Oddmund Ihle hos Husqvarna har gode råd om hvordan du forlenger levet ...

Vedlikehold og vinterlagring av robotgressklippere

Har du en robotgressklipper er det viktig at du tar deg tid til litt enkelt vedlikehold ved slutten av sesongen, og ikke minst at du lagrer den frostf ...

 

Ønsker du mer info om robotklippere?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter.  Her finner du kunnskapsrike ansatte som mer enn gjerne hjelper deg med å finne de riktige produktene for deg.