Skip to main content
Til toppen

Aktuelt

Kvalitet, komfort og stil med Fendt!
Kvalitet, komfort og stil med Fendt!

Våronna er i gang for fullt rundt om i landet, og noen som har det ekstra travelt, er Kristian og Mats fra Holum Maskin og Martinsen og Sønn. De har etablert seg som to sentrale aktører innen landbruk og entreprenørvirksomhet i gamle Østfold. Mats, som driver Martinsen og Sønn, og Kristian, leder for Holum Maskin, har funnet sammen i et fruktbart samarbeid både på og utenfor jordet.

Fendt inntar driftingbanen!
Fendt inntar driftingbanen!

Det er kanskje ikke det første du tenker på når du hører "traktor", men ja, du leste riktig. Fendt, den tradisjonsrike giganten kjent for sine moderne traktorer, tar en uventet sving inn i motorsportens verden. Med en glitrende inngang sponser de nå Marcus Østby, et ungt drifting-talent med både pedalene og hjertet på rett sted. Dette tiltaket er del av en større visjon om å skape samlingspunkter for unge entreprenører og bønder i bransjen – og selvfølgelig, en hel del moro.

Norske grønnsaker med MF 4700M
Norske grønnsaker med MF 4700M

I grønnsaksbygda Lier, kjent for sine frodige åkre og rike landbrukstradisjoner, finner vi Martin Sørum, en dedikert bonde som driver Lier Grønt. Lier Grønt har vært i Sørum-familiens eie i tre generasjoner, og produksjonen inkluderer hovedsakelig kålvekster som kinakål, blomkål, romanesco og beter. Denne tradisjonsrike gården er et levende bevis på lidenskap for landbruk og kontinuerlig innovasjon.

Klar, ferdig, våronn!
Klar, ferdig, våronn!

Med våren på full fremmarsj og snøens sakte tilbaketrekning, står og landets bønder nå klare til å sette i gang med våronna. Hos Eiksenteret, hjemsted for kvalitetsbevisste bønder, føler vi den økende entusiasmen og er her for å sikre at du og dine maskiner er klare for sesongen.

Optimaliser din Fendt
Optimaliser din Fendt

Når du tar plass bak rattet i din nye eller brukte Fendt-traktor, kan det være øyeblikk der du tenker: "Hva var nå igjen prosedyren for denne funksjonen?" Fendt står for innovasjon og brukervennlighet, og med funksjoner som Fendt VarioGrip og det intuitive FendtONE-grensesnittet er effektivitet aldri langt unna.

MF 3 - Perfekt for arbeid i byen
MF 3 - Perfekt for arbeid i byen

Norske byer bygges ikke lenger for store snøfall, og arbeidet med å holde snøen unna gangfelt og trange sidegater blir derfor krevende. Derfor har Massey Ferguson utviklet MF 3-serien; en traktor som kan tilpasses ulike gjøremål, og kommer frem der du trenger.

Bedre bunnlinje med Fendt-traktorer
Bedre bunnlinje med Fendt-traktorer

Fendt er kjent som premiumtraktorer, hvor det ikke spares på komfort og kvalitet. Men en ting det spares på, er diesel! Fendt 728 Vario Gen7 markerer en ny æra i effektivitet og økonomi. I den prestisjetunge DLG PowerMix-testen demonstrerte denne traktoren en enestående overlegenhet sammenlignet med andre traktorer i sin klasse, og nå begynner resultatene å komme inn fra bøndene og entreprenørene som bruker den i praksis.

Få mer ut av din Massey Ferguson!
Få mer ut av din Massey Ferguson!

Om du sitter i en Massey Ferguson-traktor for første gang, eller hopper inn i din femte eller sjette Massey Ferguson-traktor, kan alle oppleve å stille seg selv spørsmålet: "Hvordan var det jeg endret den innstillingen igjen?" Massey Ferguson-traktorer er intuitive og enkle å manøvrere, men noen ganger kan man trenge litt ekstra veiledning for å finne ut hvordan ting gjøres, enten det dreier seg om aktiveringen av trepunktshydraulikken eller justering av girkassen i Datatronic 5-skjermen. Derfor har vi nå laget Massey Ferguson How To-filmer! Enkle, presise og informative filmer som raskt gir deg svar på det du måtte lure på.

Fendt 728 Vario Gen 7 - best i test på drivstofforbruk
Fendt 728 Vario Gen 7 - best i test på drivstofforbruk

I DLG PowerMix-testen demonstrerte Fendt 728 Vario Gen7 enestående overlegenhet sammenlignet med andre traktorer i sin klasse. Med en kombinasjon av høy ytelse og eksepsjonell drivstoffeffektivitet, sto Fendt 728 klart fram som en leder, langt foran konkurrentene. Dens innovative egenskaper, som den kraftige motoren, avanserte drivlinjeteknologi og integrerte intelligente systemer, gjorde at den leverte førsteklasses resultater med mindre ressursforbruk.

Gå vinteren trygt i møte med riktige kjettinger
Gå vinteren trygt i møte med riktige kjettinger

Selv om vinteren fortsatt er noen uker unna, tar det ikke lang tid før vi våkner til frost, glatte veier og snø på bakken. Og når det hvite teppet først har lagt seg, er det greit å ha utstyret i orden. Men dersom du trenger nye kjettinger, hvilke kjettinger skal du velge?

Lys opp høstmørket med Startax
Lys opp høstmørket med Startax

Høsten og vinterens mørke kommer for mange av oss alltid like brått på. Varme, lyse juli-netter føles som bare var noen uker siden, i det man plutselig våkner til svarte natta klokken syv og sola takker for seg igjen i 14-15 tiden. Men selv om dagslyset er mangelvare i Norge på vinterstid, betyr ikke det at arbeidsdagen blir kortere. Derfor blir god belysning på maskiner og utstyr et svært viktig aspekt for bønder og entreprenører rundt om i Norge.

Massey Ferguson DM 255-P og RK 361 DN – Fleksible og robuste maskiner for mindre traktorer
Massey Ferguson DM 255-P og RK 361 DN – Fleksible og robuste maskiner for mindre traktorer

Landbruket er i konstant utvikling, og det kreves stadig mer avansert og effektivt utstyr for å opprettholde konkurransedyktighet og produktivitet. Massey Ferguson DM 255-P slåmaskin og RK 361 DN en-rotors samleriver er ikke noe unntak. Begge modellene kommer med en rekke unike funksjoner og tilpasningsmuligheter.

Fendt - proffens førstevalg
Fendt - proffens førstevalg

For mange betyr merke på traktoren mye. Noen er oppvokst med Massey Ferguson og har låven full med historie, mens andre sverger til Valtra. Forkjærligheten for traktormerke sitter ofte dypt, og helt enig blir nok aldri Norges bønder og entreprenører. Men spør du om Fendt, så kan de fleste si seg enig i en ting, uavhengig av hvilket merke som ligger deres hjerte nærmest; Fendt har komfort, moderne tekniske løsninger og er proffenes førstevalg.

Eiksenteret; bondens møteplass
Eiksenteret; bondens møteplass

Det er mye som har endret seg siden Eik’s Maskinforretning ble stiftet i 1922. Ikke bare har maskiner og utstyr blitt større og mer effektive, men butikkene og hvordan vi utfører service, har også hatt drastiske endringer. Fra små butikker og delelager, til store butikklokaler, verkstedhaller og servicebiler.

Massey Ferguson 1700-serie og Aebi Schmidt etterhengende feiemaskin
Massey Ferguson 1700-serie og Aebi Schmidt etterhengende feiemaskin

MF 1700 M HC passer ypperlig i kombinasjon med Schmidt MSH 150 feiemaskin. Feiemaskinen tar vårrengjøringen på en effektiv måte der plogen og strøkassa har jobbet på vinterstid på trange steder som gangveier, gangbruer og sykkelfelt, der det gjerne også er vektbegrensninger som gjør at tyngre maskiner ikke kan brukes. Feiemaskinen har to meters arbeidsbredde, er høyttippende, og har vanntank med dyser slik at du begrenser støv.

Traktorbygda Skjåk
Traktorbygda Skjåk

Gjennom Eikmaskin’s 100 år har det blitt levert traktorer over hele Norge. Fra flatene i Sør til fjellene i Nord. Men i et dalføre, har entusiasmen for Massey Ferguson vært eksta sterk.

Fra selvbinder til skurtresker
Fra selvbinder til skurtresker

Korn har alltid vært en viktig del av det norske landbruket. Alt fra dyrefor til bakevarer har gjennom århundrer blitt produsert fra de ulike kornsortene, og innhøstingen og separeringen av kornet har blitt effektivisert. Fra håndmakt og ljå, til selvbindere, treskeverk og dagens skurtreskere.

Fra hest til gråtass
Fra hest til gråtass

Det er lite som har revolusjonert landbruket på samme måte som da traktoren ble introdusert. Jobber som tidligere hadde tatt flere dager og krevd mye av hest og mann, kunne nå enkelt gjennomføres på noen timer. Traktorene kunne gjøre alt som hesten gjorde og litt til! Traktoren som ble mest populær i Norge, var den velkjente “gråtassen” fra Ferguson.

Fendt Skurtresker - 5275 CPL
Fendt Skurtresker - 5275 CPL

På Yn-gård, rett ved Årnes møter vi Knut Lunder og Morten Arnesen som er godt i gang med innhøstingen av årets avling. Sammen eier de en Fendt 5275C PL, en bakketresker med halmristere. Skurtreskeren kjøpte de sammen i 2017, og blir brukt på begge gårdsbrukene.

MF 5S og MF 500 - fremragende traktorer hver for sin tid
MF 5S og MF 500 - fremragende traktorer hver for sin tid

MF 5S Essential og MF 500-serie er begge brukervennlige traktorer for hver sin tid. I forbindelse med Eikmaskins 100 års jubileum og Daniel Masseys 175 års jubileum, sammenlikner Ole Jakob Rustad og Syver Bjørgo i Eikmaskin disse to modellene fra Massey Ferguson.

Biehotell for norske forhold
Biehotell for norske forhold

Eiksenteret har utviklet biehotell sammen med NINA - Norsk institutt for naturforskning.  Hotellene er laget for norske forhold og er produsert i Norge. Biehotellene skal tilbys over hele landet fra Eiksenterenes 47 butikker. Tiltaket skal bidra til økt pollinering og viktig forskningsbasert kunnskap om bier og bærekraft. Biehotellene har en solid faglig forankring. Det vil si at hotellene tilbyr de optimale forholdene til de lokale, stedegne villbiene. 

Eikmaskin tar over Amazone agenturet
Eikmaskin tar over Amazone agenturet

Eikmaskin og Amazone har inngått avtale om samarbeid for salg og service av hele Amazone sin produktportefølje i Norge. Amazone sine redskaper og produkter blir dermed tilgjengelig gjennom Eiksentrene i løpet av Q3, 2022.

Et bankende hjerte for traktorutvikling
Et bankende hjerte for traktorutvikling

Han elsker det når norske idéer blir satt ut i livet hos fabrikken til Massey Ferguson. Gjennom 36 år i Eikmaskin har Ole Jakob Rustad brent for at traktoren skal være et best mulig arbeidsverktøy for bonden.

HE-VA - Utstyr for moderne landbruk
HE-VA - Utstyr for moderne landbruk

Minimal jordbearbeiding er i vinden som aldri før, men den nye driftsmetoden krever nye løsninger for å håndtere plantemateriale og stubb på en god måte. Med HE-VA Top Strigle og Top-Cutter Solo får du løsningen du trenger.

Dyna-VT har kommet til Massey Ferguson 8S
Dyna-VT har kommet til Massey Ferguson 8S

I 1986 ble Massey Ferguson 3000-serien lansert, og var en nyvinning med sine elektroniske kontroller og hjelpemidler. 34 år senere, i 2020, ble Massey Ferguson 8S lansert. En redesignet traktor, bygget for å oppfylle kravene som stilles til dagens og fremtidens traktorer.

Fendt skurtresker gjør jobben til høsten
Fendt skurtresker gjør jobben til høsten

Ja, vi snakker om skurtresker nå rett etter at våronna er ferdig. Mens kornet ennå er grønt, så er det viktig å tenke på hva slags maskin som skal gjøre jobben når høsten kommer og kornet skal treskes. Er du på jakt etter en allsidig skurtresker kan en ristertresker fra Fendt være et godt valg.

Fremtidens landbruk med Fendt
Fremtidens landbruk med Fendt

Hvordan vi driver planteproduksjon endres konstant. Nye og mer effektive metoder blir utviklet, og i takt med det utvikler også utstyret seg.

Eiksenteret og Mats Zuccarello går sammen om å begrense utenforskap i Norge
Eiksenteret og Mats Zuccarello går sammen om å begrense utenforskap i Norge

Idretts-Norge har i lenger tid lidd av konsekvensene av tidvis nedstenging. Sammen med Mats Zuccarello, tar Eiksenteret og Zuccarellostiftelsen grep for å sikre at idrettsklubber og foreninger over hele Norge kan tilby fysisk aktivitet og idrett for barn og unge i tiden fremover.

Eikmaskin - 100 år på lag med bonden
Eikmaskin - 100 år på lag med bonden

Familien Eik skapte landbrukshistorie da den første traktoren med trepunktshydraulikk trillet inn på norsk jord. Siden har Eikmaskin sittet i førersetet for mekanisering av landbruket. I år ser den tradisjonsrike bedriften tilbake på 100 år med hjerte for bonden.

Slik har Fendt effektivisert jordbruk for bønder over hele verden
Slik har Fendt effektivisert jordbruk for bønder over hele verden

Milepælene i historien til Fendt er mange, her er et lite utvalg.

Hederspris til Eiksenteret Sarpsborg
Hederspris til Eiksenteret Sarpsborg

Årlig utdeles en rekke priser til Eiksenterne fra kjedegiver Eikmaskin, hvor den gjeveste prisen er Årets Senter. Denne gangen gikk prisen til Eiksenteret Sarpsborg, og senterleder Bjørn Hansen er ydmyk og stolt over å motta utmerkelsen.

Eiksenteret Gjøvik er i gang
Eiksenteret Gjøvik er i gang

Den 1. desember regner senterleder Bjørn Hansen med å ha verksted og delelager på plass i nye lokaler utenfor Gjøvik. Med seg har han de fleste av de tidligere ansatte på Eiksenteret, en nytilsatt lokal selger og ressurser fra Sarpsborg.

Hvilken traktor passer for meg?
Hvilken traktor passer for meg?

Det er mange hensyn å ta når du skal velge traktor. Kjøper du Massey Ferguson kan du velge blant markedets bredeste modellutvalg. Her finner du en maskin som passer deg og ditt behov, uansett om du klipper plenen i et borettslag eller rydder snø på fjellet med en stor totrinnsfres.

Full kontroll på maskinparken
Full kontroll på maskinparken

I en travel hverdag er det umulig for bonden å være tilstede over alt til enhver tid. Du kan likevel komme langt med fjernstyringssystemet “Fendt Connect”, der du kan holde oversikt over alle Fendt-maskinene dine, uten å være fysisk tilstede.

Eiksenteret i sosiale medier
Eiksenteret i sosiale medier

Visste du at Eiksenteret nå er på plass i flere sosiale medier?

MF eXperience i Norge
MF eXperience i Norge

Vi tar et lite tilbakeblikk fra fine dager med MF eXperience i Buskerud og Trøndelag.

Bondevettreglene
Bondevettreglene

Viste du at det å være bonde er blant et av Norges farligste yrker? I følge Bygdeforsing (2013) utsettes minst 6% av bønder for en ulykke med personskade hvert år. Dette er ulykker som er typiske "skulle bare"-ulykker som fint kunne vært ungått, men det er også ulykker som oppstår under arbeid med farlig teknisk utstyr. Derfor har har vi ved Eiksenteret, i samarbeid med norske bønder, laget bondevettreglene. 

Massey Ferguson MF 7719 S med Bigab krokløfthenger
Massey Ferguson MF 7719 S med Bigab krokløfthenger

Er det på tide med ny traktor eller krokløfthenger? Ole Jørgen Baarlid, produktsjef for høstemaskiner hos Eikmaskin og Ole Jakob Rustad, produktsjef Massey Ferguson, viser hvorfor MF 7719 S er den perfekte transporttraktoren sammen med en Bigab 1215 krokløfthenger. Se de to ekspertene i samtale her.

Eiksenteret Fagernes med salg og service av Fendt
Eiksenteret Fagernes med salg og service av Fendt

Fram til nå har Eiksenteret Hønefoss solgt Fendt i Valdres. Heretter vil Eiksenteret Fagernes selge Fendt i dette distriktet, og samtidig tilby deler og service i tett samarbeid med Eiksenteret Hønefoss og Gol.

Skolebesøk med skogsrigget Massey Ferguson
Skolebesøk med skogsrigget Massey Ferguson

Eiksenteret Flisa og Eikmaskin tok med en skogsrigget Massey Ferguson til Solør videregående skole avdeling Sønsterud i Åsnes kommune. Det ble et nyttig møte både for elever, lærere og ikke minst Eiksenteret.

Nytt servicesenter for Massey Ferguson og Valtra i Finnmark
Nytt servicesenter for Massey Ferguson og Valtra i Finnmark

Eikmaskin har inngått en avtale med MK Traktorservice AS i Tana om levering av service og deler for Massey Ferguson og Valtra-traktorer i Finnmark. Innehaver Mathias Kollstrøm har 16 års erfaring fra Eiksenteret Tana.

Eiksenteret Gjøvik har fått nye eiere
Eiksenteret Gjøvik har fått nye eiere

Eiksenteret Sarpsborg tar over ansvaret for Gjøvik-distriktet fra 30. september. Daglig leder Bjørn Hansen i Sarpsborg vil gå i dialog med de dyktige ansatte fra Eiksenteret Gjøvik for å utvikle tilstedeværelsen i regionen.

Samarbeidet mellom Eiksenteret og Grimme blir sterkere enn noen gang
Samarbeidet mellom Eiksenteret og Grimme blir sterkere enn noen gang

Norske Grimmekunder og Eiksenteret får nå enda bedre tilgang på service og oppfølging fra den suverene markedslederen Grimme, som styrker sin tilstedeværelse i Norge gjennom ansettelsen av Dag Frode Engebretsen og Geir Monsbakken.

Ny eier og leder av Eiksenteret Stokke og Porsgrunn
Ny eier og leder av Eiksenteret Stokke og Porsgrunn

Fra 16. september 2020 er Trond Thorseth ny daglig leder for Eiksenteret Stokke og Eiksenteret Porsgrunn. Han overtar samtidig 100 prosent av aksjene i Vestfold Maskin AS, som driver de to sentrene.

Lærte å stille inn plog
Lærte å stille inn plog

Hvam videregående skole vg2 fikk 2. september besøk av plogekspert Jens Iversen for å lære å stille inn skolens nye Ovlac-ploger, som ble levert av Eiksenteret Kløfta tidligere i høst. Det ble en interessant fagdag for både elever og lærere.

Headhuntet til Eiksenteret
Headhuntet til Eiksenteret

Da Eiksenteret Bjørkelangen kontaktet den lokale videregående skolen for å skaffe en lærling til lager og butikk insisterte læreren på at Ronja Aabel Blåhella var best egnet. De hadde rett. Ronja har tatt fagbrevet med resultatet «Bestått meget bra» og er allerede i fast jobb.

Tilhenger for ferien
Tilhenger for ferien

Tredals populære fritidshengere og nyheten Tredal Offroad er perfekte til Norgesferien. Her får du med deg alt du trenger til turen – også der terrenget er ulendt. Hengerne har Spirax fjæringsystem som fanger opp bevegelser i tilhengeren, både fra lasten og fra veien.

Honda- og Cramer-produkter hos Eiksenteret
Honda- og Cramer-produkter hos Eiksenteret

Eiksenteret har inngått en historisk avtale med Berema AS om salg av Honda- og Cramer produkter. Det tilfører Eiksenteret en rekke nye produkter som de tidligere ikke har hatt i sitt sortiment.

Vi åpner nye Eiksentre i Gol og Hjartdal
Vi åpner nye Eiksentre i Gol og Hjartdal

Eiksenteret Hjartdal åpner nytt og moderne bygg i Seljord, mens Eiksenteret Gol har nyåpning på nabotomta til det gamle bygget. Begge får vesentlig større butikk, moderne verksted og større lagerplass.

Nå kan du lease varmtvannsvasker
Nå kan du lease varmtvannsvasker

Med riktig utstyrsfinansiering kan du holde maskinparken moderne samtidig som du skaper økonomisk forutsigbarhet og frigjør kapital til andre viktige investeringer. Nå kan du lease Nilfisk varmtvannsvaskere gjennom Eiksenteret.

40 år i Eiksenteret
40 år i Eiksenteret

I februar var det 40 år siden Frank Jensen begynte som reisereparatør i daværende Telemark Maskinforretning. Etter mange år som verksmester har han i dag ansvaret for deler og butikk. Til tross for korona-situasjonen forsøker Eiksenteret å holde servicenivået oppe.

Nytt Eiksenter i Oppdal
Nytt Eiksenter i Oppdal

Eiksenteret Midt-Norge åpnet nylig nytt bygg i Oppdal for å imøtekomme kundenes behov. Det nye Eiksenteret får større plass til både butikk, delelager og verksted med heldekkende traverskran. Det vil i tillegg romme egen vaskehall.

Traktor når du trenger det
Traktor når du trenger det

Med nyheten MF Always Running kan du få tilgang til en lånetraktor slik at du kan fortsette å arbeide selv om traktoren din trenger reparasjon. Dermed får du minst mulig driftsavbrudd hvis uhellet er ute og er trygg på at du kan utføre din jobb.

Oppdatert GPS på eldre Fendt
Oppdatert GPS på eldre Fendt

Henrik Kjeldsen fra Ulefoss kjører en Fendt 724 SCR fra 2012. Han har kjørt Vario Guide siden starten og oppdaterte nylig til siste generasjon med Contour Assistant. Han så ingen grunn til å kjøpe ny traktor når den gamle fortsatt er akkurat like god.

Ny senterleder i Eiksenteret Førde
Ny senterleder i Eiksenteret Førde

Den 1. januar 2020 overtok Kjell Ove Høydal som senterleder og majoritetseier i Eiksenteret Førde. Høydal har bakgrunn fra flere bransjer og tar med seg verdifull kunnskap inn i Eik-kjeden.

Endringer i krav til kjetting
Endringer i krav til kjetting

Nå er det ikke lenger krav om at du må ha med kjetting i traktoren under piggdekkperioden, men du plikter å ha med hvis du forventes å kjøre på snø- eller isdekt veg. Oppmykningen av loven er etterlengtet i bransjen.

Velkommen til MF-land
Velkommen til MF-land

Hos Eiksenteret Hjartdal har Massey Ferguson en markedsandel på 40 prosent. Selger Sondre Øvrebø kjører selv Massey Ferguson på hjemgården. Nå gleder han seg til å flytte inn i nye lokaler i Seljord og vokse videre.

Nytt samarbeid med SILOKING
Nytt samarbeid med SILOKING

Eikmaskin AS og SILOKING har inngått avtale om import og salg av SILOKING fullfôrblandere i Norge.

Jubileene står i kø
Jubileene står i kø

Bjørn Hansen i Eiksenteret Sarpsborg kan se tilbake på et rekordår. Samtidig står jubileene i kø for den populære senterlederen, som både kan feire 40 år i Eik-kjeden og 30 år som daglig leder i Eiksenteret. Det hele begynte hos Eikmaskin på Greåker.

DALEN satser i Norge
DALEN satser i Norge

Mange redskapsleverandører flytter produksjonen ut av Norge. DALEN-redskap selger som aldri før hos Eiksenteret, men Lid Jarnindustri går mot strømmen og investert i nye maskiner i Norheimsund for å fortsatt kunne levere norsk kvalitet til bønder og entreprenører.

Førstehjelp der du er
Førstehjelp der du er

Når du arbeider på en gård kan det ta lang tid før du får hjelp hvis uhellet er ute. Da er det viktig å ha førstehjelpsutstyr i nærheten. Eiksenteret tilbyr utstyr fra First Aid Nordic som passer i alle situasjoner.

Med fokus på miljøet
Med fokus på miljøet

Velde Industri AS satser målrettet på en rekke miljøvennlige tiltak for å redusere svinn fra betong og asfaltproduksjon, og for å redusere deponi av masse. Dette reflekteres også i maskinparken. Nylig kjøpte de en enkel, men kraftig MF 6713.

Det farlige livet som bonde
Det farlige livet som bonde

Få yrkesgrupper er så utsatt for dødsfall og ulykker som bønder. Da er det viktig å ha førstehjelpsutstyr tilgjengelig. Eiksenteret har innledet et samarbeid med First Aid Nordic om blant annet førstehjelpsutstyr og hjertestartere.

Stor tro på ny Massey Ferguson-presse
Stor tro på ny Massey Ferguson-presse

Eiksenteret Gausdal har testkjørt Massey Ferguson RB 3130F Protec fastkammerpresse med integrert pakkeenhet. Senterleder Thor Fredriksen har opplevd stor interesse for nyheten, som gjør hverdagen enklere for de som driver alene.

Eiksenteret får ny tilhengerleverandør
Eiksenteret får ny tilhengerleverandør

Eiksenteret har inngått en avtale med Tiki Tilhenger AS om å selge deres brede utvalg av norskmonterte tilhengere gjennom sine butikker. I tillegg til nærmere 60 standardmodeller består produktutvalget av flere spesialtilhengere tilpasset landbruk og entreprenører.

En fleksibel transportløsning
En fleksibel transportløsning

Nå får du BIGAB krokløfthengere og Farma tømmervogner og -kraner fra FORS MW hos Eiksenteret. Dette er produkter det har vært etterspørsel etter, spesielt fra entreprenører og kornbønder.

Rekordstort treskersalg på Bjørkelangen
Rekordstort treskersalg på Bjørkelangen

Kornbonde Jon Arne Ullerud er en av ni kunder som har kjøpt ny skurtresker hos Eiksenteret Bjørkelangen i år. Det bidrar til at Eik-kjeden er klar markedsleder med 40 prosent av treskermarkedet. En ny generasjon skurtreskere har vært viktig for suksessen.

Klar for utveksling til Australia
Klar for utveksling til Australia

I fjor gikk Jørgen Sand fra å være årets lærling i Eik-kjeden til å bli fast ansatt mekaniker hos Eiksenteret Kløfta. Den 20. september setter han kursen mot Australia og et tre måneders utveksling hos AGCO down under. Det blir starten på et nytt eventyr.

– Et veldig bra opplegg
– Et veldig bra opplegg

I august kom maskinkaravanen MF eXperience rullende til Norge. Tre hele dager til ende på Mære i Trøndelag ble etterfulgt av tre nye dager på Furnes. Det ble en helt unik opplevelse, med mulighet for å prøvekjøre heleMassey Ferguson-utvalget av traktorer og redskap på hjemmebane.

En unik MF eXperience
En unik MF eXperience

I august kommer Massey Ferguson eXperience Tour til Mære Landbruksskole og Hedmarken Landbrukspark. Det blir hele tre Norges-lanseringer: nye og kompakte MF 3700 AL, kraftkaren MF 7719S og de nye kombipressene fra Massey Ferguson.

Fokus på poteter i Borgeby
Fokus på poteter i Borgeby

De årlige feltdagene i svenske Borgeby trekker titusenvis av bønder fra hele Skandinavia. I år er fokusveksten poteter og tema er vanning. Du møter eksperter både fra Grimme Skandinavia og Eikmaskin 26. og 27. juni.

Neste generasjon GPS-teknologi
Neste generasjon GPS-teknologi

Alle Massey Ferguson-traktorer fra MF 5709 S opp til MF 8700 S-serien kan leveres med fabrikkmontert AutoGuide-system. Laveste presisjonsnivå har gratis signaler, og du kan enkelt oppgradere opp til centimeter-presisjon – uten ytterligere installasjon.

Donerer motorer for 400 000 kroner til videregående skoler
Donerer motorer for 400 000 kroner til videregående skoler

Det er stor etterspørsel etter dyktige landbruksmekanikere. Eiksenteret Kløfta gir bort to topp moderne 240 hk Fendt-motorer til videregående skoler i Solør og på Jessheim for å bidra til rekrutteringen.

Massey Ferguson får ny merkevareidentitet
Massey Ferguson får ny merkevareidentitet

Massey Ferguson feirer 175 år! I anledning jubileet har Massey Fergusons ikoniske Triple Triangle-logo fått nytt utseende. Den kjente logoen til Massey Ferguson ble først lansert i 1958. Nå endres den, og skal gi en tydeligere merkeidentitet.

Bruker Massey Ferguson på Svalbard
Bruker Massey Ferguson på Svalbard

Hæhre Entreprenør AS har fått kontrakt på å rydde opp Lunckefjell på Svalbard. De trengte en relativt kraftig traktor med lav høyde, og valgte to MF 4709 Global fra Eiksenteret Vikersund. De vil gå i skytteltrafikk under bakken fram mot nyttår.

Derfor bør du velge TRI-dekk
Derfor bør du velge TRI-dekk

TRI-dekk gir deg utmerket slitestyrke, grep og komfort ved bruk av traktoren på veikjøring, anleggskjøring og transport. Konstruksjonen gir høyere retningsstabilitet og gjør at du kan kjøre med høyere lufttrykk.

Anbefaler VarioGrip
Anbefaler VarioGrip

Daniel Johnsen kjører en Fendt 828 med VarioGrip både på hjemgården og for farens entreprenørfirma. Med VarioGrip veksler han kjapt mellom lavt lufttrykk på jordet og høyt lufttrykk når han kjører tunge hengere langs vei. Det anbefaler han andre å gjøre også.

Ungdomsminner med Gråtass
Ungdomsminner med Gråtass

Linåkertunet Bo og Rehabilitering i Ringebu har hentet hjem en Gråtass til demensavdelingen. Den vekker gode minner hos mange som husker at det stod en slik traktor på gårdstunet i ungdommen.

Fendt på Norges tak
Fendt på Norges tak

1841 meter over havet driver familien Vole Juvasshytta. Her stopper mange på veien til Galdhøpiggen, og snøen kommer gjerne tidlig og smelter sent langs veien opp. Derfor har de investert i en Fendt 724 Vario.

Operasjonell leasing
Operasjonell leasing

Eikmaskin tilbyr gjennom AGCO Finance operasjonell leasing på store Massey Ferguson-traktorer. Det betyr at du betaler en timespris for traktoren, som inkluderer finansiering, forsikring og service.

Fendt 313 årets traktor
Fendt 313 årets traktor

Under den årlige EIMA International-messen i Bologna ble Fendt 313 kåret til «Årets traktor 2019» i kategorien «best utility». Den internasjonale juryen består av fagjournalister fra 26 land.

Har bestilt 20 Massey Ferguson-traktorer
Har bestilt 20 Massey Ferguson-traktorer

Vaktmesterkompaniet har inngått en fem års rammeavtale med Eiksenteret Kløfta. I første omgang har de bestilt 20 MF 4709. Avtalen finansieres gjennom operasjonell leasing fra AGCO Finance og intensjonen er at det skal leveres vesentlig flere fremover.

Valgte kraft og komfort
Valgte kraft og komfort

Anleggsgartner Henrik Helgesen fra Eidsvoll var en av de første i landet som kjøpte en Massey Ferguson 7700-serie traktor. Han angrer ikke på at han investerte i en MF 7718 Dyna-VT, som han bruker både som entreprenør og i landbruket.

100 hk Global-modeller med Dyna-4
100 hk Global-modeller med Dyna-4

Massey Ferguson lanserte i sommer den anerkjente Dyna-4-transmisjonen på de firesylindrede Global-modellene MF 5710 og MF 5711. Traktorene har motorer på henholdsvis 100 og 110 hk og kan leveres med hyttefjæring som ekstrautstyr.

MF-bonden ser fremover
MF-bonden ser fremover

Raymond Langvik sier han ikke har giftet seg med Massey Ferguson, men han er blitt utrolig glad i dem. På gården står det to røde traktorer fra før, og nå har MF-bonden fra Skjeberg fått en sortlakkert MF 5713 S med AutoGuide.

Nye sprøyter fra Hardi
Nye sprøyter fra Hardi

Hardi lanserer nye MEGA åkersprøyter i nytt design med tanker fra 1200 til 2200 liter. Sprøytene har DynamicFluid4 dynamisk væskesystem basert på 4-sensorteknologi for rask og presis regulering.

Bruk originale deler
Bruk originale deler

Med originale deler fra Eiksenteret har du alltid 12 måneders garanti. I tillegg er du sikret at delene er produsert til traktoren eller redskapen, har gjennomgått samme kontroller og tilfredsstiller kvalitetskravene til alle komponentene.

Fendt satser tungt på proft grasutstyr
Fendt satser tungt på proft grasutstyr

Under årets feltdager i tyske Wadenbrunn lanserte Fendt en rekke nyheter. Blant de viktigste for det norske markedet er solide Rotana rundballepresser, skiveslåmaskinene Fendt Slicer TKC og TRC, samt oppdaterte Tigo lessevogner.

He-Va trommelringer best i test
He-Va trommelringer best i test

Det svenske landbruksmagasinet NilehnTeknik gjennomførte nylig en test av trommelringer fra forskjellige produsenter, og kåret He-Vas stålstøpte 620 mm trommelring med 10 eiker som den mest holdbare.

En traktor utenom det vanlige
En traktor utenom det vanlige

Eiksenteret Hjartdal leverte to sorte Massey Ferguson-traktorer omtrent samtidig. Tilfeldighetene ville ha det til at både Lars Halvor Byberg og Espen Armand Andersen, som begge liker å skille seg litt ut, fikk levert hver sin sortlakkerte traktor i november 2017.

Nå får du Husqvarna hos Eiksenteret
Nå får du Husqvarna hos Eiksenteret

Fram til nå har Eiksenteret solgt motorsager, gressklippere, snøfresere og annet utstyr fra Jonsered. Nå endrer Husqvarna sin globale strategi, og Eiksenteret vil heretter tilby et bredt spekter anerkjente produkter fra Husqvarna til proffkundene sine.

Over stokk og stein
Over stokk og stein

For mange er Olaf Tufte først og fremst en av Norges beste roere de siste 20 årene, men på hjemgården Tufte utenfor Horten er det lite som minner om dette. Her driver familien med korn og ved, i tillegg til eventer og aktiviteter.

Skal være best på service
Skal være best på service

Norsk Landbruk ba nesten 800 lesere om å rangere verkstedopplevelsen sin. Med 4,9 i gjennomsnittscore ble Eiksenteret kåret til den beste verkstedkjeden. Eiksenteret fikk spesielt skryt for å ha flinke mekanikere og god delebestilling. Dette er et resultat av langsiktig jobbing på alle plan.

Effektiv snørydding i Trondheim
Effektiv snørydding i Trondheim

Når Svein Tore Sæther i Graver AS rydder snø i Trondheim, er rundt 25 maskiner i bruk samtidig. Han er godt fornøyd med Dalen-produktene sine og spesielt den nye Dalen 2118 snøfres, som han bruker til å frese snøen opp i en lastebil med.

Vi jobber for Norges viktigste kunde
Vi jobber for Norges viktigste kunde

Som landbruksmekaniker jobber du ikke bare med store maskiner og utstyr, du jobber også for Norges viktigste kunde - nemlig bonden.

Kurs i Hardi-utstyr
Kurs i Hardi-utstyr

I januar deltok flere selgere fra Eiksenteret på kurs hos Hardi i Danmark. Her fikk de blant annet mulighet til å testkjøre et stort utvalg Hardi-produkter. Det gjør dem bedre rustet til å gi kundene best mulig råd i hverdagen.

Eiksenteret beste stand på Dyrsku'n
Eiksenteret beste stand på Dyrsku'n

I konkurranse med de andre maskinutstillerne gikk utmerkelsen for beste stand i kategorien landbruk/landbruksmaskin til Eiksenteret. Det ble en hyggelig avslutning på en vellykket helg for Eiksenterets del.

Møt Eiksenteret på Agrisjå
Møt Eiksenteret på Agrisjå

Den 25. til 27. august er det ventet 30 000 besøkende og 300 utstillere til Agrisjå 2017. Eiksentere fra Mosjøen i nord til Midt-Norge avdeling Malmefjorden i sør har 3000 m2 å boltre seg på, i samarbeid med Akershus Traktor. Her er det muligheter for en god handel.

Topcon CropSpec hos Eiksenteret
Topcon CropSpec hos Eiksenteret

Nå får du endelig Topcon sin egen nitrogen-sensor hos Eiksenteret. Topcon CropSpec er et godt og rimelig produkt som hjelper deg å bruke riktig mengde innsatsfaktorer, samtidig som kvaliteten på avlingene blir bedre.

Jens Gjølga del av Europeisk team for presisjonslandbruk
Jens Gjølga del av Europeisk team for presisjonslandbruk

Eikmaskin får sin egen representant i AGCOs europeiske team for presisjonslandbruk når Jens Gjølga blir ny leder for GPS-basert teknologi på tvers av traktormerkene Fendt, MF og Valtra i Norge fra nyåret.

Rekordmange velger store treskere
Rekordmange velger store treskere

Så langt i år har Eiksenteret solgt tolv store italienskbygde treskere på det norske markedet. Det er mer enn dobbelt så mange som totalsalget i tidligere år. Årsaken til økningen er ønsket fra bøndene om å være mer fleksible under innhøstingen.

Rekordmange på Agrisjå
Rekordmange på Agrisjå

Eiksenteret opplevde godt salg under Agrisjå-messsen 25. til 27. august. Representanter fra en rekke Eiksentere var på plass, og det Norgespremiere på MF 8740 og den nye MF 6713 Global, samt det nye grasutstyret fra Fendt.

GPS forenkler salatproduksjonen
GPS forenkler salatproduksjonen

Tor Henrik Viken dyrker nærmere 400 mål med salat, gulrot, potet og kålrot på familiegården i Frosta. I vår investerte han i en MF 5713 SL med fabrikkmontert Auto-Guide 3000, og erfaringene er så gode at han planlegger å utvide GPS-bruken til neste år

Det nye EU-direktivet i bilder
Det nye EU-direktivet i bilder

Alle traktorer som produseres etter 1. januar 2018 og selges i Norge må oppfylle EU-direktiv 167/2013, det såkalte Mother Regulation. Massey Ferguson har benyttet muligheten til å oppdatere traktordesignet. Her er de viktigste konsekvensene for deg.

Velg riktig lessevogn
Velg riktig lessevogn

Fendt har med lanseringen av TIGO MR, MS og MR Profi, i tillegg til PR og XR, komplettert utvalget av grasvogner. Uansett behov har Fendt løsningen for deg, og alle vognene leveres i kjent Fendt-kvalitet. Vi gir deg gode råd om hvilken modell du bør velge.

Eiksenteret – en del av Bygdeungdommens landsstevne
Eiksenteret – en del av Bygdeungdommens landsstevne

Eiksenteret er sponsor av Bygdeungdommens landsstevne, hvor over 2000 glade ungdommer samles.

Eikmaskin feirer ungdomsinnovasjon på NM i Ungdomsbedrift 2024, og gir ut prisen for Beste yrkesfaglige bedrift
Eikmaskin feirer ungdomsinnovasjon på NM i Ungdomsbedrift 2024, og gir ut prisen for Beste yrkesfaglige bedrift

Den 7. mai 2024 samles Norges mest innovative unge entreprenører i Nova Spektrum, Lillestrøm, for Norgesmesterskapet i Ungdomsbedrift. Eikmaskin er stolt over å tildele prisen for Beste yrkesfaglige bedrift, en kategori som anerkjenner fremragende innsats innenfor yrkesfaglige utdanningsprogrammer.

Tellefsdal over hele linja
Tellefsdal over hele linja

Entreprenør Kjetil Walle AS i Nordre Land driver snørydding for Mesta og kommunen. Om vinteren er de 15 mann på det meste, og da er 12 traktorer i sving. Mannskapet stoler på ploger og spredere levert av Eiksenteret Gjøvik.

Lenker
Min side