Skip to main content
Til toppen

Hvilken høytrykksvasker bør jeg velge?

Det er mye å tenke over når du skal investere i en høytrykksvasker.  Først og fremst må du ha styr på hvilke oppgaver høytrykksvaskeren skal brukes til.  Videre burde du tenke over hva slags anlegg og utstyr du skal rengjøre og hvorvidt flere skal kunne rengjøre samtidig.

Stasjonære høytrykksvaskere

Dersom du utfører daglig rengjøring av samme utstyr og område/anllegg anbefales det å bruke et stasjonært høytrykkssystem. En av fordelene ved en stasjonær løsning er at du enkelt kan flytte deg fra sted til sted uten å måtte trekke med deg en høytrykksvasker. Istedet kan du spare tid å krefter på kun å ta med deg slange og lanse fra uttak til uttak. Et slikt system lønner seg ofte på steder som for eksempel vaskehaller eller i fjøs. Stasjonære høytrykksløsninger kan også spesialtilpasses til visse områder/ anlegg hvor det kan være nyttig at flere personer rengjør samtidig. Dette kan eksempelvis gjelde havbruk eller landbaserte oppdrettsanlegg. Ved en slik spesialløsning kan flere koble seg til forskjellige uttak på samme tid, og få unna rengjøringen raskt og effektivt.

Mobile høytrykksvaskere

Er rengjøringsoppgavene spredd utover et område, utenfor anlegget eller ofte ute på oppdrag i form av for eksempel tak- eller terasseservice, anbefalese det å kjøpe mobile høytrykksvaskere. Husk at det er viktig at mobile høytrykksvaskere er lette å manøvrere på diverse underlag, slik at du alltid kan flytte den til der du skal utføre arbeidet. Gå alltid etter den høytrykksvaskeren som har riktig temperatur, trykk og vannmengde til å håndtere de tøffeste rengjøringutfordringene du har. Når maskinen kan takle dine største jobber, trenger du kun å justere vannmengde, trykk, temperatur og tilbehør når du skal fikse de mindre rengjøringsoppgavene eller -oppdragene. Dersom du ønsker personlig veiledning rundt valg av høytrykksvasker er du velkommen til å kontakte ditt lokale Eiksenter.

 

Hvordan henger trykk og vannmengde sammen og hva bør jeg velge?

Høyt trykk kombinert med lav vannmengde passer godt til å fjerne faststivnet smuss som betong- og malingsrester fra betongvegger og -gulv.

Lavere trykk kombinert med høy vannmengde passer godt til å løsne og fjerne tungt materiell som man for eksempel kan støte på i fjøs. Samtidig passer det også til bilvask fordi man her ikke skal bruke for høyt trykk, men allikevel trenger mye vann for raskt å kunne fjerne kjemi/rengjøringsmiddel.

Hva bør du tenke over når du investerer i en profesjonell høytrykksvasker?

Varmtvannsvasker, kaldtvannsvasker, stasjonære maskiner, mobile maskiner – det finnes et bredt spekter av alternativer for deg som skal investere i ny høytrykksvasker. Valg av høytrykksvasker skal baseres på flere faktorer, men den aller viktigste er: hva skal du bruke den til? Dette avgjør nemlig hvor høyt trykk du har behov for, om du er avhengig av innebygd brenner/kjele, hvilken størrelse maskinen bør ha og så videre.

Hva skal normalt fjernes eller oppløses?

Dersom det dreier seg om fjerning av olje- eller fettbasert belegg bør du bruke varmt vann når du rengjør. Grunnen til dette er at olje og fett løses opp raskere når du bruker varmt vann enn når du bruker kaldt vann. Dette kan spare deg for ressurser i form av elektrisitet, vann, kjemi og arbeidstimer.

Et annet tilfelle hvor du er avhengig av varmt vann er når du skal desinfisere. Bakterier og virus dør nemlig kun ved meget høye temperaturer, med mindre man bruker desinfiseringsmidler i tillegg.

Men selv om du er en av de som trenger varmt vann til rengjøring, er det ikke dermed sagt at du behøver en varmtvannsvasker. En varmtvannsvasker er først og fremst noe du trenger dersom du ikke har tilgang til varmt vann i nærheten av hvor du skal utføre rengjøringsarbeidet.

Felles for varmtvannsvaskere er at de alle har en innebygd brenner/kjele som som varmer opp vann. Dermed har du alltid tilgang på varmt vann.

Kaldtvannsvaskere

Hvis det handler om fjerning av  jord, gjørme, sand, sement og lignende kan du nøye deg med kaldt vann. Her vil ikke nødvendigvis varmt vann redusere tiden du bruker på å oppnå gode rengjøringsresultater. En av de kostnadsmessige fordelene med kaldtvannsvaskere er at du bruker mindre energi da du ikke er avhengig av å varme opp vann.

Men hva hvis skitten sitter ekstremt godt fast? Hvordan løsner og fjerner du det på mest mulig effektiv måte? Svaret er enkelt. Med høyt trykk. Uavhengig av om du bruker varmt eller kaldt vann til rengjøringen, kreves det høyt trykk for å fjernet stivnet skitt som har satt seg fast.

Hvor høyt trykk du kan få fra en høytrykksvasker avgjøres av antall bar. Antall bar kan variere mellom alt fra 145 til 1100, hvor 145 bar egner seg til oppgaver som rensing av personlig kjøretøy og 1100 bar egner seg til å fjerne faststivnet sement og rust.

Oppsummering

Gå etter den høytrykksvaskeren som har riktig temperatur, trykk og vannmengde til å håndtere de tøffeste rengjøringutfordringene du har. Når maskinen kan takle dine største jobber, trenger du kun å justere vannmengde, trykk, temperatur og tilbehør når du skal fikse de mindre oppgavene.

Dersom du ønsker personlig rådgivning rundt valg av høytrykksvasker, er du velkommen til å kontakte oss. Vi står klare til å hjelpe deg!

Visning
Nilfisk MC 5M-200/1050 XT høytrykksvasker

Kaldtvannsvasker Robust, pålitelig høytrykksvasker med rengjøringmiddel tank. Designet for hardt arbeidi landbruket

S0243984
Nilfisk MH 4M-200/960 FA varmtvannsvasker

Driftssikker og brukervennlig varmtvannsvasker som er godt egnet til krevende daglig rengjøring i fire til seks timer.

S0406727
Nilfisk P180-10 EU høytrykksvasker

Kraftig, semi-profesjonell høytrykkspyler for utendørs arbeid.

S0820671
Nilfisk roterende vaskebørste

Roterende vaskebørste med såpepåfylling.

S0334560
Nilfisk skumsprayer

Dyse .0550 1 l. kanne.Genererer et tykt skum som blir sittende påoverflaten

S0359779
Nå kan du lease varmtvannsvasker
Nå kan du lease varmtvannsvasker

Med riktig utstyrsfinansiering kan du holde maskinparken moderne samtidig som du skaper økonomisk forutsigbarhet og frigjør kapital til andre viktige investeringer. Nå kan du lease Nilfisk varmtvannsvaskere gjennom Eiksenteret.

Lenker
Min side