Skip to main content
Til toppen

Hvilken motorsag passer for meg?

Hvordan velger jeg den beste motorsagen for meg? Hvordan starter jeg motorsagen? Hvordan vedlikeholder jeg motorsagen min? Hvordan sliper jeg kjedet?  

Om du ikke finner svar på det du lurer på eller behøver hjelp med motorsagen din, ta kontakt med ditt lokale Eiksenter, vi har kunnskapsrike ansatte som mer enn gjerne hjelper deg. 

Hvordan velger jeg riktig motorsag?

Eiksenteret har et stort utvalg motorsager, men hvilken skal du velge? Når du skal velge riktig motorsag, er det viktig å tenke på hva du skal bruke den til og hvilke behov du har. Her er noen ting du bør vurdere:

 1. Størrelse og vekt. Velg en motorsag tilpasset ditt erfaringsnivå. Størrelse og vekt er også viktig hvis du skal bruke den over lengre tid eller i vanskelig terreng.

 2. Kraft og ytelse. Velg en motorsag som har tilstrekkelig kraft og ytelse til å utføre de oppgavene du skal bruke den til.

 3. Sverd og kjede. Sverd og kjede må passe til formålet den skal brukes. 

 4. Sikkerhet og brukervennlighet.  Tenk på om motorsagen har gode sikkerhetsfunksjoner og er enkel å  vedlikeholde.

FIRE TYPER MOTORSAGER

Profesjonelle sager er motorsager med maksimal ytelse og optimal ergonomi. De er laget for profesjonell heltids- eller deltidsbruk og er ofte tilgjengelige med varme i håndtakene.

Allroundsager er robuste motorsager som er bygget på samme måte som profesjonelle sager, men med litt lavere ytelse. De er laget for deltidsbruk, for eksempel til vedhogst.

Forbrukersager er små, brukervennlige sager som er laget for hjemmebruk av folk som ikke bruker motorsag veldig ofte.

Trepleiesager er utviklet for profesjonelle arborister innen trepleie.
Kilde: Husqvarna.no
Hvilken motorsag skal jeg velge?
Hvilken motorsag skal jeg velge?

Hvordan velger jeg riktig motorsag? Hva er den beste motorsagen for mine spesifikke behov? 

Hvordan starter jeg motorsagen?

For å starte motorsagen din, må du følge produsentens anvisninger. Generelt sett vil du gjøre følgende trinn:

 1. Plasser motorsagen på et fast og jevnt underlag.

 2. Kontroller at bensintanken er fylt opp og at luftfilteret er rent og fungerer som det skal.

 3. Trekk ut startsnoren og hold den fast med en hånd.

 4. Med den andre hånden trykker du inn gasshendelen og dreier startskruen med klokken til den står i "start" posisjon.

 5. Dra så raskt og kraftig i startsnoren til motorsagen starter. Når den har startet, kan du slippe startsnoren og la gasshendelen gå tilbake til "idle" posisjon.

Husk at det kan være lurt å lese bruksanvisningen til motorsagen din før du bruker den, slik at du kan få mer detaljert informasjon om hvordan du starter den på riktig måte.

Hvordan starte en motorsag
Hvordan starte en motorsag

Vi samlet noen tips om hvordan motorsagen gjøres klar til bruk i denne veiledningen. Det er to riktige måter å starte motorsagen på: på bakken eller med sagen mellom beina. Uansett startmetode må du huske at kjedebremsen alltid skal være aktivert. Noen motorsagmodeller kan startes i det som kalles en halvgass-stilling; Merk at kjedet kan rotere dersom b​​​​​​​remsen ikke aktiveres når en slik modell startes opp.

Hvordan vedlikeholder jeg motorsagen min?

Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å vedlikeholde motorsagen din, noen av de viktigste er:

 1. Hold motorsagen ren og tørr. Dette kan bidra til å forlenge levetiden til motorsagen, og hindre at den blir skadet av skitt eller fuktighet.
 2. Kontroller at luftfilteret er rent og fungerer som det skal. Et rent luftfilter kan bidra til at motorsagen fungerer mer effektivt og holder seg i god form.
 3. Smør kjedet regelmessig. Et smurt kjede kan bidra til å øke levetiden til motorsagen og sørge for at den kutter jevnt og effektivt.
 4. Bytt ut kjedet når det blir slitt. Et slitt kjede kan gjøre at motorsagen kutter dårlig, og kan være farlig å bruke.
 5. Husk også å oppbevare motorsagen på et trygt og tørt sted når den ikke er i bruk, slik at den ikke blir skadet eller kan være til fare for andre.  

Det er også viktig å lese bruksanvisningen til motorsagen din, slik at du kan få mer detaljert informasjon om hvordan du skal vedlikeholde den på riktig måte.

Slik vedlikeholder du motorsagen
Slik vedlikeholder du motorsagen

En motorsag er bygd for et harde oppgaver og stort press. Motorsagen har derfor behov for litt omsorg og kjærlighet i blant. Om du gir motorsagen service og passer på den skikkelig vil den gå godt og lenge. Men hvor ofte trenger en motorsag vedlikehold, og hvordan vedlikehodle rman en motorsag??

Hvordan jobbe med motorsag?

Husqvarna har laget en motorsagskole, med mange gode videoer om riktige tenikker for bruk av motorsag.  Vi har samlet noen av dem i en artikkel om hvordan jobbe med motorsag. 

Hvordan jobbe med en motorsag
Hvordan jobbe med en motorsag

Perfeksjoner dine motorsagferdigheter med Husqvarnas videoer om grunnleggende teknikker for sikker og effektiv bruk av motorsag. I denne motorsagveiledningen vil du se hvordan du arbeider med motorsag når det gjelder felling, kvisting, tverrkapping og sikkerhet. Ulike teknikker vises på en pedagogisk måte. 

Hvilket verneutstyr bør jeg bruke?

Det er veldig viktig å bruke riktig verneutstyr når du bruker motorsag. Dette inkluderer å ha på deg vernehansker, vernebriller, hørselvern og vernebukse. Dette vil beskytte deg mot skader som kan oppstå ved bruk av motorsag, som for eksempel sårskader, støyrelaterte skader og skader på øynene. Det er også lurt å ha på deg robuste sko med godt grep for å unngå skli eller fall.

Hvilke verneklær bør jeg bruke når jeg jobber med motorsag?
Hvilke verneklær bør jeg bruke når jeg jobber med motorsag?

Det er viktig å bruke riktig verneutstyr når du bruker motorsag. Dette inkluderer å ha på deg vernehansker, vernebriller, hørselvern og vernebukse. Dette vil beskytte deg mot skader som kan oppstå ved bruk av motorsag, som for eksempel sårskader, støyrelaterte skader og skader på øynene. Det er også lurt å ha på deg robuste sko med godt grep for å unngå skli eller fall.

Husqvarnas motorsager gir topp ytelse, komfort og kompromissløs kvalitet

Effektive, pålitelige og med den nyeste teknologien kjennetegner Husqvarna, og du kan velge blant markedets bredeste modellutvalg. Motorsag fra Husqvarna er din pålitelige partner uansett hvilke utfordringer du står overfor; kraft, ytelse og design som dekker alle behov.  

Finn din neste Husqvarna motorsag hos ditt lokale Eiksenter, ta kontakt for å snakke med en av våre kunnskapsrike ansatte. Vi hjelper deg gjerne med å finne den modellen som passer dine behov.

Bensindrevne motorsager

Batteridrevne motorsager

Cramer motorsag, utvalgt med de strengeste krav til sikkerhet og med miljø for øyet

Spar kroppen for lyd og vibrasjonsproblemer, spar miljøet for utslipp og øk effektiviteten med en elektrisk motorsag fra Cramer. Cramers batterier passer alle maskiner med samme batteristørrelse, så her er det tid å spare i en hektisk hverdag. Du taper heller ingenting på at sagene er elektriske, da de jobber like godt som de som går på drivstoff.  

Du finner din neste Cramer motorsag hos ditt lokale Eiksenter. Vi har kunnskapsrike ansatte som mer enn gjerne vil hjelpe deg med å velge motorsagen som passer perfekt til dine behov.

Best i test motorsager
Best i test motorsager

Vi har flere modeller av motorsager som har blitt best i test!

Best i test

Best-i-test.nu har i november 2022 testet 23 motorsager for ulike typer arbeid fra merker som Stihl, Husqvarna og MTD. Best-i-test.nu oppgir at:  "For at en motorsag skal kåres til best i test, må den ha god ytelse for prisen, enkelt vedlikehold og høy byggekvalitet."

Neste skritt på veien til din nye motorsag

Uansett hvilken motorsag du velger hos oss får du kvalitet og mye for pengene. Du kjøper ikke bare en motorsag, men en forpliktelse fra Eiksenteret til å hjelpe deg med det du måtte trenge av  service og reparasjoner. Hvis utstyret stopper opp i kritiske øyeblikk er det godt å vite at Eiksenteret bare er en rask telefon unna. Sving innom ditt nærmeste Eiksenter så vi kan hjelpe deg finne den motorsagen som er rett for deg. Vi er ikke fornøyde før du er det!

Lenker
Min side