Til toppen
Massey Ferguson

Massey Ferguson

Massey Ferguson er representert over hele verden som en av de store innen produksjon av traktorer, skurtreskere og andre landbruksredskaper.  

Merket har røtter helt tilbake til 1847, da da Daniel Massey ble interessert i arbeidsbesparende maskiner. Han produserte  innen kort tid innovative maskiner, som ploger, selvbindere og slåmaskiner, og ikke minst gjorde han tidligere kostbar teknologi mer tilgjengelig. I 1857 startet Alanson Harris produksjonen av en høyrive med fokus på metoder for å eliminere et arbeid på gården som var slitsomt. Ved å slå sammen de to selskapene i 1891 fortsatte Massey-Harris å utvikle nye produkter, og oppnådde sin neste viktige milepæl med utviklingen av den første selvgående skurtreskeren i 1938.

Samtidig fant Harry Ferguson fra Nord-Irland opp et hydraulisk trepunkts redskapsløft som kan overføre vekt fra redskap til traktor under arbeid, noe som gjorde det mulig å arbeide med større redskap på lettere traktorer.  Ferguson revolusjonerte landbruket  for bønder over hele verden ved å lage den første traktoren med trepunktshydraulikk, og som fortsatt alle traktorer benytter i dag som standard.  Fergusons selskap inngikk etter en tid samarbeid med Massey-Harris, og i august 1953 ble de to selskapene fusjonert til Massey-Harris-Ferguson. Navnet ble i 1958 forkortet til Massey-Ferguson.

Massey Ferguson er en skikkelig norgesvenn. Eikmaskin hentet traktorer fra daværende Ferguson siden 1938. Massey Ferguson revolusjonerte norsk jord- og skogbruk i etterkrigsårene med Gråtass - traktoren som også ga oss barnetv-serien med samme navn. 

Bak det velkjente navnet ligger mange års erfaring og modernisering som gir oss Massey Ferguson slik vi kjenner de i dag. Kvalitetsmaskiner i alle varianter og størrelser som passer både norske forhold og bondens mange varierende behov.  

Eiksenteret er eneforhandler av Massey Ferguson i Norge.  Du kan derfor føle deg trygg på at vi virkelig kan Massey Ferguson!  

Du finner din neste Massey Ferguson landbruksmaskin eller traktor hos ditt lokale Eiksenter, ta kontakt for å snakke med en av våre kunnskapsrike ansatte. Vi hjelper deg gjerne!

Kundehistorier

Bruker Massey Ferguson på Svalbard

Hæhre Entreprenør AS har fått kontrakt på å rydde opp Lunckefjell på Svalbard. De trengte en relativt kraftig traktor med lav høyde, og valgte to MF 4 ...

Topp service på Massey Ferguson

Mens andre ungdommer var travelt opptatt av russetiden sin investerte Espen Hytjan i sin første traktor. Etter hvert har det blitt mange traktorer på ...

Produkter fra Massey Ferguson

Sorter etter: Navn (a > å)

Massey Ferguson DM bakmontert slåmaskin

Massey Fergusson har et bredt utvalg av skiveslåmaskiner for 3-punktmontering. Med eller uten stengelbehandler, side- eller senteropphengt. Valget er ditt!

Massey Ferguson DM frontmontert

Frontmonterte skiveslåmaskiner fra Massey Fergusson kan leveres i flere forskjellige modeller. Med eller uten stengelbehandler og arbeidsbredde på 2,5 eller 3,0 m.

Massey Ferguson DM slåmaskinkombinasjon

Massey Fergusson kan tilby flere forskjellige modeller av slåmaskinkombinasjoner med arbeidsbredde opp til 9,30 m. Både med eller uten stengelbehandler.

Massey Ferguson MF3 spesialtraktor

Den nye MF 3 Specialty-serien er den perfekte partneren for spesielle produksjoner der man ser etter en sterk og økonomisk traktor, som effektivt utfører et bredt spekter av arbeidsoppgaver og samtidig reduserer driftskostnadene.

Massey Ferguson RB 3130 F

Massey Ferguson fastkammer rundballepresser er slitesterke, robuste utstyrt med kraftige lager og kjeder. De er tilgjengelige med flere forskjellige utstyrsnivåer.

Massey Ferguson RB 3130 F PROTEC

Massey Ferguson fastkammer kombipresse er slitesterk, robust utstyrt med kraftige lager og kjeder. Den er tilgjengelige med flere forskjellige utstyrsnivåer.

Massey Ferguson RB 4160 V PROTEC

Massey Ferguson variabelkammer kombipresse er slitesterk og robust utstyrt med kraftige lager og kjeder. Den kan leveres i flere forskjellige utstyrsnivåer

Massey Ferguson RB 4160/4180 V rundballepresse

Massey Ferguson variabelkammer rundballepresser er tilgjengelig i to forskjellige størrelser. De er slitesterke og robuste utstyrt med kraftige lager og kjeder. De kan leveres i flere forskjellige utstyrsnivåer.