Til toppen

Massey Ferguson

Massey Ferguson er representert over hele verden som en av de store innen produksjon av traktorer, skurtreskere og andre landbruksredskaper.  

Merket har røtter helt tilbake til 1847, da da Daniel Massey ble interessert i arbeidsbesparende maskiner. Han produserte  innen kort tid innovative maskiner, som ploger, selvbindere og slåmaskiner, og ikke minst gjorde han tidligere kostbar teknologi mer tilgjengelig. I 1857 startet Alanson Harris produksjonen av en høyrive med fokus på metoder for å eliminere et arbeid på gården som var slitsomt. Ved å slå sammen de to selskapene i 1891 fortsatte Massey-Harris å utvikle nye produkter, og oppnådde sin neste viktige milepæl med utviklingen av den første selvgående skurtreskeren i 1938.

Samtidig fant Harry Ferguson fra Nord-Irland opp et hydraulisk trepunkts redskapsløft som kan overføre vekt fra redskap til traktor under arbeid, noe som gjorde det mulig å arbeide med større redskap på lettere traktorer.  Ferguson revolusjonerte landbruket  for bønder over hele verden ved å lage den første traktoren med trepunktshydraulikk, og som fortsatt alle traktorer benytter i dag som standard.  Fergusons selskap inngikk etter en tid samarbeid med Massey-Harris, og i august 1953 ble de to selskapene fusjonert til Massey-Harris-Ferguson. Navnet ble i 1958 forkortet til Massey-Ferguson.

Massey Ferguson er en skikkelig norgesvenn. Eikmaskin hentet traktorer fra daværende Ferguson siden 1938. Massey Ferguson revolusjonerte norsk jord- og skogbruk i etterkrigsårene med Gråtass - traktoren som også ga oss barnetv-serien med samme navn. 

Bak det velkjente navnet ligger mange års erfaring og modernisering som gir oss Massey Ferguson slik vi kjenner de i dag. Kvalitetsmaskiner i alle varianter og størrelser som passer både norske forhold og bondens mange varierende behov.  

Eiksenteret er eneforhandler av Massey Ferguson i Norge.  Du kan derfor føle deg trygg på at vi virkelig kan Massey Ferguson!  

Du finner din neste Massey Ferguson landbruksmaskin eller traktor hos ditt lokale Eiksenter, ta kontakt for å snakke med en av våre kunnskapsrike ansatte. Vi hjelper deg gjerne!

Sorter etter: Navn (a > å)

Massey Ferguson DM bakmontert

Massey Fergusson har et bredt utvalg av skiveslåmaskiner for 3-punktmontering. Med eller uten stengelbehandler, side- eller senteropphengt. Valget er ditt!

Massey Ferguson DM frontmontert

Frontmonterte skiveslåmaskiner fra Massey Fergusson kan leveres i flere forskjellige modeller. Med eller uten stengelbehandler og arbeidsbredde på 2,5 eller 3,0 m.

Massey Ferguson DM slåmaskinkombinasjon

Massey Fergusson kan tilby flere forskjellige modeller av slåmaskinkombinasjoner med arbeidsbredde opp til 9,30 m. Både med eller uten stengelbehandler.

Massey Ferguson RB 3130 F

Massey Ferguson fastkammer rundballepresser er slitesterke, robuste utstyrt med kraftige lager og kjeder. De er tilgjengelige med flere forskjellige utstyrsnivåer.

Massey Ferguson RB 3130 F PROTEC

Massey Ferguson fastkammer kombipresse er slitesterk, robust utstyrt med kraftige lager og kjeder. Den er tilgjengelige med flere forskjellige utstyrsnivåer.

Massey Ferguson RB 4160 V PROTEC

Massey Ferguson variabelkammer kombipresse er slitesterk og robust utstyrt med kraftige lager og kjeder. Den kan leveres i flere forskjellige utstyrsnivåer

Massey Ferguson RB 4160/4180 V

Massey Ferguson variabelkammer rundballepresser er tilgjengelig i to forskjellige størrelser. De er slitesterke og robuste utstyrt med kraftige lager og kjeder. De kan leveres i flere forskjellige utstyrsnivåer.

Massey Ferguson RK samlerive

Uansett hvor stort ditt areal er - Massey Fergusson har en samlerive som passer deg! Velg mellom en, to eller fire rotorer og side- eller senterlevering. RK finnes i arbeidsbredder fra 3,40 til 14,00 m.

Massey Ferguson TD sprede- og venderive

Sprede- og venderiver fra Massey Fergusson kan leveres i arbeidsbredder fra 4,50 m og helt opp til 12,70 m. TD finnes i både 3-punktsmonterte og slepemonterte modeller.

Massey Ferguson TW 130 / TW 160

TW 130 og TW 160 er en eksepsjonelt lavtliggende slept rundballepakker som fokuserer på skånsom avlastning, samt rask og pålitelig betjening. Dette er den perfekte rundballepakkeren for deg som ønsker en robust og effektiv pakker.