Skip to main content
Til toppen
Massey Ferguson

Massey Ferguson

Massey Ferguson er representert over hele verden som en av de store innen produksjon av traktorer, skurtreskere og andre landbruksredskaper.  

Merket har røtter helt tilbake til 1847, da da Daniel Massey ble interessert i arbeidsbesparende maskiner. Han produserte  innen kort tid innovative maskiner, som ploger, selvbindere og slåmaskiner, og ikke minst gjorde han tidligere kostbar teknologi mer tilgjengelig. I 1857 startet Alanson Harris produksjonen av en høyrive med fokus på metoder for å eliminere et arbeid på gården som var slitsomt. Ved å slå sammen de to selskapene i 1891 fortsatte Massey-Harris å utvikle nye produkter, og oppnådde sin neste viktige milepæl med utviklingen av den første selvgående skurtreskeren i 1938.

Samtidig fant Harry Ferguson fra Nord-Irland opp et hydraulisk trepunkts redskapsløft som kan overføre vekt fra redskap til traktor under arbeid, noe som gjorde det mulig å arbeide med større redskap på lettere traktorer.  Ferguson revolusjonerte landbruket  for bønder over hele verden ved å lage den første traktoren med trepunktshydraulikk, og som fortsatt alle traktorer benytter i dag som standard.  Fergusons selskap inngikk etter en tid samarbeid med Massey-Harris, og i august 1953 ble de to selskapene fusjonert til Massey-Harris-Ferguson. Navnet ble i 1958 forkortet til Massey-Ferguson.

Massey Ferguson er en skikkelig norgesvenn. Eikmaskin hentet traktorer fra daværende Ferguson siden 1938. Massey Ferguson revolusjonerte norsk jord- og skogbruk i etterkrigsårene med Gråtass - traktoren som også ga oss barnetv-serien med samme navn. 

Bak det velkjente navnet ligger mange års erfaring og modernisering som gir oss Massey Ferguson slik vi kjenner de i dag. Kvalitetsmaskiner i alle varianter og størrelser som passer både norske forhold og bondens mange varierende behov.  

Eiksenteret er eneforhandler av Massey Ferguson i Norge.  Du kan derfor føle deg trygg på at vi virkelig kan Massey Ferguson!  

Du finner din neste Massey Ferguson landbruksmaskin eller traktor hos ditt lokale Eiksenter, ta kontakt for å snakke med en av våre kunnskapsrike ansatte. Vi hjelper deg gjerne!

Kundehistorier

Bruker Massey Ferguson på Svalbard
Bruker Massey Ferguson på Svalbard

Hæhre Entreprenør AS har fått kontrakt på å rydde opp Lunckefjell på Svalbard. De trengte en relativt kraftig traktor med lav høyde, og valgte to MF 4709 Global fra Eiksenteret Vikersund. De vil gå i skytteltrafikk under bakken fram mot nyttår.

Topp service på Massey Ferguson
Topp service på Massey Ferguson

Mens andre ungdommer var travelt opptatt av russetiden sin investerte Espen Hytjan i sin første traktor. Etter hvert har det blitt mange traktorer på entreprenører, og i mai kjøpte han en MF 7718 S fra Eiksenteret Kløfta. Service og oppfølging ble avgjørende for valget.

Traktorer fra Massey Ferguson

MF 1500 / MF 1700 S

Massey Ferguson har styrket posisjonen innen kompakte traktorer ved å introdusere en modell med hydrostatisk transmisjon som er drevet av en tresylindret dieselmotor. MF 1500 / 1700 S-serien har et rykte for ytelse og pålitelighet i mange forskjellige bruksområder.

Massey Ferguson 5S

Massey Ferguson 8S

Massey Ferguson 7S

Massey Ferguson 6S

Lenker
Min side