Til toppen
Slik klargjør du robotgressklipperen for sesongen

Noen enkle grep sikrer lenger levetid på robotgressklipperen din. Dermed får du lenger levetid og et optimalt resultat. Foto: Husqvarna.

Slik klargjør du robotgressklipperen for sesongen

En Husqvarna Automower robotgressklipper er enkel å vedlikeholde. Produktekspert Oddmund Ihle hos Husqvarna har gode råd om hvordan du forlenger levetiden og sørger for at plenen alltid blir strøken.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Husqvarna

– Moderne robotgressklippere fra Husqvarna er nesten vedlikeholdsfrie, men det er en del ting du kan gjøre for å sørge for lengst mulig levetid og best mulig resultat, forklarer produktekspert Oddmund Ihle hos Husqvarna.

Han deler sine beste tips med Eiksenterets kunder.

– Først og fremst er det viktig at klipperen står frostfritt om vinteren, ellers taper batteriene seg mye raskere. Disse klipperne sparer batterier når de går i dvale, men kuldegrader tåler de dårlig.

Jevnlig renhold

Helst bør du rengjøre klipperen når du setter den bort om vinteren, men har du ikke gjort det kan du gjøre det før sesongen.

– Renhold er viktig uansett redskap. Jeg anbefaler at du børster bort løst gress. Det er enklere nå som det er tørt. Får du det ikke vekk bør du ikke spyle, men bruke litt såpevann, forklarer Ihle.

Du får et eget vedllikeholdsett til robotgressklippere hos Eiksenteret. Når du rengjør karosseriet kan du bruke litt bilsåpe som har polering i seg.

– Pass på at du får vekk gresset som legger seg rundt hjulene. Til slutt må du rengjøre ladestasjonen og sjekke at kontaktene ikke har begynt å irre. I så fall kan du skifte disse for optimal kontakt.

Skift kniver årlig

Akkurat som med barberblader blir knivene på robotgressklipperen slitt. Heldigvis er det både enkelt og rimelig å bytte dem.

– Jeg anbefaler å starte sesongen med nye, ferske kniver. Det sitter tre knivblad under en Automower. Pass på at du har skrudd av strømbryteren så klipperen er uten strøm. Så legger du den på ryggen. Her er det tre skruer som skal ut, og deretter setter du bare på nye knivblad og erstatter samtidig skruene. Disse følger med knivene, forklarer Ihle.

Nye kniver får du kjøpt hos Eiksenteret og det koster under 100 kroner å skifte tre kniver.

– Vi tester alltid våre kniver slik at de blant annet tåler å treffe stein uten at du får metalldeler i plenen. Derfor lønner det seg å bruke originale kniver hos en faghandel som Eiksenteret.

Knivene på robotgressklipperen blir slitt. Heldigvis er det både enkelt og rimelig å bytte dem. Foto: Husqvarna.

Årlig service

En robotgressklipper har både SIM-kort og programvare i seg. Derfor kan det lønne seg å levere den til Eiksenteret om høsten for en liten vinterservice.

– Det kommer fortløpende oppdaterte programvareversjoner. Hos Eiksenteret er du garantert at du får testet alle sensorer og oppdatert programvaren. De sjekker også at knivdisken er bra og gjør en statussjekk på batteriet. Vi anbefaler at du bytter batteriet etter to til fem år, litt avhengig av hvor mye du bruker robotgressklipperen, understreker Ihle.

Har du andre spørsmål om robotgressklippere kan du kontakte Eiksenteret, så får du hjelp.

 

 

Les også: