Skip to main content
Til toppen
Krefter til tunge tak

Den unge entreprenøren Aleksander Svendsen fra Kopervik på Karmøy er blant de første i Norge med den nye generasjonen MF 6700 S-serie. Han er knallfornøyd med sin MF 6716 S, som han blant annet bruker til tunge oppgaver som massetransport, flytting av maskiner og brøyting. Foto: Ruth Sunnanå Sveistrup / Haugesund Avis.

Krefter til tunge tak

Aleksander Svendsen fra Kopervik på Karmøy byttet nylig en MF 5713 S i en MF 6716 S for å ta unna stadig større oppdrag. Den 20 år gamle entreprenøren har travle dager, og da kommer god komfort og ekstra hestekrefter godt med.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ruth Sunnanå Sveistrup / Haugesund Avis

– Det har blitt mye å gjøre og det er en del større jobber, så derfor byttet jeg inn en MF 5713 S i en MF 6716 S. Da kan jeg kjøre raskere langs veien og har mer krefter til de tunge løftene, forteller entreprenør Aleksander Svendsen fra Kopervik på Karmøy.

Den driftige 20-åringene begynte så smått å ta på seg oppdrag for to år siden med en brukt MF 6470. Etter hvert som oppdragsmengden økte oppgraderte han til en MF 5713 S i 2019, men før jul gikk han en klasse opp til MF 6716 S. Svendsen er en av de første i landet som kjøpte den nye generasjonen Massey Ferguson 6700 S-serie. Den har hentet mye fra den nylig oppgraderte 7700-serien og ble låret til Machine of the Year 2020. MF 6716 S yter 185 hk med Engine Power Management (EPM).

– Jeg er oppvokst på gård og har alltid kjørt traktor. Foreldrene mine driver fortsatt gården, så planen min er å jobbe som entreprenør og bygge meg opp sakte men sikkert, og etter hvert kjøpe min egen gård for å drive med ammekyr.

Den nye traktoren er leasing-finansiert gjennom AGCO Finance. Svendsen har utstyr traktoren for lange arbeidsdager med graving og transport.

– I tillegg til flytting av maskiner og kjøring av masse brøyter jeg om vinteren. Jeg må berømme den trinnløse Dyna-VT-transmisjonen. Den er knallbra, og jeg skal aldri ha noe annet enn trinnløst. Jeg har også det beste luftfjærede setet, LED-lys og rotorlys på taket. Eiksenteret Haugesund har vært veldig hjelpsomme og jeg føler jeg får veldig god service. Etter å ha kjørt snart 100 timer må jeg si jeg er knallfornøyd, og kunne aldri tenke meg noe annet enn Massey Ferguson, sier Aleksander Svendsen.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side