Skip to main content
Til toppen
Enkelt å få installert robotklipper

Erling Evensen har fått installert robotgressklipper på sin ett mål store tomt i Sørumsand.

Enkelt å få installert robotklipper

Med stor og utfordrende tomt sparte Erling Evensen tid og hodebry ved å få robotklipperen montert av fagfolk fra Eiksenteret.

Tekst: Tun Byrå | Foto: Tun Byrå | Video: Tun Byrå

Sola varmer, løvetannen spretter og gresset du klippet i forgårs trenger allerede en ny stuss. Mange vil heller gjøre andre ting enn å klippe plen når det er finvær, og en av dem er Erling Evensen i Sørumsand. Nå skal en robotgressklipper fra Eiksenteret gjøre klippejobben i familiens hage.

– Jeg har ett mål tomt, gressplen på flere nivåer og busker og trær. Så da jeg kjøpte robotklipper tenkte jeg at det også ville være lurt å få den montert av fagfolk, sier Erling Evensen

 

Linelegger gjør montering effektivt

Det er fullt mulig å installere robotgressklipperen selv etter instruksjonene som følger med i pakken. Ved hjelp av plastplugger kan man manuelt banke ned kabelen der den skal ligge. Men mange ser verdien i å få denne jobben gjort av profesjonelle fagfolk, derfor har Kristian Nordheim fra Eiksenteret på Kløfta travle dager med å installere robotklippere i store og små hager. 

Nå triller han det viktigste arbeidsverktøyet, en kabellegger, inn i hagen til Erling. Her begynner jobben med å legge ned kabelen som robotklipperen bruker til å orientere seg i hagen. Kabelleggeren skjærer et spor i plenen samtidig som kabelen rulles ut. 

– Før jeg kom  hit i dag var jeg på en befaring for å se på tomten og legge en plan for montering, så nå skal dette går raskt og greit, sier Kristian. 

Når han legger kabelen passer Kristian på å følge én retning, mens han går innom busker og trær. Dessuten er det viktig å passe på at kablene ikke krysse hverandre.

Bekymringsfri vinterlagring og vedlikehold

Eiksenteret har flere ulike typer robotgressklippere, og gir råd om hvilken type og størrelse som passer for din hage. I tillegg til monteringsjobben tilbyr mange Eiksentere å vinterlagre og utføre service på robotgressklipperen.

– Hvis kunden vil kan vi ta oss av alt. Vi kan komme og hente klipperen om høsten, utføre service og sette den på Eiksenterets «hotell». Når gresset begynner å gro om våren tar vi den med tilbake til kunden og får den igang igjen, forteller Jan Gunnar Halstvedt, som er selger hos Eiksenteret på Kløfta.

Lite feil på robotklippere

Kristian, som også jobber også med service på robotgressklippere synes det generelt er lite feil på robotgressklipperne han tar i mot.

– Det lille vi ser av feil er som regel brukerfeil. Det kan gå på programmering eller at kunden har lagt kabelen feil. Jeg har hatt inne klippere inne som er 15 år gamle, så det er jo et godt tegn på at de varer lenge, sier Kristian.

En smilende Erling Evensen ser robotgressklipperen ta sine første runder på kryss og tvers av plenen mens den orienterer seg og planlegger klippejobben fremover.

– Eiksenteret har dyktige folk som kan dette, nå skal jeg bare sette meg i solveggen og se robotklipperen jobbe, avslutter Erling.

Derfor valgte Erling proff montering av robotgressklipper, se video her:

Dette hjelper ditt lokale Eiksenter deg med:

●    Råd om valg av robotgressklipper; Eiksenteret har robotgressklippere som dekker fra 500 til 5000 kvm store tomter
●    Montering av robotgressklipper, med befaring på tomten i forkant
●    Service og vedlikehold
●    Transport og vinterlagring på «hotell»
●    Ta kontakt med ditt lokale Eiksenter for å høre hvilke tjenester de kan tilby der du bor

Lenker
Min side