Skip to main content
Til toppen
Hvilke verneklær bør jeg bruke når jeg jobber med motorsag?


Hvilke verneklær bør jeg bruke når jeg jobber med motorsag?

Det er viktig å bruke riktig verneutstyr når du bruker motorsag. Dette inkluderer å ha på deg vernehansker, vernebriller, hørselvern og vernebukse. Dette vil beskytte deg mot skader som kan oppstå ved bruk av motorsag, som for eksempel sårskader, støyrelaterte skader og skader på øynene. Det er også lurt å ha på deg robuste sko med godt grep for å unngå skli eller fall.

Vernehjelm

Vernehjelm et viktig verneutstyr som kan bidra til din sikkerhet når du jobber med motorsag. Vernehjelm kan beskytte hodet mot skader, både direkte skader fra motorsagen og fra fallende objekter. Vernehjelm beskytter også mot støy, og ikke minst beskytter den øynene dine. 

Vernehansker

Når du jobber med motorsag, er det viktig å bruke hansker som gir deg god beskyttelse. Den kanskje viktiste egenskapen til denne type arbeidshanske er at de sitter godt på hendene og har god bevegelsesfrihet, slik at du kan jobbe sikkert og effektivt.

Vernejakke

Når du jobber med motorsag kan en vernejakke bidra til å beskytte brystet, ryggen og skuldrene mot skader som kan oppstå. 

Vernebukse

Vernebukse er viktig når du jobber med motorsag fordi den kan beskytte deg mot skader på lår og hofter. Den har som regel også praktiske detaljer som lommer for oppbevaring.

Vernesko

Når du skal kjøpe vernesko til å jobbe med motorsag, er det viktig å se etter sko som gir deg god beskyttelse. Det anbefales å velge sko laget av stoff som er motstandsdyktig mot skjæring, for eksempel lær. Det er også viktig at skoene sitter godt på føttene og har god bevegelsesfrihet, slik at du kan jobbe sikkert og effektivt. I tillegg bør skoene ha god støtdemping og godt grep, slik at du kan holde deg sikker på ujevnt underlag.

Lenker
Min side