Til toppen
Velg riktig lessevogn

Fendt har med lanseringen av TIGO MR, MS og MR Profi komplettert utvalget grasvogner. Foto: AGCO/Eikmaskin.

Velg riktig lessevogn

Fendt har med lanseringen av TIGO MR, MS og MR Profi, i tillegg til PR og XR, komplettert utvalget av grasvogner. Uansett behov har Fendt løsningen for deg, og alle vognene leveres i kjent Fendt-kvalitet. Vi gir deg gode råd om hvilken modell du bør velge.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: AGCO

Fendt TIGO leveres nå i fem forskjellige modeller: MS, MR, MR Profi, PR og XR. Alle Tigo-vognene kan utstyres med to eller tre utmatervalser, med unntak av de to største i MS-serien.

Fendt TIGO lessevogn leveres i kjent Fendt-kvalitet. Mye av utstyret som er standard på de store vognene kan du få som ekstrautstyr på de mindre modellene.

Enkle MS-vogner

TIGO MS er den rimeligste, enkleste og letteste vognen. TIGO 40 MS er den minste modellen, og veier kun 4200 kg. TIGO MS leveres med fingerinnmater og opptil 33 kniver. Fingerinnmateren er svært skånsom med fôret og er derfor gunstig ved tørt fôr, og passer perfekt for de som driver med både høy og gras.

MS-vognene kan også utstyres med ståltak, dersom den skal brukes i høyberging, for å komprimere lasset bedre. Den minste vogna kan dras med 80 hk. Størrelsen på MS vognene er fra 26 til 39 m3 DIN*.

TIGO MR med rotorinnmater

TIGO MR er ganske lik MS, men er utstyrt med rotorinnmater. Rotoren er på hele 800 mm. Dette gir en jevnere innmating over knivene og en mer effektiv kutting av fôret. MR-modellene har størrelse fra 26 til 36m3 DIN*. Effektbehovet er fra 90 hk.

MR kommer også i en Profi-utgave. Den har tilsvarende spesifikasjoner, men leveres med hydraulisk flyttbar framvegg. Dette gjør lastingen enklere, samtidig som du får mer vekt på traktoren når vognen begynner å bli full. I tillegg er framveggen med og hjelper bunnbeltet når lasset skal tømmes. Fendt TIGO MR Profi blir også noe kortere sammenlignet med tilsvarende MR-modell.

Store toppmodeller

TIGO PR og TIGO XR er toppmodellene. Dette er solide entreprenørvogner med enorm kapasitet. P står for Profesjonell og X står for Xtra stor. De har den samme rotorinnmateren som i MR Profi, men i større bredder.

Avstanden mellom rotorbladene er på kun 3,5 mm. Det gjør at svært lite gras unngår kniven, selv om det ikke kommer helt på tvers inn i rotoren. Begge modellene er utstyrt med den variable framveggen som også er i MR Profi. Dette gjør lasting og tømming av vogna enkelt med automatikk (VarioFill), og gir et meget kompakt design til tross for kapasiteten på vognene.

Alle XR-vognene har hydropnaumatisk dempet understell, og sammen med hydropnaumatisk trekkdrag, kan man da få vekt på vogna. Da kan du få oversikt over hvor mange tonn fôr du har på lager. De to største PR-vognene kan også utstyres med hydropnaumatisk demping og vektfunksjon.

Dette er TIGO-vognene

 

 

TIGO MS

TIGO MR

TIGO PR

TIGO XR

Volum iht. DIN*

cm3

26-39

26-36

31-41

38-54

Pick-up bredde, DIN*

cm

180

180

190

200

Maks antall kniver

stk

33

31

40

45

Teoretisk kuttelengde

mm

38

45

37

37

*) Ifølge DIN 11741 (kapasiteten vann multiplisert med en faktor)

 

BE OM TILBUD | KONTAKT DITT EIKSENTER