Skip to main content
Til toppen

Fendt TIGO (MS/MR) lessevogn


Profesjonell teknologi for ditt gårdsbruk. Førsteklasses når det gjelder fôrkvalitet. Stort lastevolum. Rask tømming. Fendt Tigo MS og MR lessevogn passer til dine behov.

MR og MS vognene til fendt er fleksible og kompakte lessevogner som sørger for en effektiv og kvalitetsikker drift. Alt finjustert til ditt bruk. Disse lessevognene kommer i tre modellvariasjoner med Tigo MR, Tigo MS og TIGO MR Profi.
Sistnevnte er proffvarianten, proppet av teknologi for ditt gårdsbruk.

Alle TIGO-modeller kommer med automatisert pick-up, noe som øker effektiviteten til vognen betraktelig.  Fem tinderekker og en arbeidsbredde på 1,80 meter er med på å sørge for denne effektiviteten.  De fjærbelastede tindene er tett grupperte på 54 millimeter. Sånn kan Tigo garantere optimalt rivearbeid og overføring av avling til mateenheten, Selv for kort og tørt gress. Spesielt er pickupen ekstra spesiell med sin jevntgående svingarm på MS-vognene.

Pickupen tilpasser seg optimalt etter bakken for optimalt opptak. Dette betyr at også resultatet vil være en renere avling. Dette er utrolig viktig for en vellykket avling. Prosessen foregår ved at nedpressplaten med ledeplate legger et jevnt trykk på strengen og støtter samtidig pickupens transporteffekt. Samspillet mellom ledeplaten og nedpressplaten sørger for en kontinuerlig avlingsflyt og reduserer friksjonen.

Følerrullen beskytter pickupens tinder fra å slå i bakken og gir knallgod følging. Teknologien sørger for at den bare kjører når det er nødvendig og den kan stilles inn etter forholdene. Svingbare og justerbare pickup-hjul avlaster pickupen og beskytter torven når man utfører krappe svinger på jordet.

Pickupen krever ikke kamstyring. Det vil si at den har rolig gange og er helt vedlikeholdsfri. Tindene er sikret mot tap som standard for å forhindre skade på både maskin og dyr. Den er bygget med varmegalvaniserte elementer slik at den er robust og sikret mot rust, etsende væsker og ugunstige værforhold. Tigo MR/MS er med andre ord en vogn som varer lenge, og krever lite vedlikehold.

TIGO MR Profi

MR Profi kommer I to forskjellige varianter avhengig av volum. TIGO 50 MR Profi og TIGO 60 MR Profi. Fordelen med en Profi-variant er at du får den multifunksjonell frontvegg som standard og VarioFill som standard på TIGO 60 MR Profi, med mulighet for dette som tillegg på 50. Dette gir deg enormt lastevolumskapasitet og automatisert effektivitet.  Samtidig har også Profi-modellene ISOBUS som standard. Ellers er disse ganske like MR serien generelt.

TIGO MR

MR passer perfekt som begynnermodell for rotorvogn. Dette er vogner som fokuserer på kvalitet gjennom effektiv kutting og mating helt uten forurensing fra kjedeolje. Automatisert pick-up og høy lastekapasitet sørger for at denne modellen tar effektivitet til nye høyder.

Rotorløsningen som sitter i TIGO MR sparer deg for både tid og penger med sin kombinasjon av effektivitet og kapasitet. Samtidig er dette en løsning hvor pickup og rotor sitter nærme og samarbeider for god flyt og høy presisjon.

TIGO MS

For hverdagslige arbeidsoppgaver finnes det ingen lignende lessevogn som TIGO MS. For bonden som arbeider med høy er den spesielt godt egnet med sin utrolig jevntgående svingarm. Vogna kan hente inn avlinger og laste ensilasje hver bidige dag, med sin lastekapasitet på opptil 36 kubikk.

TIGO MS skinner ekstra pga. den kamstyrte lasteenhetens ekstreme nøyaktighet.  Her får du optimal styring av de enkelte transportrivene, slipper at fôret blir knust og trivene transporterer fôret løst og lagvis, forsiktig og jevnt inn i lasterommet.
Svingbare matearmer forhindrer at fôret rives opp og sørger for at resultatet er fôr av høyeste kvalitet, selv etter det kuttes. De har sentralt smøresystem noe som sørger for at den er lett å vedlikeholde og er motstandsdyktig mot slitasje.

TIGO MS drives direkte via robust girdrev, som eneste i sin klasse.  Den er med andre ord veldig rolig under kjøring og fôret forurenses ikke av kjedesmøring.

Kombiner kvalitet på avling, med komfort og effektivitet i dag med en lessevogn som gjør jobben mye enklere, og sparer deg for dagevis med arbeid. Dette er en investering som virkelig øker produktivitet og kvalitet.

  40 MS 50 MS 60 MS 70 MS 40 MR 50 MR 60 MR 50 MR Profi 60 MR Profi
Volum iht. DIN 11741 (m3) 26 30 35 39 26 30 35 31 36
Tillatt totalvekt (kg) 12000 / 15000 12000 / 15000 12000 / 15000 12000 / 15000 12000 / 17000 12000 / 17000 12000 / 17000 12000 / 17000 12000 / 17000

 

Lenker
Min side