Skip to main content
Til toppen
Vedlikehold og vinterlagring av robotklippere

Godt vedlikehold forlenger levetiden på din robotgressklipper. Husk å rengjøre den, lade batteriene og lagre den frostfritt. Foto: Husqvarna.

Vedlikehold og vinterlagring av robotklippere

Har du en robotklipper er det viktig at du tar deg tid til litt enkelt vedlikehold ved slutten av sesongen, og ikke minst at du lagrer den frostfritt gjennom vinteren. Her får du noen tips av produktspesialist Oddmund Ihle hos Husqvarna.

Sjekkliste ved vinterlagring hos Eiksenteret

  • Bytte/kontroll av kniver
  • Oppdatere programvare
  • Autocheck
  • Sikkerhetskontroll
  • Rengjøring
  • Bytte av tetningslister
  • Vedlikeholdsladning av batteri

Gjør det selv, eller bestill vedlikehold og vinterlagring av robotgressklipper her!

 

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Husqvarna

Stadig flere velger robotgressklippere for å holde plenen jevn og fin. Da er det viktig å tenke på vintervedlikehold, siden en slik klipper er annerledes enn en tradisjonell bensindrevet gressklipper.

– Første bud er å gå over maskinen, se at alt ser helt og pent ut og ikke minst børste den ren for gress når dette har tørket. Se spesielt etter løse gressrester rundt hjulene, under lokk og andre steder der det kan feste seg. Det er lurt å polere gressklipperen utvendig også, forklarer Oddmund Ihle, produktspesialist hos Husqvarna.

Neste steg er å sørge for at batteriene er fulladet.

– Moderne lithiumbatterier holder seg godt, men de kan bli skadet hvis det blir helt utladet. Derfor er det lurt å lade dem helt før du setter bort robotgressklipperen for vinteren. Det er en rimelig investering.

Sjekkliste ved vinterlagring hos Eiksenteret

  • Bytte/kontroll av kniver
  • Oppdatere programvare
  • Autocheck
  • Sikkerhetskontroll
  • Rengjøring
  • Bytte av tetningslister
  • Vedlikeholdsladning av batteri

Robotgressklipperen står på en ladeplate, som er koblet både til strømnettet og til ledningene som angir området som skal klippes. Disse kan irre og bli skadet av fukt om vinteren.

– Mange pakker disse ledningene inn i en plastpose eller tilsvarende, men da kan du risikere å få kondens inne i posen, og plasten kan også sprekke av kulden. Da er det bedre å slå en liten pinne ned i plenen og henge ledningene opp i luften, men det beste er å benytte en plastboks som tillater kondens å renne ut. Den får du for en rimelig penge på Eiksenteret, og da er du sikret at ledningene er like fine til våren. Husk også å rengjøre ladeplaten når du tar den inn, det gror gjerne litt igjen rundt den, forklarer Ihle.

Når klipperen er ren og ladeplaten ivaretatt er det lurt å sjekke knivene og bytte dem ved behov.

– Et knivsett til en Husqvarna robotgressklipper koster et par hundrelapper, og ser du i bruksanvisningen anbefales det å bytte disse hver tredje til sjette uke. Det er fordi de er som små barberblader, og ikke slik de store knivene som sitter på en tradisjonell gressklipper. Dette er nok et område det syndes mye på.

Når robotgressklipperen og ladeplaten er rengjort og alt er beskyttet er det bare selve lagringen som gjenstår.

– Lithium-batterier tåler ikke kulde, så du kan ikke lagre klipperen i garasjen eller uteboden hvis det blir kuldegrader der. Sørg for at både robotgressklipperen og ladeplaten står frostfritt gjennom vinteren, så er du klar for neste sesong, konkluderer Ihle.

Stadig flere lar robotgressklipperen være hos Eiksenteret over vinteren, slik at den kan hentes klargjort til neste sesong. Samtidig sparer du plass og er sikker på at klipperen lagres trygt. Da får du inkludert vask, feilsøking, programvareoppdatering, knivbytte, sjekk av batterifunksjon, lading, test av sikkerhetsfunksjon og lagring gjennom vinteren, avhengig av hvilken pakke du velger. Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre ulike pakkeløsninger.

Lenker
Min side