Til toppen
Valgte kraft og komfort

Anleggsgartner Henrik Helgesen har kjørt Massey Ferguson siden han startet opp. De siste tre årene har han hatt en MF 7718, og nå har han bestilt en ny MF 7718 S med levering før jul. Foto: Lars Ovlien.

Valgte kraft og komfort

Anleggsgartner Henrik Helgesen fra Eidsvoll var en av de første i landet som kjøpte en Massey Ferguson 7700-serie traktor. Han angrer ikke på at han investerte i en MF 7718 Dyna-VT, som han bruker både som entreprenør og i landbruket.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Jeg har jobbet som anleggsgartner i seks år, og kjøpte først en MF 7475. Da jeg skulle oppgradere tenkte jeg egentlig på en Massey Ferguson 7600-serie, men akkurat da kom MF 7718, og det valget har jeg ikke angret ett sekund på, forteller Henrik Helgesen.

Han fikk traktoren fra Eiksenteret Kløfta i 2015. 24-åringen fra Eidsvoll har vært interessert i gravemaskiner og slikt hele livet, og han liker å jobbe med hendene. Etter toårig anleggsgartner-linje på Hvam videregående skole startet han like godt for seg selv.

– I tillegg til traktoren har jeg en graver og en hjullaster. Det går mest i støttemurer, belegningsstein, drenering og den type arbeid, også brøyter jeg snø på vinteren, og svigerfaren min har en gård på Kløfta der jeg hjelper til når jeg kan.

Gode egenskaper

Helgesen valgte en velutstyrt MF 7718 med Dyna-VT-transmisjon.

– Det er rett og slett en veldig bra entreprenørtraktor. Fjæringen på framakslingen og førerhuset virker veldig bra. Også er den enkel å kjøre, og er veldig retningsstabil i forhold til andre traktorer jeg har kjørt, forklarer han.

MF 7700-serien er utviklet nettopp med tanke på profesjonelle bønder og entreprenører. Den har et bredt utvalg motorstørrelser og transmisjoner og kan utstyres etter kundens behov.

– I tillegg til laster og fronthydraulikk har jeg justert svingen litt på den, og jeg må si den har enormt bra svingradius og er oversiktlig.

Komfortabelt om vinteren

God svingradius og oversikt kommer godt med når Helgesen brøyter om vinteren. Han har både snøfres, en U-plog fra Tellefsdal og en Dalen strøkasse.

– Moderne freser krever ganske mye kraft, men det er ikke noe problem for meg. Jeg synes MF 7718 er sprek til å ha 180 hk. Dreiemomentet er bra, og traktoren er stødig både når jeg kjører med Foss-Eik dumperhenger og med snøfres. Trinnløs transmisjon er også en fordel når jeg brøyter.

Samtidig som traktoren er godt utstyrt, er den enkel i bruk.

– Det hender jeg har andre som kjører for meg, og da er det viktig at traktoren er lett å ta bruk. MF 7718 er enkel å kjøre, samtidig som den har alt utstyret jeg trenger.

Han trekker spesielt frem gulvviften.

– På den gamle MF 7475-traktoren kunne det være varmt på overkroppen og iskaldt på tærne. Den nye varmeviften fordeler heldigvis varmen bedre i førerhuset.

God landbrukstraktor

På svigerfarens gård får traktoren også prøvd seg i landbruket.

– Jeg har stort sett hjulpet til med jordbearbeiding og har kjørt med harv, slodd og plog. Det er mye stiv leire, men selv om jeg har dekk som egentlig ikke er optimale for landbruk har det fungert overraskende bra.

Samarbeidet med Eiksentert Kløfta fungerer også som det skal.

– Jeg har fått en traktor med nok kraft og komfort til mitt behov, så Mads Lier på Eiksenteret Kløfta hadde rett da han sa det var verdt å vente på MF 7700-serien. Nå har jeg bestilt en ny MF 7718 S, med levering før jul, sier Henrik Helgesen fra Eidsvoll.