Skip to main content
Til toppen
Utnytter Fendt til det fulle i Gjerdrum

Fendt 728 med frontmontert fres

Utnytter Fendt til det fulle i Gjerdrum

Når man har ansvaret for vintervedlikeholdet i hele Gjerdrum kommune, er det essensielt med pålitelig utstyr. Derfor har Harald Huser investert i totalt fire Fendt-traktorer, alle kjøpt fra Eiksenteret på Kløfta. Hans arsenal inkluderer to Fendt 211-modeller, en gammel og en ny, en Fendt 724, og en helt ny Fendt 728. Hver av disse er spesialutstyrt for effektivt å håndtere vinterveiene i Gjerdrum.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

-    Vintervedlikehold har vært en del av mitt liv så lenge jeg kan huske, akkurat som for min far før meg. Gjennom årene har utstyret gjennomgått betydelige endringer, men vår lojalitet til Fendt har bestått i flere tiår, og vi har ingen intensjoner om å endre på det. Pålitelighet er nøkkelen; vi har ikke råd til driftsstans når snøen legger seg, deler Harald Huser.

Harald begynte sin karriere med snørydding i ung alder, da hans far hadde ansvaret for brøyteoppgavene i kommunen. Nå bidrar både hans far og sønn under de lange nettene med å holde veiene i Gjerdrum åpne.

-    Med en far over 80 år og en sønn på 19 år som begge hjelper til med brøytingen, kan man trygt si at dette er noe som ligger i familien vår, sier Harald med et smil.

Til daglig er Harald ansvarlig for forvaltning, drift og vedlikehold ved hele maskin-parken til Avinor på lufthavnene deres, en fulltidsjobb som krever mer enn det vanlige, i tillegg til å drive familiegården med kornproduksjon og vintervedlikehold om vinteren.

-    Ved siden av en fulltidsjobb, gårdsdriften, og vintervedlikeholdet, har jeg ikke tid til å stå overfor utfordringer med traktorene eller bruke unødvendig mye tid på mekking og feilsøking. Jeg trenger utstyr som bare fungerer, fra en leverandør jeg kan stole på. Derfor velger jeg Fendt, forklarer han.

Storfornøyd med ny Fendt 728 og 211

Harald prioriterer å holde utstyrsparken sin oppdatert og i topp stand. Det er sjelden at en traktor blir stående skitten på gården, eller at den får lov til å eldes mer enn tre år.

-    Noen kan nok tenke at jeg er litt overivrig, spesielt siden jeg bytter ut traktorene hvert andre til tredje år. Men for meg er dette ikke bare en jobb; det er også en livsstil og hobby. Jeg har stor interesse for maskiner og traktorer og verdsetter de jevnlige oppdateringene Fendt gjør på traktorene, sier Harald.

I hans nåværende utstyrspark finner man to av Fendts nyeste generasjon traktorer; Fendt 728 og Fendt 211. Begge er utrustet med FendtOne-teknologien, som sørger for en universell og lik betjening av begge traktormodellene.

-    FendtOne-systemet i de nyeste modellene er rett og slett strålende. Brukervennligheten, ergonomien, og konsistensen mellom modellene gjør det svært enkelt å veksle mellom traktorene, forklarer han.

Ved siden av de forbedrede betjeningsløsningene, er den ekstra kraften i de nyeste generasjonene av 200- og 700-serien avgjørende for Harald.

-    Jeg har brukt 200- og 700-serien over lang tid, men har alltid ønsket meg litt mer hestekrefter i begge modellene. Da Fendt 211 og Fendt 728 ble introdusert med høyere effekt enn deres forgjengere, var det et klart signal for meg om å oppgradere. Den ekstra kraften er spesielt nyttig i de bratteste bakkene på våre jorder, forteller Harald.

I tillegg til vintervedlikehold, benyttes traktorene aktivt til kornproduksjon på Haralds hjemgård om sommeren.

-    Traktorene vi bruker til snørydding om vinteren, er de samme som går i full drift under sommerens kornproduksjon. Kombinasjonen av brøytearbeidet om vinteren og min entusiasme for Fendt gjør det mulig for oss å vedlikeholde en så oppdatert utstyrspark også i sommersesongen, deler Harald med et smil.

Fendt - det fremtidsrettede valget

Fendt har i løpet av de siste årene oppgradert store deler av sin traktor produktlinje, noe som har blitt svært godt mottatt i markedet. Dette reflekteres i økende markedsandeler i Norge, hvor flere bønder og entreprenører oppdager fordelene ved å velge Fendt.

-    Vårt mål er å alltid være et skritt foran våre konkurrenter. Vi er overbevist om at suksess ligger i detaljene og kvaliteten på våre produkter. Fendt er anerkjent for sine innovasjoner og høye kvalitet. Med de siste generasjonene av våre traktorer, tar vi innovasjon et skritt videre, sier Jørgen Skjelin, produktsjef for Fendt hos Eikmaskin.

De nyeste Fendt-traktorene byr på flere betydelige nyvinninger, inkludert FendtOne-betjeningssystemet, en oppgradert hytte, samt forbedret lyssetting og sikt. Men den mest signifikante forbedringen er å finne under panseret: motorer som leverer høyere hestekrefter uten å øke drivstofforbruket. Dette representerer en revolusjon for bønder og entreprenørers økonomi.

-    Fendt står som en pålitelig arbeidshest for profesjonelle, og vi forstår hvor essensielt det er med lavt drivstofforbruk. Drivstoffkostnader utgjør en betydelig del av de totale driftskostnadene for en traktor, og hver besparelse i drivstofforbruket gir direkte utslag på bunnlinjen. Det har derfor vært svært gledelig å se de positive resultatene disse motorene har oppnådd i DLG-testene, forklarer Jørgen.

Fendt 728 vant nylig den prestisjetunge DLG PowerMix testen. Med en drivstoffeffektivitet på 242 g/kWh og et AdBlue-forbruk på 24.2 g/kWh, demonstrerte Fendt 728 Vario Gen7 sin kapasitet til å operere ekstremt effektivt. I feltarbeid registrerte den et drivstofforbruk på kun 5.4 l/ha og en arbeidskapasitet på 10.4 ha/h. Under transportmodus ved 40 km/h, viste den et forbruk på 3.8 l/100tkm og en transporteffekt på 1030 tkm/h. Disse resultatene understreker ikke bare Fendt 728 Vario Gen7s overlegne effektivitet, men også dens evne til å sette betydelige avstander til konkurrentene. Ved å levere slike ekstraordinære tall, befestet Fendt sin posisjon som en av de markedsledende, og demonstrerte hvordan teknologisk innovasjon kan resultere i markant bedre ytelse og økonomi, noe konkurrentene fortsatt streber etter å matche.

DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft), som står bak rapporten, er en ledende og uavhengig organisasjon kjent for sin kompetanse innen testing og sertifisering av landbruksmaskiner og teknologi. Med over 130 års erfaring, bidrar DLG's objektive og grundige tester til å sette standarder for landbruksinnovasjon og effektivitet.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side