Skip to main content
Til toppen
TradisjonsMur AS velger Fendt

TradisjonsMur AS velger Fendt

En kald februardag tok vi turen til Oppdal for å besøke TradisjonsMur AS. TradisjonsMur AS er et entreprenørfirma i Oppdal som driver med alt fra hytteutbygning til brøyting. Og med seg på laget har de selvfølgelig en rekke Fendt-traktorer!

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

-    TradisjonsMur AS ble startet i 2010 av Steffen Reinkind Mellemseter. Vi driver hovedsakelig innenfor hytteutbygning og grunnarbeid, samt brøyting, forteller Espen Storholm, som er ansatt i firmaet.

TradisjonsMur AS har tre brøyteroder i Oppdal, samt en rekke kontrakter med private hytteeiere på brøyting av oppkjørsler og gårdsplasser. Med andre ord; når snøen først faller i Oppdal, er det full sving i firmaet!

-    Vi har to Fendt-traktorer vi bruker på to av rodene som går opp i hyttefeltene her. Vi har sporet oss inn på Fendt rett og slett fordi det er den perfekte traktoren for jobben. Når man sitter i en Fendt, merker man at det er kvalitet. Det blir noe helt annet enn andre merker vi har prøvd. Komforten, kvaliteten og betjeningen er i en helt egen liga, forteller Espen.

Fendt er kjent for å være traktorer som er ledende på komfort og driftssikkerhet, men også når det kommer til drivstofføkonomi, melder en rekke uavhengige kunder. Og TradisjonsMur er ikke noe unntak.

-    Valget med å kjøre Fendt er også et økonomisk valg. Vi ser at med den varierte kjøringen vi har, får vi et lavere drivstofforbruk med Fendt enn med konkurrerende merker. Dette merkes godt på bunnlinjen, og gjør brøytingen mer lønnsom, forteller Espen.

Fortrinn med FendtOne

FendtOne gir operatørene muligheten til å personlig tilpasse funksjoner til de ulike knappene i hytta, noe som betyr at hver fører kan sette opp kontrollene etter eget ønske og behov. Dette nivået av personalisering sikrer at operatørene kan arbeide mer intuitivt og effektivt, ettersom de ikke lenger må tilpasse seg en standard knappekonfigurasjon som kanskje ikke passer best til deres arbeidsflyt eller oppgaver. Ved å kunne konfigurere kontrollene for å aktivere hyppig brukte funksjoner, som aktivering av krafuttak eller vending av fres ved brøyting,  reduseres tiden det tar å utføre gjentakende oppgaver, noe som øker produktiviteten og effektiviteten.

-    Når vi brøyter, er det ofte en håndfull med funksjoner vi bruker hyppig. I mange traktorer er disse funksjonene programmert inn på ulike plasser i armlenet. Derfor er det veldig fint å kunne tilpasse dette etter ønske i Fendt. På den måten kan vi ha alle funksjonene vi bruker hyppigst, samlet på et sted, forteller Espen.

FendtOne-systemet forsterker også den allerede høye komfortstandarden som Fendt traktorer er kjent for. Med muligheten til å tilpasse kontrollene, kan førere opprettholde en mer naturlig og ergonomisk arbeidsstilling uten å strekke seg etter dårlig plasserte knapper eller brytere. Dette reduserer fysisk belastning og tretthet over lange arbeidsdager. Komforten forbedres ytterligere ved at FendtOne tillater førere å lagre og enkelt bytte mellom forhåndsinnstilte konfigurasjoner, noe som er ideelt når flere operatører bruker samme traktor eller når traktoren brukes til ulike oppgaver gjennom dagen.

-    Muligheten til å tilpasse kontrollene etter brukerprofil er rett og slett helt genialt. Her er vi flere som kjører de samme traktorene, og mange har ulike preferanser for hvordan ting skal være. Derfor er det veldig behagelig å bare velge sin førerprofil når man setter seg inn i traktoren, så er alle innstillingene slik man ønsker - uavhengig av hvem som sist kjørte traktoren, forteller Espen.

Kvaliteten på Fendt traktorer er også reflektert i FendtOne-systemet. Det er designet med tanke på pålitelighet og brukervennlighet, noe som sikrer at selv i de mest krevende miljøene, vil systemet fungere sømløst og uten feil. Dette betyr at operatørene kan stole på at deres tilpassede innstillinger vil være konsekvente og nøyaktige, noe som igjen bidrar til presisjon og optimalisert maskinytelse. FendtOne er en forlengelse av Fendts forpliktelse til kvalitet, og det gir brukerne en ekstra forsikring om at deres traktor vil prestere på toppnivå.

-    Alle som har sittet i en moderne traktor, vet hvor mange knapper det er og hvor overveldende det kan føles. Samme følelsen får man i en Fendt, men forskjellen er at etter man har sittet der noen sekunder, har man full kontroll på hva alle knappene gjør. Alt er veldig intuitivt, sier Espen.

Ved å integrere FendtOne i traktorenes design, har Fendt klart å koble sammen brukertilpasning med avansert teknologi på en måte som forbedrer den totale brukeropplevelsen. Dette gir Fendt traktorer et betydelig fortrinn i et marked der tilpasning og komfort blir stadig viktigere. 

Service i særklasse

Uansett hvilken traktor man kjører, kan feil oppstå. Derfor er det viktig å ha et serviceteam i bakhånd som stiller opp når du trenger dem. Dette gjelder spesielt for entreprenører som har behov for at utstyret leverer optimalt til enhver tid.

-    Når snøfallet først står på her i Oppdal, og hytteeierne skal på hytta, må utstyret fungere. Om vi får driftsstopp da, påvirker dette veldig mange mennesker. Derfor er det godt å vite at vi har et godt serviceapparat tilgjengelig gjennom Eiksenteret, forteller Espen.

Espen forteller at selv når det har oppstått trøbbel midt på natta, er aldri en mekaniker fra Eiksenteret langt unna.

-    De stiller opp, selv om det er midt i mørkeste natta. Vi har hatt svært lite feil på traktorene, men de få gangene det har oppstått noe, er de på plass og fikser det med en gang vi ringer. Den type service er gull verdt, forteller Espen.

Eiksenteret har forhandlere over hele Norge og kan derfor rykke ut uansett hvor i landet du måtte befinne deg.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side