Skip to main content
Til toppen
Tellefsdal over hele linja

Med Tellefsdal-ploger og Fendt-traktorer er Stig Storsveen og Ole-Aleksander Sæther i Entreprenør Kjetil Walle AS i Nordre Land godt skodd for en svært snørik sesong. Foto: Lars Ovlien.

Tellefsdal over hele linja

Entreprenør Kjetil Walle AS i Nordre Land driver snørydding for Mesta og kommunen. Om vinteren er de 15 mann på det meste, og da er 12 traktorer i sving. Mannskapet stoler på ploger og spredere levert av Eiksenteret Gjøvik.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Jeg begynte så smått med brøyting for Mesta med én traktor i 2005. Så har det ballet litt på seg etter det, forteller Kjetil Walle.

Fra kommunesenteret Dokka i nordenden av Randsfjorden driver han selskapet Entreprenør Kjetil Walle AS med fem ansatte. På det meste er de 15 personer som brøyter for Mesta og Nordre Land kommune.

– Vi har nok mest å gjøre om vinteren, men vinterarbeidet har dratt med seg en del sommerarbeid også. Da går det først og fremst i kantslått, men også en del feiing av vei om våren. I tillegg har vi en del hengerkjøring med gravemaskin.

Stoler på Tellefsdal

Walle har investert i flere Tellefsdal-ploger fra Aebi Schmidt Norge, inkludert flere D70 diagonalploger på 3,4 og 3,7 meter samt en K70 kombinasjonsplog på 3,4 meter og en på 3,1 meter. D70 leveres med Tellefsdals unike sliteståloppheng, som har seks seksjoner med individuell avfjæring.

– D70 skraper bra og er enkelt å bruke. En 3,4 meters plog er ideell for traktoren. Vi har også en V90-plog som kan festes både på fronthydraulikk og hjullaster. Generelt er vi godt fornøyd med utstyret. Ellers hadde vi ikke hatt så mye av det. Faktisk har vi kjøpt ploger til et par av sjåførene som er leid inn også, understreker han.

Viktig service

Aebi Schmidt Norge leverer også et stort utvalg Schmidt-spredere, som gir presis dosering og fordeling av spredematerialet ved hjelp av elektronisk styring.

– Vi har en D60- og en D90-spreder, og den største Traxos trepunktsmonterte sprederen på 1,8 m3. Vi er godt fornøyd med dette utstyret også, forklarer Walle.

Både ploger og spredere er levert av Eiksenteret Gjøvik.

– Vi har gode erfaringer med Eiksenteret. Vi tar noe service selv og bruker dem til resten. De har i tillegg mye bra utstyr. Vi har også en Dalen 2007 snøfres vi er veldig godt fornøyde med. Den fungerer fint i våt snø, og jeg ønsker meg én til.

Bra komfort bak rattet

Walle har mange traktorer, og et flertall av disse er Fendt. Blant utvalget finnes en Fendt 414 fra 2013, flere traktorer i Fendt 700-serien og en Fendt 936 Vario fra 2012. En av de innleide sjåførene har også en Fendt 939 Vario.

– Jeg synes Fendt først og fremst er veldig behagelige traktorer å kjøre, både langs veien og i arbeid. De er stødige og har god fjæring. I tillegg har de betraktelig høyere annenhåndsverdi enn konkurrentene, og det bidrar til en god totaløkonomi, sier Kjetil Walle.

Eier og daglig leder Kjetil Walle er fornøyd med Tellefsdal ploger og Schmidt spredere fra Eiksenteret Gjøvik. Foto: Lars Ovlien.
Lenker
Min side