Skip to main content
Til toppen
Sørg for at traktoren din yter optimalt

Har du en traktor som er eldre enn fem år er det lurt å ta servicen på Eiksenteret, så du får oppdatert programvaren. Det kan ha mye å si for hvor godt traktoren yter.

Sørg for at traktoren din yter optimalt

Er det lenge siden du har vært innom Eiksenteret? Da kan det godt hende traktoren trenger en programvareoppdatering for å yte optimalt. Med overhalte komponenter har det dessuten blitt rimeligere å bytte deler – som selvfølgelig har 12 måneders garanti.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– De fleste av Eiksenterets kunder velger Eik Service- og Garantiavtale, og da er serviceintervaller med tilhørende programvareoppdateringer inkludert. Men ikke alle er like flinke til å følge opp når traktoren blir eldre. Det kan være lurt å gjøre det, sier servicesjef Bjørn Christian Engelstad-Tobiassen i Eikmaskin.

De første traktorene med avansert elektronikk ble lansert allerede på 90-tallet, og siden har utviklingen gått én vei.

– Programvareoppdateringer er ikke uvanlig på 10 år gamle traktorer, og det er lurt å sørge for at du oppdaterer den jevnlig. Så hvis traktoren din er fem år eller eldre og det er lenge siden du har vært innom Eiksenteret, kan det gi nytt liv i den, understreker Engelstad-Tobiassen.

Gjenbruk av deler

Gjennom AGCOs Reman-program gjenvinnes brukte deler. Disse komponentene koster bare 60–70 prosent av nye.

– Fabrikkoverhalte komponenter er et rimeligere alternativ til nye deler. Stadig flere av våre kunder velger Reman-deler, som er tatt inn på fabrikk, inspisert og har fått en solid overhaling hvis de passerte inspeksjonen. Dette gjelder alt fra motorer og transmisjoner til startere, dynamoer og dyser, forteller delesjef Brede Høgset i Eikmaskin.

– Reman-deler er gunstig for både miljøet og lommeboka. De leveres med vanlig 12 måneders delegaranti, som på nye deler. På Reman-delene gjelder en panteordning der du leverer inn delen som skiftes ut, slik at den igjen kan gjenbrukes. Hvis du ikke leverer inn delen, betales det en pant.

Les også: Skal være best på service

Velg originalt

Det er mange gode argumenter for å ta servicen på Eiksenteret. I tillegg til at du får de siste programvareoppdateringene og kan velge gjenbrukte deler, er du sikret at de som utfører arbeidet er spesialister med oppdatert kunnskap.

– Vi sender kontinuerlig våre ansatte på kurs, slik at de kan utføre best mulig arbeid. Det gjelder så vel nyansatte som gamle ringrever. Moderne traktorer og redskap er i stadig utvikling, og da må også vi henge med. Du skal føle deg trygg på at når du kommer på Eiksenteret, er du i de beste hender, sier Engelstad-Tobiassen.

Lenker
Min side