Til toppen
Sju traktorer til vedlikehold i Oslo

Sju traktorer til vedlikehold i Oslo

Da EF Drift startet i 2012 var de tre mann. I 2016 tegnet de ny kontrakt med bydeler sørøst i Oslo. Med sju nye traktorer fra Eiksenteret Kløfta står de foran noen travle år.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Lars Ovlien

– I 2012 startet Anders Egner, Espen Egner og undertegnede EF Drift AS. Vi hadde alle jobbet som entreprenører på ulike områder. Jeg er anleggsgartner, mens Anders Egner er elektriker og Espen Egner er tømrer, forteller Anders Færgestad i EF Drift.
Siden har det gått slag i slag. Anders Egner (bildet) driver en gård i Sørum og Færgestad en gård på Kløfta. I tillegg blir det mange timer i traktorsetet rundt i hovedstaden. I fjor høst tegnet nemlig EF Drift kontrakt om helårsvedlikehold av kommunale veier i bydeler sørøst i Oslo, inkludert Østensjø, Nordstrand og Holmlia.
– Vi fikk tre uker på oss fra kontrakten ble signert til vi var i gang, så vi måtte skynde oss. Derfor kjøpte vi sju traktorer fra Eiksenteret Kløfta, i tillegg til de fire vi hadde fra før.

EF Drift har nå sju Fendt-er og fire MF-er. Alle brukes til brøyting, feiing, strøing og annet vedlikehold av kommunale veier, gangveier og fortau.
– Jeg er egentlig ihuga MF-mann, men vi ser også at Fendt har en del gode egenskaper, spesielt når vi skal manøvrere på trange flater eller bruker salt, som er hardt for utstyret.
EF Drift er godt fornøyd med servicen de får hos Eiksenteret Kløfta.
– Vi ber senterleder Mads Lier om en pris, og hvis vi er fornøyde så handler vi. De stiller dessuten opp på kort varsel hvis det er noe som dukker opp, og det er kanskje det aller viktigste, understreker Anders Færgestad.