Skip to main content
Til toppen
Satser videre med Massey Ferguson 7S og Amazone

MF 7S og Amazone Catros - en uslåelig kombinasjon

Satser videre med Massey Ferguson 7S og Amazone

Dag Erik Kristensen, en moderne bonde med en fot i historien og en i fremtiden, driver Hals og Serkeland gård i Vestfold. Gården har vært i familien Kristensen gjennom generasjoner, og hver generasjon har bidratt med sitt til å forme og utvikle driften. I dag står gården på solide tradisjoner, men med en tydelig retning mot innovasjon og bærekraft i jordbrukspraksiser. Dag Erik dyrker en rekke avlinger, inkludert timoteifrø, mathvete, havre, og rapsfrø, som alle krever nøye planlegging og riktige forhold.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

For årets sesong planlegger Dag Eirik å fokusere på høsthvete i kombinasjon med vårhvete og havre. Gården, som ligger strategisk til i Vestfold, nyter godt av et klima og jordforhold som er ideelt for disse kulturene, noe som gir Dag Erik en unik mulighet til å produsere avlinger av høy kvalitet.

En lang rekke Massey Ferguson-traktorer har preget landskapet på gården gjennom årene. Med sin nyeste tilføyelse fortsetter Dag Erik Kristensen en stolt familietradisjon, hvor hele 18 forskjellige Massey Ferguson-traktorer har vært i bruk opp gjennom generasjonene. Dette langvarige forholdet til merket har ikke bare vært et valg av pålitelighet og kvalitet, men også en dyp tillit bygget på utallige års erfaringer, hvor hver traktor har spilt en avgjørende rolle i utviklingen og effektiviseringen av gårdsdriften.

Innovasjon gjennom ny teknologi: MF 7S og Amazone Catros 5m

For øke effektiviteten og produktiviteten, har Dag Erik investert i nytt, toppmoderne utstyr. En ny MF 7S traktor og en Amazone Catros 5m harv har nylig blitt lagt til maskinparken på gården. Disse investeringene representerer en betydelig forbedring i både kapasitet og effektivitet for gårdsdriften. “Den nye MF7S har mer kraft og jobber mer sømløst enn tidligere modeller, noe som betyr at vi kan arbeide mer nøyaktig og mindre arbeidskrevende,” forklarer Dag Erik.

MF 7S-serien er spesielt designet for å møte de varierte behovene til moderne landbruk. Med en kraftig motor og en avansert girkasse, sikrer denne traktoren optimal ytelse under varierte driftsforhold. Fronthydraulikken gir økt allsidighet, mens GPS-systemet garanterer presisjon i arbeidet, noe som er essensielt for effektiv planting og behandling av avlinger. “Denne traktoren er ikke bare et arbeidsredskap; den er en investering i gården sin fremtid,” legger Dag Erik til.

Amazone Catros 5m harven utvider videre gårdens kapabiliteter. Denne harven er designet for effektiv jordbearbeiding og er ideell for forberedelse av såbed under varierende jordforhold. Med en bredde på 5 meter, tillater den raskere og mer effektiv jordbearbeiding, noe som er kritisk i perioder med stramme så- og høstvinduer. “Å oppgradere fra en 3,5m harv til en 5m modell har dramatisk økt vår kapasitet og redusert tiden det tar å forberede feltene,” sier Dag Erik.

Innovasjon og kraft i MF 7S

Massey Ferguson 7S serien representerer en ny æra innen smarte traktorer, og kombinerer kraft og presisjon på en imponerende måte. Denne traktorserien tilbyr modeller fra 155 til 190 hestekrefter, med mulighet for å øke til mellom 175 og 220 hestekrefter ved hjelp av Engine Power Management (EPM). Denne funksjonen gir ekstra kraft når det er mest nødvendig, noe som er ideelt for krevende landbruksoperasjoner.

Traktoren er utstyrt med en 6-sylindret, 6.6-liters AGCO Power-motor, og brukerne kan velge mellom Dyna-6 Super Eco og Dyna-VT transmisjoner, avhengig av modell og spesifikasjon. Disse transmisjonene er kjent for sin effektivitet og evne til å levere kraft jevnt og økonomisk, noe som reduserer driftskostnadene betydelig.

Komfort er en viktig del av designet på MF 7S, med en førerhytte som er både kjølig og stillegående, og tilbyr enkel tilgang til intuitive kontroller. En ny multipad kontrollenhet og en multifunksjons joystick gjør betjeningen av traktoren mer behagelig og mindre trettende over lange arbeidsdager. Den lange akselavstanden på 2,88 meter sikrer optimal stabilitet og manøvrerbarhet, selv med tunge redskaper.

MF 7S er utstyrt med flere avanserte teknologier som Datatronic 5, en 9-tommers berøringsskjerm som forenkler styringen av traktorfunksjoner og gjør presisjonslandbruk enklere. MF Guide, MF Section Control, og MF Rate Control er teknologier som forbedrer effektiviteten ved å minimere overlapping under arbeid og justere anvendelsen av innsatsfaktorer i sanntid. MF Connect-telemetri tillater også fjernovervåking av traktorens ytelse, noe som er viktig for effektiv flåtestyring.

Amazone Catros 5m Harv: Effektivitet i hvert spor

Amazone Catros 5m harven er designet for effektiv bearbeiding av jord og kan håndtere varierte forhold med letthet. Dens 5 meter brede arbeidsflate gjør den ideell for rask og effektiv jordbearbeiding, og dens robuste konstruksjon sikrer langvarig pålitelighet under tøffe forhold.

Denne harven er spesielt nyttig for å forberede såbed ved å bryte opp jordklumper og blande jorden effektivt, noe som er essensielt for optimal vekst av plantene. Den kan justeres for å arbeide på forskjellige dybder, noe som gir fleksibilitet avhengig av jordtypen og de spesifikke behovene til de ulike avlingene som dyrkes på Hals og Serkeland gård.

Catros 5m krever en kraftig traktor for optimal ytelse, og MF 7S er en ideell match med sin høye kraft og stabilitet. Sammen utgjør de et dynamisk team som kan håndtere omfattende jordarbeid med bemerkelsesverdig effektivitet og presisjon.

Sammen gir disse moderne maskinene Dag Erik muligheten til å drive Hals og Serkeland Gård med en effektivitet og produktivitet som setter standarden i moderne landbruk.

En sterk allianse: Samarbeidet med Eiksenteret

Dag Eriks forhold til Eiksenteret, og spesielt med selger Lars Sletten, spiller en sentral rolle i gårdens suksess. Gjennom år med samarbeid har Lars blitt en betrodd rådgiver og partner. “Lars’ forståelse for våre behov og hans evne til å foreslå riktig utstyr til rett tid har vært uvurderlig,” sier Dag Erik. Denne relasjonen sikrer at Hals og Serkeland gården alltid har tilgang på de mest oppdaterte og effektive løsningene. 

Dag Erik legger til, “Vi har aldri gått glipp av en mulighet til å forbedre vår effektivitet og kapasitet, og Lars har alltid vært der for å hjelpe oss med å finne de beste alternativene.” I tillegg til å sørge for pålitelig og kvalitetsrikt utstyr, bidrar Eiksenteret til rask respons og teknisk støtte ved behov, noe som har styrket både driftssikkerheten og produktiviteten på gården. 

Dette samarbeidet har utvilsomt vært en hjørnestein i Hals og Serkeland gårdens evne til å tilpasse seg nye utfordringer og muligheter i landbruket, og sikrer at gården fortsetter å være ledende innen moderne jordbruksteknologi.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side