Til toppen
Riktig lys gir deg bedre sikkerhet

Det er viktig å sørge for riktig lys slik at du som sjåfør har godt arbeidslys og at andre ser traktoren på god avstand. Foto: Ole Jakob Rustad.

Riktig lys gir deg bedre sikkerhet

Om vinteren kan det bli mange timer i traktorsetet for å holde veier og fortauer åpne. Da er det alltid viktig å ha riktig lys, slik at du både synes godt og ikke minst at du har god sikt utvendig og innvendig og føler deg trygg på både å se og bli sett.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ole Jakob Rustad

Når snøen laver ned er det avgjørende å rydde den unna raskt og effektivt for å gi trafikanter trygge forhold. I tettbebygde strøk med mange mennesker ute på veiene kan det by på utfordringer for de som utfører jobben. Heldigvis finnes det hjelp å få.

– Vi har utstyrt en MF 3709 AL med en Legion LED-lysbøyle, som har ekstra funksjoner som nattsenking, trafikklederfunksjon og bytting av blinkfrekvens. I tillegg monterte vi to lamper på speilhusene, noe som har god effekt i lyskryss, samt ekstra varsellys rundt traktoren, forklarer produktsjef for Massey Ferguson Ole Jakob Rustad.

– Bruker du traktoren i området der det vanligvis befinner seg folk, som å rydde snø på gangvei og fortau, er det spesielt viktig at andre blir oppmerksom på traktoren. Samtidig må føreren ha best mulig sikt. På denne MF 3709 AL-modellen erstattet vi de originale halogenarbeidslysene med fire kraftige 4000 lumen LED-arbeidslamper som lyser opp området rundt traktoren.

I tillegg ble traktoren utstyrt med en 4000 lumen LED-bar i front som lyser ned på skjæret og en innvendig interiørlampe som kan lyse enten hvitt eller rødt.

– Når det er mørkt er det godt å ha litt lys, så du kan se betjeningsorganene på høyre side. I denne lampen kan du velge mellom hvitt og rødt lys, og det er praktisk slik at du ikke blir blendet. Hos Eiksenteret får du råd om hva slags lys som passer for ditt behov, sier Rustad.

Legion lysbøyle har lang levetid, med estimert brukstid på 100 000 timer.
    
 

Ved å velge mellom hvitt eller rødt lys innvendig i traktoren unngår du å bli blendet når det er som mørkest ute. Foto: Ole Jakob Rustad.