Skip to main content
Til toppen
Norske grønnsaker med MF 4700M

Norske grønnsaker med MF 4700M

I grønnsaksbygda Lier, kjent for sine frodige åkre og rike landbrukstradisjoner, finner vi Martin Sørum, en dedikert bonde som driver Lier Grønt. Lier Grønt har vært i Sørum-familiens eie i tre generasjoner, og produksjonen inkluderer hovedsakelig kålvekster som kinakål, blomkål, romanesco og beter. Denne tradisjonsrike gården er et levende bevis på lidenskap for landbruk og kontinuerlig innovasjon.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Produksjonen av grønnsaker som kinakål og blomkål krever nøye planlegging og presisjon. Disse avlingene krever optimal jordkvalitet, riktig mengde vann og næringsstoffer, samt beskyttelse mot skadedyr og sykdommer. For å oppnå dette, har Martin Sørum investert i topp moderne utstyr og teknologier som sikrer at produksjonen er både bærekraftig og effektiv.

Fire MF 4700M traktorer: Et strategisk valg

Når det kommer til utstyr, er Martin Sørum kompromissløs. Hans siste investering i fire MF 4700M traktorer er et tydelig bevis på dette. Martin forteller at han ikke er bundet til et bestemt utsalgssted, men alltid søker det beste kvalitetsutstyret for gården. Etter nøye vurderinger falt valget på Eiksenteret, kjent for sitt brede utvalg av premium produkter som Massey Ferguson og Amazone.

Martin understreker at valget av MF 4700M traktorer var basert på flere viktige faktorer. "Jeg er svært fornøyd med vendegiret, innsteget og hurtiggiret på disse traktorene," sier han. "I tillegg er traktorene utstyrt med GPS, noe som har forbedret kommunikasjonen og effektiviteten i feltarbeidet betydelig. Deres lave marktrykk og kompakte formfaktor er perfekt for våre behov." Pris og pålitelig service var også avgjørende i hans beslutning.

Under et besøk på gården, delte Tore Bjerknes, distrikt salgsssjef for Massey Ferguson hos Eikmaskin, sine observasjoner: "MF 4700M er ideell for Martins behov. Traktorens kombinasjon av kraft, fleksibilitet og brukervennlighet gjør den til et utmerket valg for intensiv grønnsaksproduksjon."

Tekniske fortrinn med MF 4700M

MF 4700M-serien er en traktor som virkelig er skapt for bonden. Disse traktorene er designet for å levere kraft, presisjon og pålitelighet, til en overkommelig pris. 

Motor og ytelse: Traktorene er drevet av AGCO Power 3-sylindrede, 3,3-liters motorer som oppfyller Stage V utslippskrav. Motorene leverer mellom 82 til 100 hk og har et maksimalt dreiemoment på opptil 365 Nm ved 1500 rpm. Denne kraftige motoren sikrer pålitelig ytelse selv under krevende forhold.

Transmisjon: MF 4700M er tilgjengelig med en ny Dyna-2 transmisjon, som gir 24 forover- og 24 reversgir med Speedmatching. Dette gjør det enkelt å velge riktig gir for enhver arbeidsoppgave, noe som øker effektiviteten på feltet. En annen tilgjengelig opsjon er den robuste 12x12 synkroniserte transmisjonen.

Drivstoffeffektivitet og vedlikehold: Traktorene benytter det innovative All-in-One SCR-systemet for utslippskontroll, som inkluderer en Soot Catalyst for å redusere utslipp uten å øke drivstofforbruket. Dette systemet krever minimalt vedlikehold og sikrer at traktorene alltid opererer med optimal effektivitet.
MF 4700M-serien har blitt oppgradert med en ny førerkabin som gir utmerket sikt og komfort. Den inkluderer også moderne funksjoner som Power Shuttle for enkel skifting mellom forover og revers, og et Brake-to-Neutral system som gjør det lettere å betjene lastere.

Tore Bjerknes kommenterer videre: "Det som virkelig skiller MF 4700M ut, er hvor brukervennlig den er. Fra GPS-integrasjonen til den komfortable førerkabinen, er denne traktoren designet med bondens behov i tankene. "Den perfekte traktoren for den norske bonden."

Eiksenteret: Kvalitet og service i høysetet

Martin Sørum har gjort sitt valg av leverandør med omhu. Eiksenteret har ikke bare de beste produktene, men også en service og oppfølging som er uvurderlig for bønder som Martin. "Jeg er ikke nødvendigvis lojal til en spesifikk leverandør, men Eiksenteret har vist seg å levere kvalitetsutstyr og god service," sier Martin. Dette er spesielt viktig når man driver med krevende produksjoner som krever pålitelighet og høy ytelse.

Tore Bjerknes fra Eikmaskin bemerker: "Vi i Eiksenteret er stolte av å kunne tilby topp moderne utstyr fra ledende merker som Massey Ferguson og Amazone. Vår forpliktelse til kundene våre inkluderer ikke bare salg av utstyr, men også å sikre at de får den beste oppfølgingen og servicen."

Med sitt fokus på kvalitet og kundetilfredshet har Eiksenteret blitt en pålitelig partner for mange norske bønder. Deres evne til å tilby avansert teknologi, kombinert med enestående kundestøtte, gjør dem til det foretrukne valget for mange innen landbruket.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side