Skip to main content
Til toppen
MF on the Road på Rykene

Massey Ferguson - et vakkert skue!

MF on the Road på Rykene

Etter en vellykket dag på Eiksenteret på Klepp og kundekveld på Forus Travbane, har MF-teamet satt turen videre mot Eiksenteret på Rykene. Både traktorer og teamet ankom vel frem mandags kveld, og verken Tore eller Gard var sent ute med å undersøke mulighetene for å få seg et stykke fyrstekake.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Påfølgede dag startet i kjent stil med et gårdsbesøk, denne gangen hos melkebonden William Henningsen. William kombinerer sommerbeite og grasproduksjonen med et fellesbeite med omkringliggende gårder. Foret lagrer han i en kombinasjon med rundballer og forhøster som han kjører i silo. Siloen benytter han i de kaldeste månedene; desember, januar og februar, og forer med rundballer utenom dette. Og hva slags traktor han kjører? Selvfølgelig en Massey Ferguson! William har kjørt Massey Ferguson i en årrekke, hvorav den eldste av disse er en MF 135, som fortsatt er i drift foran forhøsteren. 

-    MF 135-en er utmerket foran forhøsteren. Den har akkurat passe kapasitet. Går det noe fortere, klarer ikke kona og ungene å ta unna i siloen, sier William lattermildt.

Men til alt annet arbeid enn forhøsting, er det en MF 5S som tar seg av jobben. William forteller han er veldig fornøyd med traktoren, og MF-teamet fikk flere gode innspill og ønsker for fremtidige modeller, som de vil ta med seg videre til fabrikken. Denne dialogen med bøndene som faktisk bruker utstyret, er essensielt for utviklingen til Massey Ferguson, og er en av hovedgrunnen til at teamet har lagt ut på denne turen.

Etterfulgt av gårdsbesøket fulgte en deilig lunsj. Fiskesuppe etterfulgt av hjemmelagde skolebrød og kringle. Det var faktisk så godt, at hverken Tore eller Gard nevnte fyrstekake en eneste gang den neste timen. 

Så var det i gang med kursing av selgere og kunder, før det ble testkjøring av utstyr og rygge konkurranse med MF 8S. Alt i alt en vellykket dag!

Nå setter vi kursen mot Stokke, hvor vi er å finne den 28.09. Vi sees!

Med hilsen
MF-teamet

Lenker
Min side