Skip to main content
Til toppen
Massey Ferguson for entreprenøren og bonden

Massey Ferguson 7S passer godt som brøytetraktor.

Massey Ferguson for entreprenøren og bonden

Gjennom de siste årene har Massey Ferguson oppdatert produktlinjen med sine S-serie traktorer. Målet med oppgraderingene har vært å forbedre det som var bra fra tidligere modeller, og designe traktorer etter bonden og entreprenøren sitt behov. Resultatet ble Massey Ferguson 5S, 6S, 7S og 8S som dekker alle bruksområdene bønder og entreprenører i Norge har.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Alle traktorene har fått et nytt og MF-karakteristisk utseende, med driftssikre motorer og hydrauliske systemer som sikrer traktorens levetid. Men selv om mye er nytt utenpå og under panseret, er det på innsiden av hytta de største oppgraderingene har skjedd. De nye S-serie traktorene fra Massey Ferguson er designet rundt føreren, slik at arbeidsdagen skal bli så enkel og behagelig som mulig. Uavhengig av hvilken av modellene du setter deg i, vil førerplassen og betjening være relativt like, for de samme utstyrspakkene. 

-    Det er gode og gjennomtenkte oppgraderinger som er gjort på disse traktorene. Nytt design, ny motor- og transmisjonsstyring, og et helt nytt brukergrensesnitt i hytta. Dette er traktorer vi er helt sikre på vil falle i smak hos mange, forteller Ole Jakob Rustad, Produktsjef for Massey Ferguson.  

De nye S-serie traktorene fra Massey Ferguson er designet med både bønder og entreprenører i tankene, og derfor har Eiksenteret latt nettopp en bonde og entreprenør få teste to av de nye traktorene; Massey Ferguson 5S og 7S.

Praktisk testing av MF 5S og MF 7S

På Fagerlund gård i Hurdal, møter vi Kjetil og Kristian Fagerlund som har fått teste Massey Ferguson 5S og 7S til deres daglige oppgaver på gården, samt til entreprenørdriften. 

-    Vi har drevet med sau på gården her en årrekke. Nå er den daglige driften satt bort til den eldste sønnen min, men jeg holder fortsatt i entreprenørvirksomheten, forteller Kjetil Fagerlund når vi møter han på gårdsplassen.

Kjetil Fagerlund er en iherdig MF-entusiast, og på denne gården er det ikke noe annet merke som gjelder. I flaggstangen henger et Massey Ferguson-flagg og på låven står en tjuetalls Massey Ferguson-er som han samler på.

-    Det har blitt en del Massey Ferguson traktorer opp gjennom årene. De fleste bruker vi noen ganger hvert år, men til den daglige driften er det en MF 390 bakhjulstrekker og en MF 362 som brukes litt, men hovedsakelig er det MF 5712, MF 5713 og MF 6718 som brukes. Vi bruker de både til gårdsarbeidet, til brøyting og massetransport. Nå har det jo vært gøy å få prøve noen helt nye traktorer og, forteller Kjetil.

Kjetil og Kristian Fagerlund har nemlig fått teste en MF 7S utstyrt med et K70 kommunalskjær fra Schmidt Tellefsdal foran og en Traxos spreder bak, samt en MF 5S utstyrt med en Dalen Vikeplog 320 TP foran og en Dalen 2110 2-trinns snøfres bak. 

-    MF 5S-en har jeg kjørt en del tidligere, men MF 7S-en har jeg ikke testet før. Førsteinntrykket av begge traktorene var veldig like, og det kommer nok mye av at kontrollene og førerplassen er lik på begge. Den største forskjellen er at MF 7S-en er større og ikke har frisiktpanseret som 5S-en har, forteller Kristian Fagerlund som er sønn av Kjetil. 

Massey Ferguson 5S-en er utstyrt med en 4,4-liters firesylindret AGCO Power-motor som yter 145 HK, mens MF 7S-en er ustyrt med en 6,6-liters sekssylindret AGCO Power-motor som yter 190 HK.

-    For drifta på gården her, så er det helt klart MF 5S-en som passer best, da vi har mye bratte jorder og trange plasser vi må komme til, samt at den passer svært godt til brøyting av gårdsplasser og mindre skogsveier. Men MF 7S-en imponerte virkelig på brøyting av veien over åsen her. Den gikk svært stabilt selv med det store skjæret, og kastet snøen veldig godt, forteller Kristian. 

Også far Kjetil sier seg enig i sønnens vurdering.

-    Begge traktorene fungerer svært godt til sine formål. MF 7S gjør jobben med å brøyte veien over åsen til en lek. Man sitter godt, har god oversikt og mer enn nok kraft selv ved tunge snøfall. MF 5S på sin side passer som hånd i hanske til brøyting av gårdsplasser, mindre veier og ikke minst til det generelle arbeidet vi har på gården her. Det blir nok en MF 5S på oss om ikke så lenge, smiler Kjetil. 

Serviceapparat i særklasse

Uavhengig av om man er entreprenør eller bonde, er det viktig å ha traktorer som fungerer. Når uhellet først er ute, er det avgjørende å ha et serviceapparat som stiller opp fort og løser problemene. For dyrene kan ikke vente på fòr, og veiene må brøytes uavhengig av om traktoren går eller ikke. 

-    Jeg har kjørt Massey Ferguson i all min tid, og hovedgrunnen til det er jo den gode oppfølgingen man får av Eiksenteret. De gangene det har vært noe feil med traktorene, så stiller de opp på timen. Uavhengig av om det er sent på kveld eller tidlig på morgenen, forteller Kjetil.

Eiksenteret sitt serviceapparat er landsdekkende, og det er alltid mekanikere på vakt som stiller opp om man skulle få trøbbel med traktoren.

-    Værgudene bryr seg ikke om traktoren står med problemer. De slipper på både snø og underkjølt regn, uavhengig av om utstyret er i orden. Derfor er det så viktig å ha det gode serviceappartet i ryggen, avslutter Kjetil. 

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side