Skip to main content
Til toppen
Massey Ferguson Activa 7345S - Skurtresker

MF Activa 7345S

Massey Ferguson Activa 7345S - Skurtresker

Når fuktigheten er riktig, og kornet står klart på åkeren er det lite som slår å sette seg inn i treskeren og høste inn årets avling. Følelsen er spesielt god når man kan sette seg inn i en topp moderne og driftsikker Massey Ferguson Activa 7345S.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Nettopp denne følelsen har kornbonden Øivind Gundersen fått erfare gjennom sensommeren, etter at han fikk levert sin helt nye MF 7345 Activa S skurtresker fra Eiksenteret Vestfold og Telemark.

-    Det var veldig gøy å få treskeren i tide til årets sesong. Jeg har kjørt Massey Ferguson traktor i all min tid, og alltid handlet av Eiksenteret. Så når jeg skulle ha ny tresker ble det en Massey Ferguson Activa. Både fordi jeg har et godt forhold til selgeren på Eiksenteret, men også fordi dette helt klart var treskeren som passet meg best, forteller Øivind Gundersen fornøyd.

Skurtreskeren Øivind har kjøpt er en allsidig skurtresker, som kan tilpasses den enkeltes behov. Blant annet med avvatring på skjærebordet og firehjulstrekk.

-    Jeg valgte å gå for firehjulstrekk på denne treskeren, rett og slett fordi jeg har hatt det på tidligere treskere. Firehjulstrekk på en tresker kan naturligvis ikke sammenliknes med firehjulstrekk på en traktor, men det gir en rekke fordeler når man skal komme frem i ulendt terreng, forteller Øyvind.

Den nye skurtresker-serien fra Massey Ferguson, Activa S, har en rekke funksjoner og praktiske løsninger. Føreren har fått nye og høyere nivåer for komfort i denne klassen, samtidig som den gjør det enkelt å velge rette spesifikasjoner.

-    Skurtreskeren er veldig behagelig å bruke. Jeg setter stor pris på komforten i hytta og enkelheten når det kommer til skurtreskeren i bruk. Det er som å kjøre en traktor med DynaVT kasse. Alt er trinnløst, forteller Øivind.

Bønder som driver gårder av middels eller stor størrelse må vanligvis håndtere ulike typer avlinger som skal høstes. For å oppnå maksimal effektivitet og kvalitet, kreves det derfor at skurtreskerne kan tilpasses ulike innstillinger. Brukervennlige løsninger, samt komfort under arbeidet har vært nøkkelfaktorer når Massey Ferguson har utviklet den Activa S serien.

60 år hos Eiksenteret

At Øivind endte med en skurtresker fra Eiksenteret er ingen tilfeldighet. Øivind og hans far har nemlig handlet hos sitt lokale Eiksenter i nærmere 60 år - begge fra samme selger. 

-    Det har alltid vært Massey Ferguson på gården her, og vi har alltid handlet på Eiksenteret. Først og fremst fordi vi er utrolig fornøyd med produktene, men kanskje viktigst av alt er den gode oppfølgingen og servicen vi får fra mekanikere og selgere, forteller Øivind.

Gjennom alle årene Øivind og faren har handlet hos Eiksenteret, har de hatt samme kontaktperson; Lars Sletten.

-    Lars har vært helt eksepsjonell overfor oss i alle år. Han kjenner gården vår og hva vi er ute etter. Om vi ringer og lurer på noe, eller ønsker info, så står han på gården her nesten før vi får lagt på telefonen. Slik oppfølging gjør at valget med hvor man skal handle lett, sier Øivind med et smil. 

En skurtresker for alle

Massey Fergusons MF 7345 Activa S er designet for effektivitet og komfort, og er utstyrt med det avanserte Terra Control II-systemet som gir enkel justering av skjærebordet i åkeren. Treskeren kan også utstyres med det avanserte ParaLevel avvatringssystemet som vatrer treskeren med opptil 20 % i sidehelling. Førerhuset, kalt Proline, kombinerer ergonomisk design med en intuitiv TechTouch 2-terminal for en mer produktiv arbeidsdag. Motoren er en AGCO POWER-motor som overholder de nyeste utslippskravene. Denne skurtreskeren har også et unikt Multicrop Separator-system, eller MCS, som øker kapasiteten, forbedrer halmkvaliteten og reduserer belastningen på såldkassen. Med en romslig korntank på 8600 liter og en tømmehastighet på 105 l/sek, er denne maskinen bygget for å arbeide raskt og effektivt. Den leverer en maksimal effekt på 260 hk, har en 6-sylindret, 7,4-liters AGCO Power-motor, og en maksimal skjærebredde på 7,6 meter. For mer informasjon, besøk den offisielle nettsiden.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon.

Lenker
Min side