Til toppen
Hvordan starte en motorsag

Hvordan starte en motorsag

Vi samlet noen tips om hvordan motorsagen gjøres klar til bruk i denne veiledningen. Det er to riktige måter å starte motorsagen på: på bakken eller med sagen mellom beina. Uansett startmetode må du huske at kjedebremsen alltid skal være aktivert. Noen motorsagmodeller kan startes i det som kalles en halvgass-stilling; Merk at kjedet kan rotere dersom b​​​​​​​remsen ikke aktiveres når en slik modell startes opp.

De to startposisjonene

 1. På bakken 
  1. Plasser høyre fot i det bakre håndtaket og holder det fremre håndtaket i et stødig grep med venstre hånd. Hold venstre arm rett.
  2. Dra i starthåndtaket med høyre hånd. Gjenta til motoren starter.
 2. Starte motorsagen mellom bena
  1. Plasser det bakre håndtaket mellom venstre lår og høyre kne.
  2. Hold det fremre håndtaket i et fast grep med venstre hånd. Hold venstre arm rett.

 

Starte en kald motor

 1. Aktiver kjedebremsen.
 2. Hvis modellen er utstyrt med en dekompresjonskontroll – trykker du på denne.
 3. Aktiver choken. Hvis sagen er utstyrt med luft-/drivstoffpumpe, trykker du på pæren noen ganger til drivstoffet er synlig inni den og dermed går inn i forgasseren.
 4. Starte på bakken: Sett høyre fot inn i det bakre håndtaket og hold et godt grep på det fremre håndtaket med venstre hånd. Starte med sagen mellom bena: Plasser det bakre håndtaket mellom lårene og bak høyre kne. Hold godt rundt det fremre håndtaket med venstrehånden.
 5. Trekk i starthåndtaket med høyrehånden. Gjenta til motoren starter opp.
 6. Skyv choken (halvgass) og trekk til sagen starter. Akselerer slik at motoren går på tomgang, og slipp deretter kjedebremsen.

 

Starte en varm motor

Når motoren er varm, starter den uten choken. Følg instruksjonene ovenfor, men ignorer punktene som gjelder choken. Hvis motoren er vanskelig å starte, skal du prøve halvgass. Du får tilgang til halvgassfunksjonen ved først å aktivere choken helt og deretter bevege kontrollen tilbake.