Skip to main content
Til toppen
Fyrstekake og legevakt

I Bergen fikk vi fyrstekake

Fyrstekake og legevakt

Når man reiser og bor tett på hverandre i mange uker diskuteres og vurderes de merkeligste saker. Et gjentakende tema har vært fyrstekake. Ja du leste riktig. Fyrstekake - kaken som gamlingene elsker og ungdommen knapt har hørt om.

Tekst: Eikmaskin | Foto: Eikmaskin

På Scandic hotellet i Sortland fikk vi tidenes beste og hjemmelagde fyrstekake til frokost! Snakk om å sette fyr på gamlegutta. 
Siden har det vært snakket om fyrstekaka til alle døgnets tider.
Dette hadde Jostein og Karin på Eiksenteret i Bergen fanget opp. På vår transportetappe fra Voss til Stavanger tok vi en svipptur innom Bergen for å hilse på. Og hva stod serveringsklart på lunsjbordet ved ankomst? Jo selvfølgelig - fyrstekake 😀

Det hører forøvrig med til historien at denne transportetappen ble en smule dramatisk. Tore våknet opp på morgenen med utslett og sterk kløe. Ved ankomst Bergen uttrykte han sin bekymring og fikk forklart nærmeste vei til et apotek. 
I stedet for smertedempende salve sørget de for å få ham inn på en akutt time på legevakta.
Da vi etter langt om lenge ringte Tore for å høre hvor han ble av kom det tørt: "Døm vil legge meg inn på sjukehuset og sykemelde meg, men ikke f…om jeg blir igjen her i Bergen. Jeg har en jobb å gjøre".

Etter tøffe forhandlinger med overlegen fikk han dra videre med følgende formaning. 
Ring 113 øyeblikkelig om du føler deg dårligere!

Oppdatert: Tore er fortsatt sjåfør og vi har nå ankommet hotellet i Stavanger. Han rakk også å sette til livs to kakestykker før vi reiste videre 😀

Med vennlig hilsen

MF-teamet

Lenker
Min side