Skip to main content
Til toppen
Fendt over hele linjen

Ivar Helmen har fire Fendt-traktorer selv, og to sammen med faren Thorstein. Det var Vario-transmisjonen som overbeviste ham i 2008, men i ettertid ser han også at totalkostnader er en viktig del av regnestykket. Foto: Lars Ovlien.

Fendt over hele linjen

Ivar Helmen fra Granavollen driver både gård, er anleggsgartner og er med og driver Gårdreform Snø og Grønt AS. Det blir mange timer i traktorsetet og da er det godt å ha en Fendt til å gjøre jobben litt mer komfortabel.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Jeg kjøpte min første Fendt i 2008. Det var en Fendt 716, og jeg ble veldig fascinert av Vario-transmisjonen. Den er en veldig velutviklet transmisjon som må være blant det aller beste på markedet, sier Ivar Helmen.

Han er bonde, anleggsgartner gjennom I Helmen Utemiljø og en av fire eiere i Gårdreform Snø og Grønt AS, som driver sommer og vintervedlikehold i Oslo-området. Etter at den første Fendt-en kom på plass har det blitt flere.

– Fendt er god å kjøre, smidig og ikke minst anvendelige både til å trekke hengere, kjøre på jordet og brøyte snø. I dag eier jeg selv en 2019-modell Fendt 516, samt en Fendt 516 og en Fendt 724 fra 2016 som er de mest brukte. I tillegg eier jeg en Fendt 716 fra 2011, som fortsatt er en solid og driftssikker maskin.

Totaløkonomien er en viktig faktor for Helmen.

– Når du først har investert i en Fendt så får du mer igjen i innbytte når du kjøper neste. Jeg har ikke finregnet på forbruket nå, men jeg har regnet på det tidligere og mener Fendt er et av de rimeligste traktormerkene med tanke på drivstoff-forbruk. Når du regner på 5000 timers bruk blir det noen kroner.

Mest tid tar Gårdreform Snø og Grønt AS, som han eier blant annet sammen med faren Thorstein. Senior bidrar med en Fendt 313 og en Fendt 211 når det skal brøytes i Oslo. I tillegg har de Tellefsdal ploger og Dalen strøkasser.

– Fendt har liten svingradius og er smidige og kompakte sammenlignet med andre traktorer i sin effektklasse. Dessuten er det en veldig stillegående traktor som gjør 55 km/t på veldig lavt turtall. Vario-transmisjonen gjør at du slipper i trå på bremsepedalen i lyskryssene.

Alle traktorene er levert av Eiksenteret Gran.

– Vi lever av å kjøre traktor hele året og har ikke tid til å stå stille. Dagens traktorer har mye elektronikk, og det er ikke så lett å skru selv. Da er du avhengig av en god partner på service hvis noe skulle skje. Eiksenteret Gran har flinke folk både på salg og verksted, med god kunnskap om produktene de selger. Det gir oss ekstra trygghet, understreker Helmen.  

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side