Skip to main content
Til toppen
Fendt Katana 650 - endelig i Norge

Første demo med Fendt Katana 650 er gjennomført.

Fendt Katana 650 - endelig i Norge

Snittere og store plansiloer er noe man ofte har sett på store bruk i utlandet, for å effektiv samle og lagre gress. Nå er tiden inne også for det norske landbruket, og den første Fendt Katana 650 har ankommet.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Det er en tidlig lørdagsmorgen Eiksenteret har invitert til den første demokjøringen av den nye Fendt Katana 650 på et jorde rett utenfor Lillestrøm. 

-    Den nye Fendt Katana 650 har fått en rekke oppgraderinger fra tidligere modeller. Et helt nytt kniv-system, Fendt CropFlow 2.0, 21% bedre effektivitet på produksjonen er bare noen av innovasjonene ved den nye modellen, forteller Even Enger, som er produktspesialist hos Fendt.

Men det er ikke bare effektøkninger som gjør at Fendt Katana 650 er en maskin som passer til det norske landruket. Fendt Katana er utstyrt med Fendt BalancedGrip, som overfører momentet til hjulet som trenger det mest. Dette gir den svært god fremkommelighet i bratt og ulent terreng, samt ved bløtt underlag.

-    Kombinasjonen av de nye funksjonene ved Katana 650 og endringene vi ser i det norske landbruket, gjør at vi er sikre på at dette vil treffe godt i Norge nå, forteller Even.

Det smarte firehjulsdriftssystemet gir mer grep, spesielt i bratte bakker, og hindrer hjulene i å spinne ut ved lav forakselbelastning. Ved kjøring i skråninger er det øvre hjulet under mindre belastning, og Fendt BalancedGrip regulerer aktivt kjøremoment over til hjulet som er lengst ned i bakken for å hindre at hjulene spinner ut.

Allsidig innhøsting

Med Fendt Katana kan du høste gras, uansett om jordet er kuppert eller tørrstoffinnholdet er lavt. Den store pickupen på 3 meter og de seks matevalsene prosesserer enkelt store mengder materiale og sikrer den beste kutt-kvaliteten.

-    Ut i fra testkjøringen vi har hatt her i dag, ser vi at Fendt Katana 650 har en svært god effektivitet, samtidig som kuttingen blir optimal. Ved grasproduksjon er dette virkelig en maskin som kan effektivisere innhøstingen for mange bønder rundt om i Norge, forteller Even. 

Men det er ikke bare ved produksjon av gress Fendt Katana 650 bemerker seg. Den fungerer også utmerket til innhøsting og bearbeiding av mais. 

-    Maskinen kommer levert fra fabrikken klargjort for gress eller mais, men det er svært enkelt å bytte mellom de to. Når man høster mais, sitter det montert en ekstra kutter for kjernene i kolben. Denne kan man enkelt montere inn og ut etter behov, sier Even.

Der andre innhøstere sliter, brillierer den nye Fendt Katana 650 med sine R og RS knusere. Begge knuserne har en diameter på 300mm, og gir et utmerket resultat.

Mindre slitasje, mer kraft

Fendt Katana 650 kommer med et innovativt slipeverktøy på knivenheten som kontinuerlig justerer og gjenoppretter brynet under sliping. Den konstante restaureringen gir spesielt imponerende avlingsvennlige sliperesultater, da knivene blir jevnere slipt. Som et resultat holder brynet og knivene betydelig lenger og vedlikeholdskostnadene reduseres ettersom levetiden øker.

-    Det nye slipesystemet på maskinen sikrer at man alltid har kniver som skjærer optimalt, og som varer lengst mulig. Mer effektivitet og mindre nedetid, konstaterer Even.

Nye Fendt Katana 650 leveres med 25 HK høyere motoreffekt enn forgjengeren. Maskinen oppnår hele 650 HK takket være den populære MTU 6-sylindrede rekkemotoren. Det kan også montert en variabel vifte med reversfunksjon, som sikrer optimal kjøling og luftstrøm. 

Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter.

Lenker
Min side