Skip to main content
Til toppen
Fendt Blackseries - 100 år med Eikmaskin!

Knut er svært fornøyd med sine nye Fendt 300 Blackseries

Fendt Blackseries - 100 år med Eikmaskin!

Gjennom årene Eikmaskin har solgt Fendt, har det blitt levert mangt en traktor rundt om i Norge. Fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, har flere og flere bønder fått øynene opp for den tyske kvaliteten man bare kan finne i en Fendt. Trinnløs transmisjon, kjørespak, fjæret hytte, avansert teknologi - for å nevne noen.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Men selv om mange traktorer har blitt levert, er det ingen av de som har vært akkurat som den Knut Løkeberg fikk levert fra Eiksentert Kløfta, våren 2023. For Fendt 300-serien Knut fikk levert, var en helt spesiell Fendt Blackseries utgave som det kun ble produsert et lite utvalg av for å feire Eikmaskin sine 100 år. Knut bestilte sin Fendt 300 i 2022, og har utrustet den med frontlaster. Traktoren skal han bruke til diverse gårdsarbeid, hjemme på Løkberg. 

-    Jeg har kjørt Fendt i mange år og er veldig fornøyd med produktet, det er rett og slett skikkelig gode traktorer. Når jeg nå skulle kjøpe en ny Fendt 300 og fikk tilbudet om å bestille den som Blackseries utgave, måtte jeg jo bare svare ja, forteller Knut Løkeberg med et smil.

Traktoren Knut bestilte er levert med Profi+ utstyrspakken og RTK GPS. Det er også montert seksjonskontroll, da traktoren skal brukes til sprøyting. 

-    Vi har en Fendt 942 vi bruker på jordene, så Fendt 300-serien er en allround traktor her for oss. Vi bruker den til alt fra frakt av kunstgjødsel ut til jordene, flytting av paller eller fyring i biofyringsanlegget vi har her på gården. Størrelsen på traktoren, kombinert med en veldig god svingradius og oversikt, gjør den til en utmerket lastertraktor, forteller Knut.

Fendt 300-serien kan bestilles både med og uten laster, men med sin gode oversikt, kompakte størrelse og gode svingradius er dette en traktor mange ofte bestiller med frontlaster.

-    Grunnen til at vi fortsetter å kjøpe Fendt, ligger i kvaliteten på traktorene. Det er rett og slett lite feil på dem, og så holder de seg godt i pris. En annen viktig faktor for min del, er hvor kompakt traktoren er i forhold til hvor mye kraft de leverer. Det er vanskelig å finne andre traktorer på markedet som kan matche størrelse til effekt forholdet man finner i en Fendt, sier Knut.

Mer enn bare en traktor

Fendt Blackseries traktorene ble produsert for å være mer enn bare en traktor. De representerer 100 år med kvalitetsprodukter og samarbeid med norske bønder for Eikmaskin. Eikmaskin sin lange historie og ønske om å gjøre bondens hverdag enklere, gjenspeiler seg i kvaliteten og funksjonene man finner i en Fendt.

-    Fendt Blackseries prosjektet ble igangsatt for å markere Eikmaskin sine 100 år, samt symbolisere hvor viktig Fendt har blitt for Eikmaskin sin portefølje. Hvert eneste år er det flere og flere som velger å kjøpe Fendt fremfor andre merker, det synes vi er utrolig gøy, forteller John Henrik Stadtler salgssjef for Fendt i Eikmaskin.

Sammen med leveransen av de nye Fendt Blackseries traktorene følger det også med en helt spesiell gaveeske, som inneholder en svært eksklusiv klokke og nøkkelring. Et produkt man ikke vil kunne få tak i uten at man har kjøpt en Blackseries modell.

-    I forbindelse med produksjonen av Blackseries modellene, fikk vi også laget et lite knippe med gavebokser som medfølger traktoren. Dette er noe vi er helt sikre på at kommer til å bli et samleobjekt i fremtiden, avslutter John Henrik.

Fendt Blackseries traktorene har blitt levert ut i hele Norge, men traktoren Knut kjøpte ble levert av Eiksenteret Kløfta ved selger Jan Gunnar.

-    Det er alltid gøy å kunne levere en Fendt til kunde, men jeg må si det var ekstra gøy å få levere en Blackseries modell. Sortfargen tar seg utrolig godt ut på Fendten og gjør dette til et smykke av en traktor, forteller Jan Gunnar.

En modell som passer alle

Fendt 300-serien ble introdusert på 1980-tallet og har siden blitt en av Fendts mest populære og pålitelige traktorserier. Fra den opprinnelige 300-serien til dagens versjoner, har hver nye iterasjon av Fendt 300-serien vist forbedringer og innovasjoner som har bidratt til å sette standarden for hva landbrukstraktorer kan og skal være.

Fendt 300-serien er kjent for sin robuste og kompakte design. Den er laget for å være en pålitelig arbeidshest på gården, klar til å håndtere en rekke forskjellige oppgaver, fra jordbruk til transport. Traktoren er også utstyrt med Fendt sin velkjente Vario-transmisjon, som sørger for trinnløs og presis kjøring. 

Fendt 300-serien har en størrelse som passer godt inn i det norske landbruket og er et eksempel på Fendts engasjement for kvalitet, innovasjon og bærekraft. Enten du er en erfaren bonde eller en nybegynner i landbruket, tilbyr Fendt 300-serien en pålitelig og effektiv løsning for dine landbruksbehov.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side