Skip to main content
Til toppen
Fendt - Det økonomiske valget

Fendt - Det økonomiske valget

Steineide Maskin, ledet av Pål Torje Steineide, har etablert seg som et respektert entreprenørfirma i hjemkommunen Otta. Firmaet er kjent for sitt brede spekter av tjenester, inkludert anleggsvirksomhet, massetransport om sommeren, og brøyting om vinteren.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

“Vi har en variert hverdag, noe som gjør arbeidet vårt spennende og utfordrende,” sier Pål Torje. “Å kunne tilby et bredt spekter av tjenester gir oss en konkurransefordel, og vi ser alltid etter måter å utvide virksomheten vår på.”

Med en solid maskinpark, inkludert deres trofaste Fendt 728 og Fendt 724, er Steineide Maskin godt rustet til å møte de ulike kravene fra kundene sine. “Fendt-traktorene våre har vært uunnværlige i driften,” legger Pål Torje til. “De er pålitelige, effektive, og gir oss den fleksibiliteten vi trenger for å takle en rekke oppgaver.”

For Pål Torje og hans team er effektivitet avgjørende. Med Fendt 728 opplever de både lavere drivstoffutgifter og høyere produktivitet, noe som er avgjørende for å opprettholde konkurranseevnen. “Det handler om å ha de riktige verktøyene for jobben,” sier Pål Torje. “Fendt 728 har vist seg å være en pålitelig arbeidshest som hjelper oss med å møte kundenes behov.”

Transport og anlegg: Effektivitet med Fendt 728

Steineide Maskin er avhengig av sine kraftige Fendt 728 og Fendt 724 i den daglige driften. Fendt 728 er utstyrt med en lavturtallsmotor, som også finnes i 900-serien, og dette gjør at traktoren kjører på lavere turtall og bruker betydelig mindre drivstoff enn andre traktormodeller.

“Fendt 728 bruker 3 liter mindre diesel i timen enn våre tidligere traktorer,” forklarer Pål Torje. “Dette har resultert i betydelige drivstoffbesparelser, noe som er viktig for å holde driftskostnadene nede.” Den avanserte teknologien og effektiviteten til Fendt 728 bidrar til at Steineide Maskin kan levere topp kvalitet i sine tjenester, samtidig som de reduserer miljøpåvirkningen.

I tillegg til drivstoffeffektiviteten, setter Pål Torje pris på komforten Fendt 728 tilbyr. “Det er som å kjøre en bil,” sier han. “Setet er utmerket, og det gjør lange arbeidsdager mye mer behagelige.” 

Komforten i Fendt 728 går utover bare setet. Hytta er utstyrt med moderne teknologi som FendtONE-terminalen, som gir en skreddersydd brukeropplevelse. “FendtONE-terminalen lar oss tilpasse innstillingene etter oppgaven vi skal utføre,” sier Pål Torje. “Det gjør arbeidet mer effektivt og mindre slitsomt.” Med alle disse funksjonene blir Fendt 728 en uunnværlig del av Steineide Maskins daglige drift.

God økonomi med Fendt

Selv om innkjøpsprisen for Fendt-traktorer er høyere enn for mange andre merker, påpeker Pål Torje at de økonomiske fordelene ved å eie en Fendt oppveier de initiale kostnadene. “Man må se på hva traktoren har kostet en når man selger den, og har fått alle tallene på bordet - ikke bare hva den koster å kjøpe inn,” sier han.

Fendt-traktorene har lavere drivstoffutgifter og mindre behov for service, noe som bidrar til å redusere de totale driftskostnadene. “Vi har veldig lite nedetid med våre Fendt-traktorer, og servicekostnadene er lave,” fortsetter Pål Torje. “I tillegg har Fendt en høy annenhåndsverdi, noe som gjør det til en god investering på lang sikt”.

Pål Torje fremhever også den lange levetiden og påliteligheten til Fendt-traktorene som en annen nøkkelfaktor. “Med Fendt vet vi at vi får en traktor som holder i mange år, med minimalt behov for reparasjoner. Dette gjør det lettere å planlegge og budsjettere for fremtiden,” sier han.

Slitesterke hengere fra Foss-Eik

I tillegg til deres pålitelige Fendt-traktorer, bruker Steineide Maskin to Foss-Eik hengere som de er svært fornøyde med. Disse hengerne er godkjent for 60 km/t og har vist seg å være ekstremt slitesterke. “Vi kjøpte hengerne i 2015, og har ikke hatt noe påkost på dem siden da,” sier Pål Torje. “De går utrolig lett bak traktoren og har lastkjennende bremser som gjør dem svært trygge i bruk.”

Disse hengerne gir Steineide Maskin muligheten til å utføre transportoppdrag effektivt og sikkert. “Foss-Eik hengerne har virkelig levd opp til våre forventninger,” konkluderer Pål Torje. 

Hengerne har også en høy lastekapasitet, noe som at de kan brukes til en rekke ulike transportoppdrag. “De last-avkjennende bremsene gir oss ekstra trygghet når vi transporterer tungt utstyr eller masse,” legger Pål Torje til.

Eiksenteret: En uunnværlig samarbeidspartner

For å opprettholde driften på et høyt nivå, er Steineide Maskin avhengig av støtten fra Eiksenteret. Pål Torje roser servicen de mottar fra Eiksenteret, som sikrer at maskinparken alltid er i topp stand. “Eiksenteret er en pålitelig partner som alltid stiller opp når vi trenger det,” sier Pål Torje. “Enten vi har behov for rask reparasjon eller teknisk støtte, kan vi alltid stole på at de er der for oss.”

Eiksenteret bidrar med kvalitetsmaskiner og utstyr, og sikrer at Steineide Maskin har tilgang til det nyeste innen landbruksteknologi. “Den servicen vi får fra Eiksenteret gjør en stor forskjell for oss,” sier Pål Torje. “Deres raske responstid og ekspertise gjør at vi kan minimere nedetiden og holde driften i gang uten avbrudd.”

I tillegg fremhever Pål Torje hvordan Eiksenteret alltid er tilgjengelig, uansett tidspunkt. “Det er betryggende å vite at vi kan ringe Eiksenteret når som helst på døgnet, og de vil være der for å hjelpe oss. Dette er avgjørende for vår suksess,” avslutter han.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side