Til toppen
Entreprenørens favoritt; Massey Ferguson 8S

MF 8S med Dyna-VT har blitt en favoritt blant mange entreprenører.

Entreprenørens favoritt; Massey Ferguson 8S

Massey Ferguson 8S har blitt en favoritt blant mange entreprenører både i inn- og utland, og med introduksjonen av den trinnløse Dyna-VT girkassa har “storebroren” i MF-serien blitt enda bedre. Sømløse girskift, over 300 HK og en av klassens mest komfortable førerhus gjør at denne traktoren har blitt førstevalget til mange; blant annet Tor Olsen fra Jæren.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Tor Olsen driver med variert entreprenørdrift gjennom Varden Maskin AS, og tilbringer lange dager i traktoren. Da han så den nye Massey Ferguson 8S med Dyna-VT, brukte han derfor ikke lang tid på å bestemme seg.

-    Det tok vel 10 minutter fra jeg så den til jeg bestemte meg. Kanskje nærmere åtte og et halvt? Det var ihvertfall en veldig rask prosess, forteller Tor Olsen og ler.

Varden Maskin driver med utgraving av tomter, dreneringsjobber og annet entreprenørarbeid som betyr at de har behov for å flytte mye masser og maskiner. Derfor ble Massey Ferguson 8S det perfekte valget.

-    MF 8S passer perfekt til vår bruk her i vårt firma. Den drar godt, og girkassa gjør at den girer utrolig komfortabelt selv om man har mange tonn bak. Det er også en stor fordel hvor stillegående den er, for det blir fort 10-12 timers dager. Da er det viktig med god komfort og lite støy, fortsetter Tor.

En ny hverdag med Dyna-VT

MF 8S i kombinasjon med Dyna-VT gir deg som fører full kontroll over traktoren, uansett situasjon. Girkassa er trinnløs, noe som sørger for at du kan kjøre helt presist og med god komfort uansett hvilken oppgave som skal utføres.

-    Å få denne MF 8S-en med Dyna-VT transmisjon har gitt meg en helt ny hverdag sammenliknet med de andre traktorene jeg har hatt. Her er det bare å velge kjøreretning med kjørespaken, og trykke inn gassen. Stort enklere kan det jo ikke bli! Kjørekomforten er også i en helt egen klasse med denne girkassa, noe som gjør at jeg blir mindre sliten på lange dager, forteller Tor. 

Det er ikke bare girkassa som sørger for at Tor har fått en bedre hverdag etter at han fikk ny traktor i hus; også førerhuset og førerstolen har gjort en stor forskjell.

-    Den nye førerstolen i traktoren er helt overlegen. Virkelig helt overlegen! Hvis man skal sammenligne den med noe, så er det som å sitte i en lenestol. Den demper i alle retninger og tilpasser seg svært godt sittestillingen din. 

Traktoren er nemlig utstyrt med det nye Deluxe VRS setet. Med innebygd setevarme og justerbar nakkestøtte som kan skyves til siden, kan man ha en behagelig stilling uansett, også  om man skal vri seg bakover. Selve setet kan også svinges noen grader mot høyre eller venstre.

-    Muligheten til å flytte nakkestøtten til siden gjør det behagelig å skulle følge med på redskaper bak på traktoren. Det er utrolig hvor stor forskjell en detalj som dette kan gjøre, forteller Tor.

Men det er ikke bare komforten i setet som gjør dette til en fører-fokusert traktor. Traktoren er utstyrt med den nye kjørespaken, samt lasterspaken som gjør det svært enkelt å kontrollere traktoren.

Anbefaler til entreprenøren

Massey Ferguson 8S ble designet fra bunnen av, med utgangspunkt i hva entreprenører og bønder ønsket seg fra en traktor. God komfort, mye kraft og smarte løsninger.

-    Jeg er utrolig godt fornøyd med kjøpet, og vil helt klart anbefale den til andre i samme bransje som meg selv. Å kjøpe en traktor som dette er en investering ikke bare i arbeidet du gjør, men også i den daglige velværen. Kroppen føles mye bedre etter 12 timer i denne traktoren, enn i de tidligere jeg har hatt. 

Men det er ikke bare traktoren i seg selv som gjør at Tor anbefaler kjøpet til sine bransjekollegaer.

-    Den viktigste grunnen til at jeg anbefaler denne traktoren, er at man får så god oppfølging fra Eiksenteret. Uansett tid på døgnet, eller hvor du måtte behøve hjelp er aldri en mekaniker langt unna. Det er utrolig viktig i denne bransjen, avslutter Tor.

Eiksenteret har avdelinger i hele landet, og er dermed alltid i nærheten når du måtte behøve hjelp.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.