Skip to main content
Til toppen
Massey Ferguson 7S: En innovativ traktor for fremtiden

Med tvillinghjul blir MF7S en traktor med mye kraft og god bæring.

Massey Ferguson 7S: En innovativ traktor for fremtiden

Det nærmer seg slutten av våronna i det vi møter Per Øivind Mo på et jorde rett utenfor Halden. Den siste tiden har gått i ett, men nå gjenstår bare et par jorder før årets innsats under våronna er ferdig.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

-    Som andre steder i landet kom vi jo litt sent i gang i år, men det har gått relativt greit. Nå har jeg fått sådd alle jordene jeg skal ha korn på og er spent på hvordan sommeren og tilveksten blir, forteller Per Øivind.

Per Øivind har drevet gården i en mannsalder, og nå er det hans eldste datter som står på trappene til å ta over drifta på sikt. 

-    Det er jo alltid hyggelig når man kan la gården gå i arv, og det er koselig at min datter har lyst til å engasjere seg i drifta, selv om hun nok ikke blir kvitt meg helt enda! Men det er fint med friskt blod, det var sammen vi ble enige om å kjøpe denne nye MF 7S’en.

For Per Øivind er det Massey Ferguson som har vært tingen i all tid, og det har blitt mange gjennom årene. Det siste tilskuddet til maskinparken er en Massey Ferguson 7S, utstyrt med en 6-sylindret AGCO Power-motor kombinert med en Dyna-VT girkasse som gir mer enn nok krefter, uansett oppgave som skal utføres. 

-    Jeg har gjennom årene vært utrolig fornøyd med traktorene fra Massey Ferguson. Det er kvalitet rett gjennom, og traktorer som tåler å bli brukt. Også er det veldig godt å ha et så godt serviceapparat i ryggen som vi har med Eiksenteret her. De har alltid stilt opp når jeg har hatt behov for det, sier Per Øivind.

Når valget falt på å bestille ny Massey Ferguson 7S, ble det bestemt å bestille med full GPS pakke, noe Per Øivind ikke tidligere hadde brukt.

-    Det var i samråd med min datter at valget falt på AutoStyring og GPS på denne nye traktoren, og jeg har ikke angret ett sekund. Vi har hatt seksjonskontroll på såmaskin tidligere, men autostyringen gjør virkelig jobben til en lek. Nå får jeg til og med tid til å spise matpakka mi, sier Per Øivind med et smil.

Traktoren til Per Øivind er levert med Autostyring og MF Connect. Dette betyr at traktoren har full integrasjon med Massey Ferguson's Fuse-teknologi, noe som gir presis styring og kjørelinjer, samt muligheten til å spore og analysere data fra jordbruksoperasjoner. Og ikke minst; muligheten til å spise matpakka si. 

I en verden hvor det kreves mer og mer av bøndene, er Autostyring og GPS-teknologi et kjærkomment hjelpemiddel ikke bare for å sikre gode avlinger, men også for å sikre overskudd og bedre helse for sjåføren. Autostyring senker arbeidsmengden på deg som sjåfør, noe som gjør at du ikke er like sliten etter en lang dag i traktoren. 

-    Jeg har merket stor forskjell på hvordan kroppen føles etter en lang dag i denne traktoren mot tidligere modeller. Autostyring og GPS hjelper betraktelig, men også den nye utformingen på hytta er svært komfortabel og ergonomisk. Alt er enkelt innen rekkevidde, og sete kan sammenliknes med godstolen hjemme, forteller Per Øivind. 

Service i særklasse

Den nye Massey Ferguson 7S leveres med 600 timers serviceintervall, noe som gjør at driftstiden på traktoren blir svært høy. Men når man først trenger service eller hjelp, er det viktig å ha et godt apparat i ryggen.

-    En utslagsgivende faktor for at jeg har kjørt Massey Ferguson i alle disse årene, er den gode servicen jeg har fått fra Eiksenteret. Ikke bare når traktoren må på service, men også de få gangene det har oppstått feil. Det at mekanikere er på plass med en gang, er gull verdt når man har en kamp mot klokka for å bli ferdig med arbeidet, forteller Per Øivind.

Massey Ferguson 7S er en traktor for fremtiden, og er utstyrt med en rekke smart-funksjoner og innovative tekniske løsninger. Overlappende og presis kjøring med MF Guide, kombinert med MF Seksjonskontroll og MF Hastighetskontroll som begge sparer deg for både tid og drivstoff. Men kanskje viktigst av alt er MF Connect, som gir både deg og Eiksenteret sanntidsdata om traktoren og maskinparken din.

-    MF Guide har revolusjonert arbeidsdagene våre, og det samme har MF Connect gjort. Nå har jeg full oversikt over traktorens driftstimer og servicebehovet direkte fra telefonen - og det samme har Eiksenteret. Skulle det mot formodning være noe feil på traktoren, kan serviceteknikeren koble seg på traktoren og feilsøke, samtidig som jeg ringer dem. Stort enklere får det ikke blitt, smiler Per Øivind.

Eiksenterets landsdekkende serviceapparat sikrer at du får minimal nedetid på din traktor, og at du alltid får den oppfølgingen du trenger. Fra Lyngdal i sør til Målselv i nord.

Et solid valg

Massey Ferguson 7S føyer seg inn i linjen med de nye S-serie traktorene fra Massey Ferguson. Med sitt oppdaterte design, førermiljø og utforming er dette en traktor som passer godt for et bredt spekter av bønder og entreprenører. 

MF 7S-serien kommer med et bredt spekter av funksjoner. Med fire modeller som strekker seg fra 155 til 210 hestekrefter, tilbyr den effektivitet og tilpasningsevne til et bredt spekter av jordbruks- og entreprenør-operasjoner. Traktorene er utstyrt med den nyeste motorteknologien for å sikre optimal ytelse og drivstoffeffektivitet. Med sin effektive AGCO Power-motor, gir traktorene ikke bare kraft, men også pålitelighet og holdbarhet.

MF 7S-serien har også en avansert DynaVT transmisjon som gir sømløs og effektiv kraftoverføring. Men det er ikke bare endringene under panseret som gjør dette til et utmerket valg for mange bønder.
Komfort og brukervennlighet er nøkkelfaktorer i designet av Massey Ferguson 7S. Førerhytta er romslig og gir en klar utsikt over omgivelsene. Med førsteklasses fjæring, et luksuriøst sete og effektiv klimakontroll, tilbyr kabinen en komfortabel arbeidsplass for lange arbeidsdager. I tillegg har MF 7S-serien et brukervennlig kontrollsystem. Alle kontrollene er intuitivt plassert for enkel betjening, og den store touchskjermen gir enkel tilgang til alle traktorfunksjonene.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side