Skip to main content
Til toppen
Det måtte bli rosa felger

Lars Mæle fra Haus utenfor Bergen er godt fornøyd med den nye Fendt 211 Vario-traktoren. Han fikk bestemme alt unntatt fargen på felgene. Det er kona Linn Agate som valgte rosafargen. Foto: Anders Totland.

Det måtte bli rosa felger

Da Lars Mæle fra Haus utenfor Bergen bestilte seg ny Fendt 211 Vario under Dyrsku’n i fjor, hadde kona Linn Agate Mæle bare ett krav: rosa felger. Nå står traktoren på gårdstunet, og begge er fornøyde med nyanskaffelsen.

Tekst: Lars Ovlien |  Foto: Anders Totland.

– Jeg hadde en fem-seks år gammel traktor som jeg lurte på å bytte ut, og vurderte enten Eiksenteret Bergen eller en annen lokal forhandler for å sikre meg best mulig service og oppfølging. Fendt er jo kjent som et kvalitetsmerke, og da vi så en Fendt 211 Vario på Dyrsku’n ble vi fristet, forklarer Lars Mæle.

Til daglig er han maskinfører hos en entreprenør, og sammen med kona Linn Agate Mæle driver han et tradisjonelt vestlandsbruk.

– Fendt 211 Vario er mer enn stor nok til vårt behov. Vi fikk et godt tilbud på den nye traktoren og en grei innbyttepris, så da slo vi til.

Landbrukstraktor

Ekteparet driver med sau, og Fend-en skal brukes som en ren landbrukstraktor med laster og fronthydraulikk fra fabrikk.

– Først og fremst skal vi produsere gras til sauene. Slåtteteigene våre ligger nær driftsbygningene, så vi bruker bare en fôrhøster og en Vossakasse og kjører til silo. Så blir det litt brøyting om vinteren, men dét er dugnadsarbeid for lokalsamfunnet.

Lars har vokst opp på gård, men det har ikke kona. Helt siden de flyttet sammen for fem år siden har hun snakket om å lakkere en av traktorene rosa.

– Jeg fikk velge alt annet enn fargen på felgene, men jeg må si det tok litt tid før Åge og Jostein på Eiksenteret skjønte at vi mente alvor med rosa felger. Det blir i alle fall lett å kjenne oss igjen, humrer Lars Mæle.

Komfortabel å kjøre

– Jeg har ikke kjørt så mye Fendt tidligere, men må si det føles veldig riktig både i størrelse og håndtering av utstyr. Den trinnløse Vario-transmisjonen er behagelig, og det samme er fjæring på framakslingen og på hytta. Det gjør at de fleste arbeidsoppgavene nå blir mer behagelige.

Og han regner med å få selskap.

– Kona har vel ikke kjørt så veldig mye traktor så langt, men Fendt-en er veldig lettkjørt, så det ser ut som om hun vil kjøre mer. Jeg håper jeg får kjøre den litt selv også.

Må være litt moro

Ekteparet har travle dager med både jobb og gård. Derfor mener de det er viktig å kunne ha det litt moro.

– Vi bruker mye tid på småbruket vårt, og da må det kunne være litt lettvint og gøy innimellom. Spesielt hvis vi skal rekruttere en ny generasjon etter oss. Det bidrar den nye Fendt-traktoren til. Vi har rett og slett ikke tid til å skru mer enn vi kjører. Dessuten er en traktor en mer fornuftig investering enn en bil med tanke på annenhåndsverdi.

Et godt forhold til leverandøren er også avgjørende.

– Jeg må få skryte av kundebehandlingen til Eiksenteret Bergen. Jeg føler vi blir godt ivaretatt hele veien, understreker Lars Mæle, den lykkelige eier av en Fendt 211 Vario med rosa felger og en veldig fornøyd kone.

 

Lenker
Min side