Skip to main content
Til toppen
Derfor bør du velge TRI-dekk

Med TRI-dekk får du bedre slitestyrke, grep og komfort når du kjører langs vei, på anlegg eller i transport.

Derfor bør du velge TRI-dekk

TRI-dekk gir deg utmerket slitestyrke, grep og komfort ved bruk av traktoren på veikjøring, anleggskjøring og transport. Konstruksjonen gir høyere retningsstabilitet og gjør at du kan kjøre med høyere lufttrykk.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Nokian

– Nokian TRI ble utviklet på 90-tallet og har siden vært det ledende industridekket for traktorer. Kombinasjonen radialkonstruksjon, gummiblanding og et mønster med stor kontaktflate mot underlaget gir traktoren en roligere gange på vei, forklarer Thomas Børke i Nokian Tyres.

Med TRI-dekk får du bedre slitestyrke, grep og komfort når du kjører langs vei, på anlegg eller i transport.

– Dekket er konstruert med en stiv dekkside som skal gi høyere retningsstabilitet enn tradisjonelt traktordekk. Dette medfører at TRI dekk skal ha et høyere luftrykk enn et vanlig traktordekk. TRI-dekk har blitt populære i Norge, og vi er et av de største markedene for Hakkapeliitta TRI-dekk, understreker Børke.

Valtra, Nokian Tyres og Juha Kankkunen satte i 2015 verdensrekord i hastighetskjøring for traktor på snø med en Valtra T234 påmontert Nokian Hakkapeliitta TRI:


Dette er TRI-dekk:

NokianTRI 2

Dette er et året-rundt-dekk med gode egenskaper både vintertid og sommerstid. I Norge har dekket først og fremst blitt kjent som et godt dekk for traktorer som brukes i vintervedlikehold. Dekket har et retningsbestemt blokkmønster som gir gode kjøreegenskaper på vei. Tester av upiggede dekk utført av Nokian Tyres viser opptil 50  prosent bedre grep på snø og is kontra et vanlig traktordekk. Leveres i 34 dimensjoner fra 250/80R16 til 710/70R42

Nokian Hakkapeliitta TRI

Verdens første vinterdekk til traktorer. Det har et nytt aggressivt mønster med flere knaster, seiper og en gummiblanding med bedre vinteregenskaper. Dette er det første traktordekket med lav-viberasjonsteknologi kjent fra passasjer- og lastebildekk for best mulig kjørekomfort. Her får du 20-25 prosent bedre grep på snø og is kontra TRI2 upiggede dekk. Leveres i 19 dimensjoner fra 360/80R18 til 650/65R42.

Både Nokian TRI 2 og Nokian Hakkapeliitta TRI er konstruert til traktorer og kan pigges ved behov. Dekkene er merket med punkter hvor det anbefales at piggen skytes inn dekket. Antall piggmerker varier med dimensjon, større dimensjoner kan ha flere pigger enn en liten dimensjon.

Nokian TRI Steel

Spesialdekk forsterket med et stållag under mønsteret for å gi høyere beskyttelse mot punkteringer og stikkskader. Brukes hovedsakelig på mindre hjullastere og maskiner som går på avfallsplasser og på industriområder.

Ditt Eiksenter er behjelpelig med å finne de rette dekkene for deg og din traktor.

Les mer på Nokian sine hjemmesider

Lenker
Min side