Skip to main content
Til toppen
Den perfekte traktoren for idrettslaget

MF 1740 M er den perfekte traktoren for fotballbanen.

Den perfekte traktoren for idrettslaget

Det er utallige timer som blir lagt ned i idrettslag rundt om i Norge hvert år. Sletting av baner, klipping av gress, brøyting og strøing. Med en Massey Ferguson 1740 på laget, går jobbene enklere og raskere!

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

På fotballbanen til Funnefoss og Vormsund idrettslag, er det ikke noe som er overlatt til tilfeldighetene. Her legges det nemlig ned en stor innsats blant mange ildsjeler, og kanskje spesielt av Ole Skoglund som tar turen til banen daglig for å holde orden.

-       Det blir noen timer her i løpet av året. Jeg er her daglig for å rydde søppel og annet som må gjøres. Nå på sommeren går det med mye tid til å vedlikeholde kunstgressbanene, forteller Ole Skoglund som er frivillig vaktmester på stadioen.

Ole tilbringer mange timer på stadioen hver dag, men forteller at etter de gikk til innkjøp av en MF 1740 M fra Eiksenteret Kløfta, har hverdagen blitt både enklere og mer effektiv.

-    Det å ha en egen traktor som alltid er tilgjengelig gjør jobben min her mye lettere. Tidligere lånte vi en traktor, men etter vi gikk til innkjøp av en egen klarer jeg ikke skjønne hvordan vi klarte oss uten før, sier Ole Skoglund.

Som skapt for idrettsanlegg

Massey Ferguson 1740 serien er en allsidig og smidig traktor med en egenvekt på kun 1500kg, noe som gir den et svært lavt marktrykk.

-    Vi bruker traktoren mye på kunstgresset her, og da er vekten mot underlaget viktig. Her bruker vi en ny type gummi-sammensetning på banen, og for å ikke skade denne trengte vi en traktor med lavt marktrykk. MF 1740 M leverer svært godt her, og er skånsom mot underlaget, forteller Ole.

Men den lave vekten, betyr ikke dårlig grep eller kapasitet. MF 1740 M leveres med firehjulstrekk og en motor som yter hele 40HK. Dette kombinert med hydrostatisk drift, gjør at den er enkel å betjene, samtidig som den har kraft nok til de tyngre oppgavene.

-    På vinterstid bruker vi traktoren mye til snøbrøyting, både av banen og parkeringsplassen. Den har en utrolig god kapasitet, og dytter overraskende store mengder når man tar størrelsen på traktoren i betraktning. Det å ha hydrostatisk drift og vendegirspak, gjør også vendingen når man brøyter enkel og komfortabel, sier Ole.

Den hydrostatiske driften kombinert med vendegirspak gjør traktoren svært enkel å betjene. Når spaken er midstilt står den i fri, fram for fremover og bak for bakover. Man trenger ikke tenke på giring eller klutsjing. Sett traktoren i den retning du vil, og gi gass.

-    Traktoren er svært enkel å betjene, og alle som har prøvd den her føler seg komfortabel bak rattet. Vi bruker traktoren til en del frontlaster-arbeid, og da er det veldig behagelig å kunne krype fremover ved å bare gi litt gass. Den hydrostatiske driften er svært jevn og fin, fortsetter Ole.

En allsidig kraftpakke

MF 1700 M-serien leveres med en tre- eller firesylindret dieselmotor. Traktorene overholder de strenge Stage V-utslippsstandardene takket være et avansert “alt-i-ett” system. MF 1700 M-serien leverer derfor kraften du trenger samtidig som den beskytter miljøet.

-    MF 1700 M-serien leveres med 5 ulike motorstørrelser fra 35-67 HK. Dreiemomentet varierer også fra 110-200NM. På MF 1740 M modellen har vi en firesylindret motor som yter 40HK. Dette ser vi ofte er den kombinasjonen av størrelse og kraft som passer best for et idrettslag, forteller Ole Jakob Rustad, som er produktsjef hos Eikmaskin.

Modellene MF 1735M, 1740M, 1750M og 1765M leveres med hydrostatisk drift. Dette gjør traktorene svært enkle å betjene, samt at de gir en god toppfart på 34 kmt/t når du skal forflytte deg over lengre distanser. 

-    Å kjøre en traktor med hydrostatisk drift, er som å kjøre en trinnløs traktor. Du setter kjørespaken i den retningen du skal, og gir gass. Traktorer akselerer jevnt, og man kan også enkelt krype i lave hastigheter - for eksempel når man må være presis ved bruk av frontlaster, avslutter Ole Jakob.

Lyst til å vite mer?

Vurderer du en MF 1740 M til ditt idrettslag? Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side