Skip to main content
Til toppen
Fendt 728 Vario Gen 7 - best i test på drivstofforbruk

Fendt 728 Vario Gen 7 - best i test på drivstofforbruk

I DLG PowerMix-testen demonstrerte Fendt 728 Vario Gen7 enestående overlegenhet sammenlignet med andre traktorer i sin klasse. Med en kombinasjon av høy ytelse og eksepsjonell drivstoffeffektivitet, sto Fendt 728 klart fram som en leder, langt foran konkurrentene. Dens innovative egenskaper, som den kraftige motoren, avanserte drivlinjeteknologi og integrerte intelligente systemer, gjorde at den leverte førsteklasses resultater med mindre ressursforbruk.

Tekst: Laaven | Foto: AGCO

-    Fendt 728 Vario Gen 7 ble designet for å være alt bønder og entreprenører kunne ønske seg i en traktor, og da blir drivstofforbruket viktig. I kostnaden ved å drifte en traktor, utgjør drivstoff den klart største utgiften, og lavt forbruk blir derfor en nøkkel, forteller John Henrik Stadtler, salgssjef for Fendt i Eikmaskin.

Fendt 728 Vario Gen7 ble nylig testet i den anerkjente DLG PowerMix-testen, demonstrerte ekstraordinær ytelse og effektivitet, og bekreftet sin posisjon som leder i kraftklassen 241 til 305 hk.

-    Resultatet fra testen bekrefter det vi har jobbet mot når vi designet traktoren; skape en kompromissløs traktor, som sørger for best mulig driftseffektivitet og lønnsomhet for føreren, sier John Henrik.

Fendt 728 Vario Gen7 er utrustet med en 6-sylindret, 7.5-liters AGCO-Power motor som leverer opptil 283 hk, med en ekstra kraftøkning på opptil 20 hk under alle forhold. Traktoren skiller seg ut med sitt innovative Fendt VarioDrive drivlinjesystem, integrert VarioGrip dekktrykkskontrollsystem, og FendtONE digitale grensesnitt, som sikrer en optimal brukeropplevelse.

Bedre for bunnlinja og miljøet

Testresultatene fra DLG PowerMix er imponerende. Med en drivstoffeffektivitet på 242 g/kWh og et AdBlue-forbruk på 24.2 g/kWh, demonstrerte Fendt 728 Vario Gen7 sin kapasitet til å operere ekstremt effektivt. I feltarbeid registrerte den et drivstofforbruk på kun 5.4 l/ha og en arbeidskapasitet på 10.4 ha/h. Under transportmodus ved 40 km/h, viste den et forbruk på 3.8 l/100tkm og en transporteffekt på 1030 tkm/h. Disse resultatene understreker ikke bare Fendt 728 Vario Gen7s overlegne effektivitet, men også dens evne til å sette betydelige avstander til konkurrentene. Ved å levere slike ekstraordinære tall, befestet Fendt sin posisjon som markedsleder, og demonstrerte hvordan teknologisk innovasjon kan resultere i markant bedre ytelse og økonomi, noe konkurrentene fortsatt streber etter å matche.

-    Disse tallene representerer ikke bare teknologisk innovasjon, men også en økonomisk revolusjon for bønder og entreprenører. Med redusert drivstofforbruk kan betydelige kostnadsbesparelser oppnås, noe som er kritisk i en bransje med ofte smale marginer. Dette gjør Fendt 728 Vario Gen7 til en attraktiv investering for de som ønsker å maksimere effektiviteten og minimere driftskostnadene, forteller John Henrik.

DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft), som står bak rapporten, er en ledende og uavhengig organisasjon kjent for sin kompetanse innen testing og sertifisering av landbruksmaskiner og teknologi. Med over 130 års erfaring, bidrar DLG's objektive og grundige tester til å sette standarder for landbruksinnovasjon og effektivitet.

-    Med Fendt 728 Vario Gen7, fortsetter Fendt å lede an i landbruksmaskinindustrien, og tilbyr produkter som ikke bare møter, men overgår bøndenes forventninger, sier John Henrik.

Ikke bare tall på papiret

For en bonde som driver stor-skala kornproduksjon, kan drivstoffeffektiviteten til Fendt 728 Vario Gen7 resultere i betydelige besparelser. 

-    Anta at bonden pløyer, sår og høster over flere hundre hektar hvert år. Med et redusert drivstofforbruk på 5.4 liter per hektar, sammenlignet med en eldre modell som kanskje bruker 8 liter per hektar, kan bonden potensielt spare tusenvis av liter diesel årlig. Dette oversettes direkte til reduserte driftskostnader og økt lønnsomhet, noe som er avgjørende i en tid der drivstoffprisene stadig øker, forteller John Henrik.

I tilfelle av entreprenører som utfører varierte oppgaver som veibygging og landskapspleie, er transporteffektiviteten til Fendt 728 Vario Gen7 et kritisk aspekt. Med et drivstofforbruk på kun 3.8 liter per 100 tonnkilometer i transportmodus, kan entreprenører oppnå betydelige kostnadsbesparelser, spesielt over lange avstander. Denne effektiviteten betyr at for hver hundre kilometer transportert last, bruker traktoren markant mindre drivstoff enn konkurrerende modeller, noe som reduserer både kostnader og miljøpåvirkning.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side