Til toppen
100 hk Global-modeller med Dyna-4

Nå får du Dyna-4-transmisjon på MF 5710 og MF 5711. Det er et etterlengtet alternativ for de som ønsker seg en solid og lettbetjent lastertraktor med minst 100 hk. Foto: Lars Ovlien.

100 hk Global-modeller med Dyna-4

Massey Ferguson lanserte i sommer den anerkjente Dyna-4-transmisjonen på de firesylindrede Global-modellene MF 5710 og MF 5711. Traktorene har motorer på henholdsvis 100 og 110 hk og kan leveres med hyttefjæring som ekstrautstyr.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– De nye MF 5710- og MF 5711-traktorene med Dyna-4-transmisjon vil passe perfekt til bønder som ønsker en enkel traktor med moderne transmisjon og 100 hk eller mer under panseret, sier produktsjef Ole Jakob Rustad i Eikmaskin.

De to modellene er basert på det solide Massey Ferguson 5700-chassiset, og har 4,3 tonn løftekapasitet. Disse kostnadseffektive traktorene med Dyna-4-transmisjon passer perfekt til et bredt utvalg oppgaver ute på jordet eller på veien. De er utstyrt med en rekke moderne funksjoner, inkludert hydraulikk-betjening for enkel bruk.

– Den nye Dyna-4-transmisjonen med fire kløtsjfrie girskift gir enkel betjening til de nye robuste og kostnadseffektive arbeidshestene fra Massey Ferguson. Kombinert med frisikt-tak, som nylig ble lansert på Global-modellene, er de perfekte lastertraktorer.

Anerkjent Dyna-4-transmisjon

Fra før av har Massey Ferguson lansert Dyna-4 på MF 5708 og MF 5709. Dyna-4 er en svært effektiv transmisjon som gir best-i-klassen, enkel og praktisk kontroll over 16 hastigheter forover og 16 bakover med fire Dynashift- (powershift-) hastigheter i fire grupper. Et krypgir er tilgjengelig som tilvalg.

– Med fire kløtsjfrie Dynashift-hastigheter på hvert gir er det svært enkelt å betjene girene med Power Control-spaken på venstre side og T-spaken på konsollen. I tillegg til enkle kløtsjfrie girskifter får du økte muligheter med AutoDrive som tilvalg, forklarer Rustad.

Innstilt på «Automatic» skifter traktoren da gir automatisk, basert på motorbelastning og hastighet. I tillegg til enklere bruk, gir den deg beste innstilling med tanke på ytelse og drivstofføkonomi.

Flere fordeler

Hans-Kåre Ingerø er Massey Ferguson-spesialist ved Eiksenteret Sarpsborg. Han har stor tro på Dyna-4 på Global-modellene, og er glad for at det nå er fire ulike modeller med dette transmisjonsvalget.

– Her på Østlandet er det flere som vurderer de største Masey Ferguson 5700 Global-modellene som lastetraktor, sprøytetraktor eller gjødseltraktor. Mange forventer nok Dyna-4-transmisjon på en såpass stor traktor, og nå får de jo det, forteller han.

– Personlig liker jeg godt den elektriske trepunktsbetjeningen på Global-serien. Den er minst like godt som på S-serien, og vi har bestilt inn flere Massey Ferguson 5700 Global med Dyna-4.

Brems-til-nøytral

Med Dyna-4 får du også muligheten til den praktiske funksjonen brems-til-nøytral. Denne utmerkede kontrollen forbedrer og forenkler bruken av frontlaster. Du aktiverer den med en bryter, og dermed settes traktoren i fri hver gang bremsen trykkes inn. Du trenger bare å bruke én pedal.

Muligheten for hyttefjæring på MF 5700 Dyna-4-modellene gir vesentlig bedre komfort for føreren. Systemet er helt mekanisk, og benytter seg av to lyddempende gummiblokker til å støtte førerhytten foran, med et par fjær-assisterte støtdempere montert på hjørnene bak. Systemet krever ingen handling fra føreren, og dempingen er stilt inn på forhåndsbestemte nivåer basert på støtdemperne og fjærene.