Skip to main content
Til toppen
Vi jobber for Norges viktigste kunde

Montering av ekstrautstyr på en Fendt 724 Vario.

Vi jobber for Norges viktigste kunde

Som landbruksmekaniker jobber du ikke bare med store maskiner og utstyr, du jobber også for Norges viktigste kunde - nemlig bonden.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Når en traktor eller annet utstyr ryker, haster det ofte med å få maskinene opp og gå igjen. Dyra må fores og innhøstinga må fortsette til rett tid. Derfor betegnes landbruksmekanikerne som “landbrukets helter.”

En variert arbeidshverdag

Dagene på som landbruksmekaniker er sjeldent like, og gutta på verkstedet får bryne seg på alt fra klargjøring av nye maskiner til større jobber på eldre maskiner.

-    Mekanikerne som begynner i dag får alle typer oppgaver. Alt i fra klargjøring på helt moderne traktorer, til større jobber på eldre traktorer. Det er en veldig variert arbeidshverdag, forteller verkstedsjef Per Øyvind Berg.

Og på de nyeste traktorene, er det avanserte systemer mekanikerne får bryne seg på.

-    De fleste nye traktorer selges jo nå med GPS-systemer som FendtOne og MF-Connect. Dette er jo avanserte komponenter og systemer, så å få jobbe med det er utrolig gøy, forteller Martin Hagen, som jobber som lærling hos Eiksenteret Kløfta.

Det er ikke bare på verkstedhallen mekanikerne tilbringer tiden sin, mange av dagene blir brukt ute med servicebilen, på oppdrag ute hos kunder. For når det først ryker noe ute hos kunde, gjelder det å være raskt på plass.

-    Alle på verkstedet her bytter på hvem som er ute med servicebilen. Noen ganger skal vi ut på planlagte oppdrag, men ofte så har det skjedd noe kvelden før, som vi må ut å fikse på morgenen. Da er det jo ofte litt bråttom, forteller Per Øyvind.

For når det først er noe som ryker på en traktor hos en kunde, kan ikke mekanikerne si de kommer om en uke. Dyra må fortsatt fores og snøen må brøytes.

Gode kollegaer

Etter en samtale med mekanikerne, er det en ting som går igjen; nemlig det gode arbeidsmiljøet på verkstedet.

-    Her er vi et team, og alle drar i samme retning. Er det noe man lurer på, så er det bare å spørre en kollega så får man hjelp. Det føles veldig bra å jobbe på et sted hvor alle drar i samme retning, forteller Martin.
Et god arbeidsmiljø er også en av grunnene til at Eiksentrene er det perfekte stedet for lærlinger.

-    Jeg begynte som lærling her gjennom skolen, og trives veldig godt. Her får jeg bryne meg på store jobber, og jeg har alltid noen å spørre om jeg trenger hjelp eller lurer på noe, forteller Nicolay.

Mulighet for utvikling

Som landbruksmekaniker får du jobbe på et bredt spekter av maskiner og utstyr, noe som gjør mulighetene for spesialisering og utvikling store.

-    Vi har kurs både i innland og utland som vi sender mekanikerne på. Flere av kursene holdes på fabrikken der traktorene blir produsert, forteller Per Øyvind.

Og om man ønsker å jobbe mye, har man også mulighet til det som landbruksmekaniker hos Eiksenteret.

-    Ja, her på verkstedet er det alltid noe å gjøre - så om det er noen som ønsker å jobbe overtid har de mulighet til det, sier Per Øyvind med et smil.

Har du lyst til å jobbe på Eiksenteret?

Vi er på utkikk etter mekanikere i alle aldersgrupper! Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer info. 

Lenker
Min side