Skip to main content
Til toppen
Nye flishuggere fra Junkkari

Junkkari oppgraderer sine mellomstore flishuggere. De nye modellene vil få betegnelsene HJ 172, HJ 252 og HJ 262.

Nye flishuggere fra Junkkari

Finske Junkkari oppgraderer sine mellomstore flishuggere med nye sikkerhetselementer som elektrisk nødstopp, No-Stress turtallsvakt, samt større matertrakt. Designet vil også endres noe. De nye modellene vil få betegnelsene HJ 172, HJ 252 og HJ 262.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ole Jørgen Baarlid

De oppgraderte flishuggerne vil erstatte de gamle modellene HJ 170, HJ 250 og HJ 261. Den viktigste årsaken er å tilfredsstille CE-krav, så endringene omfatter først og fremst nye sikkerhetsdetaljer. I tillegg til standard No-Stress turtallsvakt, vil den nye og større matertrakten gjøre at du ikke vil kunne stikke armen inn til matervalsen når denne er felt ned. Den blir også utstyrt med elektrisk nødstopp.

En viktig nyhet er at HJ 172 vil få egen hydraulikk, noe som kun har vært på de større modellene tidligere. Samtidig ivaretas de velkjente egenskapene med tungt kuttehjul med stort rotasjonsmoment og 45 graders innmating. Du får gode muligheter til å variere flislengden, og når denne først er satt er du garantert jevn lengde. De nye modellene vil ha mer fremtredende gråfarge, med færre grønne detaljer, og vil være i salg fra 2019.

Lenker
Min side