Skip to main content
Til toppen
Når kvalitet, komfort og økonomi teller

Selv om det det ligger et hvitt teppe over Sjusjøen, preges plassen av grønt.

Når kvalitet, komfort og økonomi teller

Storåsen AS driver vintervedlikehold på Sjusjøen og brøyter 1300 hytter, hele sentrumsområdet samt to kommunale roder og fire fylkesvei roder.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Storåsen AS ble stiftet i 2012 med tre ansatte. I dag er de 15 fast ansatte, samt at de har 4 innleide. På vinterstid driver de vintervedlikehold og på sommerstid går det i graving, massetransport og grunnarbeide.

-    Utviklinga i firma har vært veldig bra, og vi er godt fornøyde med den størrelsen vi er på nå og utstyrsparken vår. Vi har i dag 5 Fendter og er godt fornøyd med dem. Kvaliteten er upåklagelig og det samme gjelder komforten, forteller Trond Sverre.

Men det er ikke bare komfort og kvalitet som gjør at Trond Sverre og resten av gjengen i Storåsen AS har valgt Fendt. Også økonomien spiller en viktig rolle.

Det økonomiske valget

Mange som skal kjøpe traktor ser på innkjøpsprisen og den alene, men Trond Sverre trekker frem en rekke punkter som gjør at det ikke nødvendigvis er innkjøpsprisen som teller mest.

-    Hvis man planlegger å kjøre traktoren 8000 timer, må man jo se på kostnaden når man har kjørt 8000 timer. Ikke hva det koster når den er ny.

Og det er nettopp når traktoren har gått 8000 timer, Trond Sverre mener Fendt blir det mest økonomiske valget.

-    For det første har Fendt en utrolig god annenhåndsverdi, noe som betyr at når vi har leaset traktorene ned i null, kan vi få igjen en god sum for de. Også kostnadene underveis er mindre med Fendt. Det er veldig lite tull og vi har god oppetid på traktorene. Dette er viktig når vi kjører så mye som vi gjør.

Det er også flere faktorer Trond Sverre trekker frem når det kommer til Fendt og økonomi. Sammenhengen mellom motor og transmisjon på Fendt er godt optimalisert, og sikrer at traktoren alltid går med riktig turtall i forhold til oppgaven som skal utføres.

-    Drivstoff-forbruket vil jeg påstå at er under. Jeg skal ikke si eksakt hvor mye, men de ligger lavt på forbruk altså. Selvsagt noe avhengig av belastning, snømengde og slike ting. Men når det gjelder snøbrøyting så ligger de lavere, og det går nok mye på at traktoren jobber veldig rolig. Alt er så samstemt, så den stresser liksom ikke.

Presisjon sikrer perfeksjon

Når 1300 innkjørsler til hytter skal brøytes, kreves det presisjon fra både føreren og traktoren. Det at traktoren stopper og tar i gang på samme måte hver gang, er noe Trond Sverre trekker frem som viktig.

-    Når vi brøyter tett på hyttevegger, så er det viktig at vi kan forutse når traktoren vil stoppe og hvordan den vil ta i gang når vi trykker på gassen. Om vi ikke kan det, må man sitte med beinet over bremsen hele tiden for å passe på, og det blir slitsomt i lengden. Med Fendten, kan vi føle oss helt trygge på at den stopper når den skal, og at igangkjøringa blir så jevn som mulig.

Og det gode samspillet mellom motor og transmisjon, er blitt et av kjennetegnene til Fendt. Den velutviklede Vario-transmisjonen sikrer god kjørekomfort, presis kjøring og lite effekttap mellom motor og hjul. Dette igjen sparer drivstoff.

-    Det gode samspillet mellom motor og drivverk er noe vi merker ekstra godt når vi brøyter. Traktoren stresser ikke, men girer seg opp og ned til det riktige turtallet, uansett om det er mye og tung snø. Dette er behagelig for sjåføren, og sikrer god kjørekomfort i den allerede støysvake hytta, forteller Trond Sverre.

Føreren er satt i fokus

Kjørespak og samspillet mellom elektronikk og fører, er også noe Trond Sverre trekker frem som en viktig faktor for hvorfor de valgte Fendt.

-    Funksjonen vi liker aller best med Fendten, må være kjørespaken. Den gjør det utrolig lett å kontrollere traktoren, samt redskap og annet. Knappene på kjørespaken kan enkelt programmeres til de funksjonene vi ønsker at de skal ha, og man får styrt alt fra kjørespaken.

Det er også en annen funksjon Trond Sverre trekker frem som praktisk med Fendt - nemlig at man kan få de med vendbart førersete.

-    Flere av traktorene vi har er levert med vendbart førersete. Dette benytter vi oss av ofte, når veiene har fokka seg igjen med snø. Da snur vi fresen bak og rygger - da får traktoren de samme kjøreegenskapene som om vi skulle brukt en hjullaster.

Med fabrikkmontert vendbart førersete fra Fendt, er det ikke bare setet som vendes, men ratt og armlene følger også med 180 grader rundt.

For å sikre at du sitter så behagelig som mulig, uavhengig av kjøreretning, sørger den trepunkts førerhusfjæringen for minimalt med vibrasjoner og en høy kjørekomfort. Kombinasjonen av fjærende foraksel, førerhus med luftfjæring og aktiv fjæring i førersete sikrer optimal kjørekomfort for sjåføren

Dalen er det som holder

Når samtalen kommer inn på hva slags redskap Trond Sverre har på traktorene, er svaret klart.

-    Vi kjører med Dalen fresere, fordi det er det som holder. Vi har prøvd andre merker, men de siste årene har vi kun kjørt Dalen. Det er slitesterkt, og er bygd for norske forhold.

Trond Sverre har i dag Dalen fresere på alle sine traktorer, og har ingen planer om å bytte. Evnen til å ta unna snø og slitestyrken er punkter han trekker frem for hvorfor de har gått for Dalen.

Et godt forhold til mekanikerne

Når utstyrsparken blir stor, og det er mange kunder som er avhengig av jobben du gjør - er det å ha et godt serviceteam i ryggen viktig.

-    Uansett hvilket merke du kjører, så hender det jo at ting ryker. Sånn er det jo bare. Det som er viktig er at man da får hjelp med en gang, og der må jeg få skryte av mekanikerne hos Eiksenteret. De kommer både tidlig om morgenen eller midt på natta og fikser feil fortløpende. Det er en trygghet man ikke får satt noe prislapp på, forteller Trond Sverre.

Dette liker Trond Sverre med Fendt

-    Presis vending.
-    God komfort i hytta.
-    Vendbart førersete.
-    Lavt forbruk.
-    Lite nedetid.
-    Veldig god annenhåndsverdi.

Lenker
Min side