Skip to main content
Til toppen
MF 7718 S går så det freser

Hans-Albert Huseby på Huseby Gård i Lier sverger til Massey Ferguson. Tidligere i år fikk de en ny MF 7718 S med AutoGuide, som blant annet brukes til å frese bed med. Foto: Christina Haga Ommestad.

MF 7718 S går så det freser

Når du får en matkasse fra «Godt Levert» på døra er sjansen stor for at grønnsakene kommer fra Huseby Gård i Lier. Samme familie har drevet her siden 1800-tallet. På det meste har de 70 personer i arbeid, og det går i Massey Ferguson-traktorer over hele linjen.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Christina Haga Ommestad

– Vi har kjørt Massey Ferguson bestandig, og har over ti traktorer i maskinparken nå. Den eldste i bruk er en MF 165 fra 1969, så den feirer 50-årsjubileum. Vi har en MF 7499 som vi er veldig fornøyd med, og en rekke Massey Ferguson-traktorer rundt 100 hk som vi bruker til alt av forefallende arbeid på gården, forteller Hans-Albert Huseby.

Han og kona Ingelin er femte generasjon bønder på Huseby Gård i Lier, og driver sammen med foreldrene til Hans-Albert. Hovedproduksjonen er grønnsaker av høy kvalitet, som salater, blomkål, brokkoli, kålrot og hodekål.

– Vi driver produksjon, pakking og foredling av grønnsaker på friland. Vi er ikke tilknyttet noen stor kjede. Det krever at vi kan være fleksible og snu oss rundt raskt for å møte etterspørselen. «Godt Levert» er en av de større kundene våre.

Trenger litt tyngde

I mars fikk Huseby Gård en ny MF 7718 S på gården. I tillegg til fronthydraulikk og frontlaster har den AutoGuide med RTK, som brukes til å kjøre i åkeren med.

– Vi har kjørt på GPS med faste kjørespor de siste sju årene, og er veldig fornøyd med det. Vi valgte VT-transmisjonen fordi den er enklere å kjøre når du henger på en bedfres.

Fresen var også årsaken til at det ble en sekssylindret traktor.

– Til å begynne med vurderte vi en MF 6718 S, men den ble litt for lett. Trekkraftbehovet er ikke så kjempestort, men fresen er tung og har en arm som rekker 5,1 meter utover. Da trenger vi tyngden og stabiliteten som MF 7718 S gir, forklarer Huseby.  

MF 7718 S er en relativt enkel traktor, men med kreftene, tyngden og stabiliteten som er nødvendig til oppgavene på Huseby Gård. Foto: Christina Haga Ommestad.

Fin å kjøre

MF 7700 S-serien fra Massey Ferguson er utviklet for å imøtekomme profesjonelle bønder som Huseby-familien. Den kan skreddersys etter behov, og har alt du trenger av moderne komfort.

– En fordel med å ha ett traktormerke er at overgangen fra én traktor til en annen ikke er så stor. Jeg har ikke kjørt den så mye selv, men måtte ut en tur her for å lage noen senger og det gikk raskt å komme i gang. Gutta som kjører mye med den er fornøyde.

I tillegg til bedfresen går den nye traktoren blant annet med harv og plog. Med 70 personer ute og inne på det meste er det mange potensielle sjåfører.

– Selv om MF 7718 S har alt vi trenger, er det en relativt enkel traktor. Vi har ikke behov for så mye mikk-makk, men liker komforten og kjøreopplevelsen denne gir oss, understreker Huseby.

Fornøyd med service

Det er travle dager på Huseby Gård. Det er viktig å være leveringsdyktige og imøtekomme kundenes behov. Derfor handler de hos Eiksenteret Hønefoss.

– Vi er avhengige av at traktoren fungerer når vi trenger den. Massey Ferguson har vist seg å være solide og enkle, samtidig som vi kan ringe verkstedet og få hjelp relativt kjapt når det er behov for det. Service blir bare viktigere og viktigere.

Selger Rolf Chr. Johansen har vært kontaktperson siden han begynte hos Eiksenteret for 20 år siden.

– Vi snakker med Rolf og har full tillit til at han setter opp modellene vi trenger ut fra våre behov. Han kjenner oss, og vi har vel omtrent kjøpt en traktor i året av ham, sier Hans-Albert Huseby.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side