Skip to main content
Til toppen
MF 5S i praktfulle Lofoten

Norgestraktoren passer perfekt inn i Lofoten.

MF 5S i praktfulle Lofoten

Rise på Vestvågøy, en drøy halvtime sør for Eiksenteret servicesenter i Lofoten, møter vi Leif Kåre Halvorsen. Her mellom de prektige fjellene, driver Leif Kåre med kjøtt og melkeproduksjon. Leif Kåre har 45-50 melkekyr og 130-140 ungdyr. Og for å gjøre hverdagen enklere, har han har nylig gått til innkjøp av en Massey Ferguson 5S Exclusive, med alt av ekstrautstyr.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Film: Laaven

Når Leif Kåre skulle ha ny traktor, var det viktig for ham med mye hestekrefter, gode lys og frisiktpanser som kunne gjøre jobben lettere i et ellers mørkt Nord-Norge på vintertid.

-     Det som veide tyngst når jeg skulle kjøpe ny traktor, var det å få gode lys og frisiktpanser så man ser gafflene når ting skal lastes. Traktoren er også levert med Exclusive utstyrspakken, noe som betyr at jeg har tilgang på alt av teknologi og komfort i hytta, forteller Leif Kåre Halvorsen.  

Massey Ferguson 5S leveres i tre utstyrvarianter; Essential, Efficient og Exclusive, hvorav sistnevnte er den mest oppgraderte. Exclusive utgaven kommer med ny Datatronic 5 skjerm, som også fungerer som en ISOBUS-terminal for styring av redskapsfunksjoner, elektroniske fingertupp-spaker for ekstern hydraulikk og klargjøring til MF Connect. Alle kontrollene sitter ergonomisk plassert i armlenet, noe som gjør at lange dager blir en lek i den nye MF 5S Exclusive traktoren. I tillegg er traktoren utstyr med det helt nye Superluxe førersete som er luftfjæret, noe som gjør traktoren nesten like komfortabel som sofakroken.
-    Vi har et stort område som skal høstes og når dagene blir så lange, setter man utrolig pris på komforten man får i MF 5S-en. Det er en helt egen klasse, sier Leif Kåre. 

Massey Ferguson 5S for en hver smak

I en hverdag hvor ingen dager er like og med ulike arbeidsoppgaver som skal utføres, falt valget på Exclusive modellen for Leif Kåre. 

-    MF 5S 145 Exclusive er en veldig allsidig traktor. De ekstra hestekreftene som nå har kommet er til stor hjelp. Med frisiktpanser og gode lys gir det god oversikt i den mørke sesongen vi har her oppe i nord. Jeg var litt motstander av GPS-styring til å begynne med, men etter å ha brukt det en stund, må jeg si at det har lettet arbeidsflyten enormt, forteller Leif Kåre.

MF Guide tilbyr en rekke funksjoner som bidrar til å forbedre arbeidsprosessen og øke effektiviteten. Man kan enkelt overvåke, optimalisere drift og produksjon på ett sted samtidig som man får tilgang til presise og oppdaterte data på maskinen. Plattformen gir mulighet for å samarbeide med andre landbruksmaskiner i sanntid, noe som bidrar til å redusere arbeidstid og øke produksjonen.

Stor nok til å levere, liten nok til å komme frem

Massey Ferguson 5S har blitt en favoritt rundt om i Norge, og mye av grunnen ligger i traktorens kombinasjon av kraft og størrelse. Den 4,4 liters firesylindrede AGCO Power-motoren gir mer kraft med redusert drivstoff og AdBlue-forbruk. Ved veikjøring slår også Super Eco-transmisjonen inn, noe som sørger for lavt turtall uten at det går på bekostning av ytelsen.

-    Massey Ferguson 5S’en har virkelig imponert. Drivstoff-forbruket er lavt, samtidig som den har mer en nok kraft til det vi bruker den til her; alt fra rundballekjøring, brøyting og slått på sommerstid. Vi har også fronthydraulikk med kraftuttak på traktoren, så vi kan kjøre med frontmontert slåmaskin, forteller Leif Kåre.

Det er et bredt spekter av hydraulikksystemer til MF 5S som gir pumpekapasiteter fra 58-110 liter/min. Med den nye fronthydraulikken får man dobbel kapasitet, og en løftekapasitet på hele 3000kg. Hydraulikken kontrolleres enkelt med egen styreventil og to ekstra spoleventiler. Traktoren er også utstyrt med fjærende frontaksel som gir økt komfort, bedre svingradius og en tillatt totalvekt på hele 9500 kg. MF 5S kan med andre ord trygt løfte og håndtere større last og redskaper i høyere arbeidshastigheter.

-    For oss har Massey Ferguson 5S vært midt i blinken. Vi kommer oss enkelt frem på de minste plassene rundt låven, samtidig som den går godt på jordet og langs veien. Den perfekte traktoren for Lofoten, avslutter Leif Kåre med et smil.

MF 5S lever opp til sitt kallenavn “Norgestraktoren”. Traktoren er svært allsidig og passer utmerket til det varierte landskapet og arbeidsoppgavene vi har i Norge. Brøyting på vinteren, bratt terreng, lasting og grasproduksjon. Massey Ferguson 5S gjør hverdagen din som bonde enklere!

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

 

Lenker
Min side