Skip to main content
Til toppen
Lovende testkjøring av IDEAL

Eiksenteret har hatt med seg kunder og selgere til svenske Bjertorps Egendom nord for Göteborg for å testkjøre en IDEAL 9 med 40 fots skjærebord. Foto: Ole Jørgen Baarlid.

Lovende testkjøring av IDEAL

Eiksenteret har hatt med seg kunder og selgere til svenske Bjertorps Egendom nord for Göteborg for å testkjøre en Fendt IDEAL 9 skurtresker med 40 fots skjærebord. Toppmodellen med AutoGuide og IDEALharvest-teknologi sørger for unik kapasitet og kvalitet.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ole Jørgen Baarlid

– Første uken i august var vi i Sverige med kunder og selgere fra Eiksenteret for å se på Fendt IDEAL i praktisk bruk. Vi fikk alle lov til å prøvekjøre, og jeg må si det ser veldig bra ut, forteller produktsjef Ole Jørgen Baarlid.

Testkjøringen foregikk på Bjertorps Egendom, som har vært eid av Uppsala universitet siden 50-tallet og som i dag drives av Lantmännen SW Seed AB. Her foregår produksjon av stamsæd og såkorn.

– Snitthastigheter på 5 km/t til 6 km/t vitner om stor kapasitet, og til tross for at områdene nord for Göteborg også var preget av tørkesommeren, høstet vi 650 kilo bygg på målet.

Enorm kapasitet

Fendt har reist Europa rundt med demoturen IDEAL MasterClass. IDEAL-treskerne fra Massey Ferguson og Fendt ble kåret til Machine of the Year og fikk publikumsprisen under Agritechnica i fjor. Modellen som er vist fram er en Fendt IDEAL 9 med belter og 40 fots PowerFlow skjærebord. Den har en MAN 15,2 liters motor som yter 647 hk, korntank på 17,1 m2 og to rotorer i den nye Helix treskerprosessoren.

– Det nye Vision-førerhuset er både romslig og gir svært god sikt, slik at du har full kontroll over avlingen. IDEAL 9 har enkel og komfortabel betjening med logiske funksjoner. Kundene skrøt av stor kapasitet og stille førermiljø. Det kan jeg skrive under på, forteller Baarlid.

Effektiv teknologi

IDEAL-serien har vunnet en rekke priser for alle sine nyvinninger. AutoDock gjør at du kan koble alle elektriske og hydrauliske funksjoner på automatisk, og en RFID-kode på skjærebordet gjør at treskeren kjenner igjen ulike skjærebord. Hjulbasen på chassiset er 1,4 meter, slik at transportbredden ikke overstiger 3,3 meter. Med 26'' TrackRide beltedrift gir det også lavere marktrykk.

Treskeren som ble vist fram var en toppmodell med AutoGuide og IDEALharvest-teknologi, der sensorer under treskeren ‒ kombinert med bilder fra kameraet som måler kornkvaliteten ‒ bidrar til at treskeren justerer seg selv.

– Det er viktig for oss å kunne IDEAL-treskeren godt, slik at vi kan vise kundene alle mulighetene som ligger i den. Den vil bli kommersielt tilgjengelig i et meget begrenset antall til 2019-sesongen, sier Baarlid.

 

Ønsker du tilbud på en IDEAL-tresker? Ditt Eiksenter tar gjerne en prat med deg, eller du kan be om tilbud her.

Lenker
Min side