Skip to main content
Til toppen
Liten nok til å komme under veien

Morten Fjærestad fra Balestrand falt for MF 3709 AL med lavprofilhytte. Den er lav nok til å komme under riksvei 55 og mellom de gamle driftsbygningene på småbruket hans. Foto: Eirik Thue.

Liten nok til å komme under veien

Vegvesenet hadde neppe moderne traktorer i tankene da de bygde riksveien 55 i Balestrand. Det hadde heller ikke forfedrene til Morten Fjærestad da de bygde småbruket oppe i bakkene. Da er det godt det finnes traktorer som er lave nok, som MF 3709 AL med lav hytte.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Eirik Thue

– Vi har et typisk vestlandsbruk med en del bratte bakker og gamle driftsbygninger. Her har vi 45 sauer på beite, og dyrker gras i tillegg. Det var rett og slett fysikken som gjorde at jeg valgte en MF 3709 AL med lavprofil hytte, forklarer Morten Fjærestad fra Balestrand.

Han var på jakt etter en ny traktor på under 2,5 meters høyde da han nærmest snublet over en MF 3709 AL på Dyrsku'n i fjor.

– Jeg satte meg inn i traktoren og den virket lovende. Jeg ringte Ola Hauge på Eiksenteret Sogndal og fikk etter hvert traktoren hjem til meg på demo. Han er en luring, for da fikk jeg se hvordan den var i bakkene her, og ikke minst i undergangene under riksveien og mellom husene, var jeg vel overbevist. I tillegg var den tøff å se på, og førsteinntrykket er alltid viktig.

Med lavprofilhytte er makshøyden på MF 3709 AL bare 2,44 meter. Samtidig får du en moderne 4-sylindret motor på 95 hk og 24/12 girkasse med totrinns hurtiggir og kløtsjfritt vendegir. Her får du også funksjoner som turtallsminner for motoren, elektroniske fingerspaker for spoleventilene og elektronisk trepunktregulering.

– Du får litt stortraktorfølelse med luftfjæret sete som gir god komfort og god støydemping. MF 3709 AL er godt tilrettelagt med integrert joystick og jeg har også frontlaster. Det er et kompromiss med sikten når du har laster og lavprofil hytte, men det har jeg vent meg til.

Med lavprofilhytte er makshøyden på MF 3709 AL bare 2,44 meter. Foto: Eirik Thue.

Den nye Massey Ferguson-traktoren skal brukes til alt fra å slå og rake gras, til å frakte rundballer, rydde snø og lett tømmerhogst og vedproduksjon.

– Det er bra at Massey Ferguson tenker på oss som trenger lave hytter. Jeg har ikke hatt aircondition før, så jeg gleder meg til sommeren. På grunn av allergi har jeg måttet kjøre med lukket hytte, og det har vært som et drivhus. Nå blir det en ny hverdag med komforttemperatur i hytta, understreker Fjærestad.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side