Skip to main content
Til toppen
Har tro på MF 5712 SL

Lundstad Grønt AS på Kolbu har investert i tre nye MF 5712 SL til innhøsting og lasterarbeid. En av traktorene er utstyrt med RTK GPS og smale hjul for radkulturer. Foto: Lars Ovlien

Har tro på MF 5712 SL

Lundstad Grønt AS driver produksjon av grønnsaker på Toten. De har investert i tre MF 5712 SL som først og fremst skal brukes til innhøsting og annet lasterarbeid. Kombinasjonen av frisiktpanser med vendegir og hurtiggir på lasterspaken ble avgjørende for handelen.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Lars Ovlien

– Vi er kunde hos Eiksenteret Gjøvik fra før, og var på jakt etter en traktor som vi kan bruke til blant annet kassetransport under innhøstingsarbeidet. I tillegg ville vi bruke traktorene til radrensing og fresing av bed. Etter å ha vurdert flere merker falt valget på MF 5712 SL, forteller Einar Martman Dyste i Lundstad Grønt AS på Kolbu noen kilometer utenfor Lena på Toten.

Sammen med broren Thor Anton og faren Magne Kristian driver han produksjon av blant annet gulrot, brokkoli, reddiker, kålrot, rettich og neper. I tillegg dyrker de korn for å utfylle vekstskiftet, og økologisk produksjon av brokkoli og sukkererter. Arbeidsoppgavene er varierte.

– I tillegg til frisikt og pris var faktisk plasseringen av vendegir og hurtiggir på lasterspaken avgjørende for handelen.

MF 5712 SL er utstyrt med en 4,4 liters AGCO Power-motor som yter 120 hk. Både MF 5700 SL-serien og forgjengeren MF 5600 har vært svært populære lastertraktorer i Norge de siste årene. Dyste har valgt Dyna-4-transmisjon på alle traktorene. Alle er forberedt for AutoGuide, og en er utstyrt med RTK. Denne er også utstyrt med smale hjul for radkulturer.

– Vi har kjørt mye Fendt, og har elleve Fendt-er til ulike bruksområder. Etter hvert begynner vi å få mye utstyr, og da er det bra å ha gode serviceavtaler også. Derfor har vi valgt ESG gjennom Eiksenteret Gjøvik, som vi er godt fornøyd med.

I sommerferien er også sønnen Emil med ut og hjelper til på gården. Selv om Lundstad ligger oppe på en topp er det godt klima for grønnsaksproduksjon på Toten.

– Vi lærer litt for hvert år som går. Nå ser vi et økende marked for økologiske produkter. Foreløpig har de nye MF-ene innfridd forventningene, selv om det er tøff bruk her på gården, sier Einar Martman Dyste.

Einar Martman Dyste får hjelp av sønnen Emil på familiegården i sommerferien. Her tar de en hvil på en av de nye MF 5712 SL-traktorene på gården. Foto: Lars Ovlien.

Toten er kjent for sine mange smaksrike grønnsaksprodukter. Reddikene Einar Martman Dyste viser fram trenger fortsatt noen uker i jorda før de kan leveres. Foto: Lars Ovlien.

I tillegg til frisikt og pris var faktisk plasseringen av vendegir og hurtiggir på lasterspaken avgjørende for valget av MF 5712 SL hos Lundstad Grønt AS. Foto: Lars Ovlien.
Lenker
Min side