Skip to main content
Til toppen
Gjør jobben lett med MF 6S

Jan Arild Myhra bruker sin MF 6S til brøytestikking og massetransport

Gjør jobben lett med MF 6S

I Nissedal, en liten time sør for Eiksenteret i Seljord, møter vi Jan Arild Myhra som jobber som selvstendig maskinentreprenør. Han har nylig gått til innkjøp av en ny Massey Ferguson 6S med Dyna-VT transmisjon, som han bruker til brøytestikking og massetransport.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Når Jan Arild Myhra skulle ha ny traktor, var det viktig for ham å få trinnløs transmisjon, som kunne gjøre jobben lett ved start og stopp.

-    Det som veide tyngst når jeg skulle kjøpe ny traktor, var det å få trinnløs transmisjon som gjør start og stopp lett. Traktoren er også levert med Exclusiv utstyrspakken, noe som betyr at jeg har tilgang på alt av teknologi og komfort i hytta, forteller Jan Arild Myhra.  

Jan Arild bruker traktoren mye, og har siden traktoren ble levert i august kjørt på den 400 timer.

-    Det blir mange timer i traktoren, spesielt nå når vi skal sette brøytestikker. Vi har et stort område som skal settes, alt fra hyttefelt til fylkesveier i samarbeid med Mesta. Når dagene blir så lange, setter man utrolig pris på komforten man får i MF 6S-en. Det er en helt egen klasse, sier Jan Arild. 

Dyna-VT gjør jobben lett

MF 6S kan leveres med to ulike transmisjonstyper; Dyna 6 som er en sekstrinns hurtig-girkasse eller Dyna-VT som er en trinnløs transmisjon. For Jan Arild falt valget på sistnevnte.

-    Dyna-VT kassa som sitter i Massey Ferguson er utrolig god, spesielt ved start og stopp som det er mye av ved brøytestikking. Når jeg skal stoppe, slipper jeg kun gasspedalen og traktoren stopper opp. Når jeg skal ta i gang igjen, trenger jeg kun å trykke inn gasspedalen. Enklere kan det nesten ikke bli, sier Jan Arild.

Dyna-VT har siden sin introduksjon blitt en publikumsfavoritt. Med den trinnløse transmisjonen kan jobben utføres både effektivt og komfortabelt. Dyna-VT kassa er utstyrt med “automatisk-modus” som lar deg styre hastigheten fremover med multispaken eller fotpedalen, samtidig som motorturtallet stilles automatisk i henhold til last og hastighet. Du kan skifte helt sømløst mellom kjørespak og kjørepedal etter ønske, helt uten omkobling. Dette gjør transmisjonen meget brukervennlig.

-    På sommerstid bruker jeg traktorene mye til massetransport, og her har MF 6S imponert meg stort. Selv med tunge lass i bratte bakker, ruser motoren seg opp slik at farten holdes jevn hele veien. Det er som traktoren ser bakken foran seg, forteller Jan Arild energisk.

Samspillet mellom Dyna-VT kassa og den 4 liters AGCO Power-motoren sikrer at du får maksimalt ut av traktoren. MF 6S kan leveres med en av markedets kraftigste 4-sylinders motor, som yter hele 180 hestekrefter. Traktoren kommer med Massey Ferguson Engine Power Management (EPM) som gir deg en effektøkning på 20 hestekrefter, slik at den største modellen yter hele 200 hk når man trenger en liten boost eller økt dreiemoment. Jan Arild har imidlertid valgt modellen MF 6S.155 som har 155 hk uten boost (175 hk med). Dette gir rikelig effekt til hans behov:

-    For meg har dette blitt den perfekte kombinasjonen av kraft, komfort og manøvrerbarhet. De kompakte dimensjonene gjør at jeg enkelt kommer frem ved brøyting og samspillet mellom girkasse og motor gir meg mer enn nok kraft ved massetransport, sier Jan Arild.

De smarte valgene som er gjort under utviklingen av MF 6S gjør at den har trekkraft tilsvarende en sammenlignbar 6-sylindret traktor. Makismal løftekapasitet på 9600kg, enestående trekkraft og tillatt totalvekt på opptil 12500 kg for håndtering av tunge redskap, gjør MF 6S til en smart, smidig og sterk maskin.

God oppfølging fra Eiksenteret Seljord

Når man skal handle nytt utstyr i denne prisklassen, er det viktig å kunne stole på at man får den oppfølgingen man trenger både før og etter kjøpet er gjennomført. 

-    Hvis det er en ting jeg skal dra frem så er det viktigheten av god kundeservice. Jeg opplever sjeldent slik produktkunnskap og genuin interesse for kunden som hos Eiksenteret. Skulle det oppstå problemer med traktor eller utstyr så er Eiksenteret i Seljord raske og svært behjelpelige. Det er en trygghet når man bruker traktorene i sitt daglige virke. 

For Jan Arild var det viktig å få en traktor som var tilpasset hans bruk og formål.

-    Jeg bruker traktorene mine kun til entrerprenørvirksomhet, og ønsker derfor litt andre tilpasninger enn hva man vil ha i jordbruket. Vi har blant annet satt mindre hjul på traktoren, da flyteevne ikke er noe jeg trenger å tenke på. Med god hjelp fra Eiksenteret har vi også flyttet om på displayet i traktoren, slik at jeg fikk plass til ekstra skjermer jeg trenger til annet utstyr. 

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side