Skip to main content
Til toppen
– Genialt med Vario-transmisjon

Ove Stormyr og Karl Johan Wessel i SL Maskin AS på Aure er godt fornøyd med både kvalitet, ytelse og service på sine Fendt-traktorer. Foto: Lars Ovlien,

– Genialt med Vario-transmisjon

Entreprenørfirmaet SL Maskin AS i Aure på Nordmøre bruker traktor til blant annet snøbrøyting og massekjøring. Etter at de byttet til Fendt fra Eiksenteret Midt-Norge har de virkelig fått øynene opp for Vario-transmisjonen.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Vi valgte Fendt for å prøve noe nytt. Jeg må si det er genialt med Vario-transmisjon. Den gjør det enkelt og effektivt å kjøre året rundt, forteller Karl Johan Wessel hos SL Maskin AS.

Entreprenørfirmaet fra Aure på Nordmøre har en Fendt 724 fra 2017 og en Fendt 313 som er året yngre. Begge er ProfiPlus-modeller med LED-lyspakke, brøyteutstyr og vinterdekk. Om vinteren bruker de Tellefsdal D70-ploger og en DALEN sandstrøer, mens de har en Joskin vakuumvogn, dumperhenger og en maskinhenger til sommerhalvåret.

– Med været her på Møre kan det fort bli mer strøing enn brøyting, litt avhengig av været. Om sommeren bruker vi traktorene til massekjøring og som servicemaskiner til resten av driften, i tillegg til septikktømming for kommunen hvis det er noe utenom de faste tømmingene, forklarer Ove Stormyr. 

Han eier selskapet sammen med Stig Ivar Ledal og Wessel. SL Maskin AS ble etablert i 2006 og er i dag 16 ansatte og omsetter for 50 millioner kroner. Selskapet er lokalisert like ved Equinor Tjeldbergodden, der norsk naturgass blir omgjort til blant annet metanol. Stormyr har jobbet for anlegget siden 90-tallet, og de er fortsatt en viktig kunde. I tillegg har dere flere oppdrettsanlegg på kundelisten. Med travle dager er de avhengig av at maskinparken virker.

– Vi har et bra samarbeid med Eiksenteret Midt-Norge avdeling Orkdal med serviceleder Jon Ofstad i spissen. Selger Njål Gjøstøl kjente vi fra før, og vi hadde et godt inntrykk av ham. Eiksenteret er flinke på Fendt og har god responstid når vi trenger det. I tillegg til utmerket kjørekomfort og Vario-transmisjon var finansieringen også viktig, og her har Eiksenteret gode ordninger gjennom AGCO Finance.

SL Maskin er opptatt av å sikre rekrutteringen til bransjen og har en lærling i maskinførerfaget.

– Vi har hatt lærlinger i mange år. Det var medvirkende til at vi valgte 40 km/t på den minste Fendt-en, slik at lærlingene også kunne kjøre den. De klager heller ikke, verken på komfort eller trinnløs transmisjon, humrer Stormyr.

   

Lenker
Min side