Skip to main content
Til toppen
Fendt Tigo MR - Kompakt, fleksibel og robust

Fendt Tigo 40MR er en robust, fleksibel og kompakt vogn som passer godt til norske forhold.

Fendt Tigo MR - Kompakt, fleksibel og robust

På Fiskå i Vanylven møter vi brødrene Per Berge og Stein Rusten Berge som driver Berge samdrift. Sammen driver de med produksjon av kjøtt og melk, og drifter 2000 mål med gras.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

-    På papiret er det jeg og Stein som drifter samdrifta, men vi hadde aldri klart det uten all den gode hjelpen vi får av venner og familie. Vi er en skikkelig gjeng som holder på her, forteller Per.

De drøyt 2000 målene med gras er fordelt mellom 130-140 ulike jorder, ofte i ulent terreng.

-    Det er en nokså tungvint driftsmåte vi har her på Vestlandet. Små jorder og skiftende vær gjør at innhøsting kan ta tid. Derfor er det veldig godt å ha bra utstyr og mange rundt seg som kan hjelpe til når været spiller på lag og gresset er klart, fortsetter Per.

Utstyret skal det ikke stå på i Berge Samdrift. I 2020 gikk de til innkjøp av en Fendt Tigo 40MR lessevogn, for å ha større kapasitet og bedre snittekvalitet. Kjøpet var de så fornøyde med, at de kjøpte en vogn til våren 2022.

-    Når man ofte har knapp tid med å få inn graset, er det viktig å ha en lessevogn som er driftssikker, har god kapasitet og tåler mye. Det har vi virkelig fått med Fendt vognene. Man merker at byggekvaliteten er langt over de tidligere merkene vi har brukt, og vi har ikke hatt noe trøbbel. Vi ser også en merkbar forskjell på snittekvaliteten i forhold til den gamle vogna vi hadde, forteller Stein.

Eiksenteret Ørsta skaper trygghet

Begge lessevognene til Berge Samdrift er kjøpt gjennom Eiksenteret Ørsta. Selv om Eiksenteret ligger 1,5 timers kjøretur unna, er hjelpen alltid i nærheten

-    Hovedgrunnen til at vi landet på Fendt-vognene, var at Eiksenteret Ørsta anbefalte de. Det å ha en forhandler du vet er der nå uhellet er ute, er gull verdt. Spesielt når vi har et så lite vindu for innhøstingen som vi har på vestlandet, forteller Per

Den gode oppfølgingen fra Eiksenteret Ørsta har kommet godt med for samdriften, også denne sesongen.

-    For bare noen dager siden punkterte og ødela vi felgen på den ene traktoren her. Etter en kjapp telefon til Eiksenteret på Ørsta, hadde vi en lånetraktor på plass. Vi hadde ikke kunne drevet på den måten vi gjør, om vi ikke hadde en solid leverandør som yter så god service, konstaterer Stein. 

-    Det jeg setter mest pris på, er at man kan stole på selgerne. De prøver ikke å selge deg den dyreste og mest kompliserte løsningen eller utstyret, men har heller fokus på å levere best mulig løsning for vårt bruk. Også er de genuint opptatt av landbruk og hvordan drifta vår går, følger Per opp.

Fleksibel, kompakt og robust.

Fendt Tigo MR leveres med profesjonell teknologi som gir førstklasses fôrkvalitet, kombinert med stort lastevolum og raskt tømming.

Foran på vogna sitter også en helt ny pickup. Pickupen har fem tinderekket og en arbeidsbredde på 1,80m, noe som gir en maksimal oppsamlereffekt. Pickupen pendler, noe som sikrer optimal avstand til bakken til enhver tid. Sammen med midtrullen bak pickupen sikrer dette et rent grovfôr ved at tindene ikke går i bakken. 

Bak pickupen sitter rotoren, som har en imponerden styrke og stor kapasitet. De 25mm brede rotortidenen med Hardox kontaktflater gir et nøyaktig snitt samtidig som det håndterer graset hardt, noe som gjør Fendt Tigo til en maskin som fremhever seg på markedet. 

Fendt Tigo er en lessevogn som er bygd for å vare, og produsere grovfôr av beste kvalitet. Akkurat som man forventer, av et produkt fra Fendt.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller sikre deg et godt forsesong tilbud.

Lenker
Min side