Skip to main content
Til toppen
Fendt gir hestene fart

Daglig leder Bjørn Bagstevold og vaktmester Ronny Østvold er begge fornøyd med valget av Fendt 516 på Forus Travbane utenfor Stavanger. Det er spesielt lesseapparatet som har utmerket seg i konkurranse med andre merker. Foto: Lars Ovlien.

Fendt gir hestene fart

På Forus Travbane jobber de kontinuerlig med å sikre et best mulig underlag til de 40 årlige hesteløpene. Grusen skal verken være for fast eller for løs. Til å spre vann og skrape banen bruker de en Fendt 516 Vario.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– På en vanlig løpsdag sitter vi to stykker i traktor og jevner ut sporene, løsner grusen og kjører på med vann. Dekket skal være fast og fint, men verken for hardt eller løst, forteller Ronny Østvold, vaktmester på Forus Travbane.

Den ikoniske travbanene utenfor Stavanger har over 40 løpsdager i året. Ved siden av er det full aktivitet for store og små med blant annet treningsløp og travskole. Det krever kontinuerlig vedlikehold fra Østvold og hans kollegaer.

– Vi tømmer møkk, lesser høy, frakter materialer, graver og rydder snø om nødvendig. Om vinteren kan vi også bruke litt saltlake på banen.

I mai fikk de en Fendt 516 Profi Plus med frontlaster, etter en innkjøpsprosess der de testet fire ulike traktormerker.

– Fendt var litt bedre på alle punkter, men vi liker spesielt det fintfølende lesseapparatet. Den proporsjonale lasterspaken er veldig behagelig og presis, og traktoren lever virkelig opp til inntrykket vi fikk under demonstrasjonen. Vi er rett og slett veldig fornøyd, sier Østvold.

Traktorene på Forus går omtrent 700 timer i året, så det er nok å ta seg til. I tillegg til komfort og presisjon har økonomien vært en viktig faktor.

– Jeg kjører ikke traktor selv, men hører på gutta når de forteller om kvalitetene til Fendt. Økonomisk var det ikke store forskjellen mellom de ulike merkene vi så på, forteller daglig leder Bjørn Bagstevold hos Forus Travbane.

– Fendt har god driftsøkonomi. Selv om den er noe dyrere i innkjøp enn de rimeligste traktorene har den god annenhåndsverdi. Vi har inngått en ESG-avtale med Eiksenteret Klepp og har et godt inntrykk av dem som leverandør, legger han til.

Lenker
Min side